Kanelbullar

När jag kom hem från rådgivningen ställde jag mig och knådade en bulladegssats :)
Vi ska nämligen ha kaffe gäster ikväll och vad är inte bättre än nygräddade bullar!

De blev ju inte så himla snygg, men det struntar jag i och de ser ju inte heller så goda ut, men ni skulle veta hur goda de är :)
Fyllningen i mitten är farinsocker, smör och kanel, nams säger jag bara :)Rådgivningsbesök nr 8 (30+6)

Nu har jag då varit på rådgivningsbesök, bra gick det och allt verkade bra :)

Lite spår av protein i urinen fanns det denna gång, men det var inget farligt sa de i detta skede, allt annat var ju bra!

Att jag är så trött är ju nog mestadels att jag inte kan vara ute så mycket, jag är ju typ ute 15 minuter när jag är på en sakta promenad och att bara sitta nu, så fryser man ju ihjäl, så hon tyckte jag skulle fortsätta med mina 15 minuters promenader så länge det är ok med foglossningen.

Lillen hade hicka när vi lyssnade på hjärljuden, det var så härligt att höra :) har ju nog vetat av att hon hickar, men det var roligare att få ljud på det också :)

Det var en barnmorskestuderande som tog hand om mig idag och hon var jätte trevlig, men sjutton vad de trycker och har sig på magen, fick riktigt ont efteråt, men bebisen är fortfarande neråt med huvudet :)

Lite fakta då också:

Viktökning sedan start: +11,2 kg
Blodtrycket: 130/72
Hb: 127
Sf-mått: 30
Hjärtljud: 140


Fått fnatt!

Blev lite smått panikslagen när jag slog upp ögonen nu på morgonen klockan visade 10:53 och jag tänkte shit hur ska jag hinna, men sen lugnade jag ner mig och steg upp i lugn takt och hoppade i duschen :)
Och nu sitter jag här också :)

Jag ska nämligen vara vid rådgivningen 12:30 och jag skulle behöva få i mig lite vätska nu när jag sov sådär länge så jag får något urinprov åt henne, men det borde ju inte vara så svårt :P

Men att jag är inne i en sådan där trötthets period går ut över mitt förstånd, det är ju helt sjukt hur mycket jag sover nu, det är nästan sjuk och hemskt att tänka på :P
Nåja, jag får tänka som mannen sa, du ska passa på att sova nu, det är annat om några månader och det är så sant så sant... men jag måste erkänna att det ska nog bli lite skönt att inte sova halva dagarna :)

Vi hörs efter rådgivningen :)

Tog mig i kragen

Till sist stod jag inte ut med tröttheten, jag tänkte jag måste på nått sätt bota den... Satte på mig ytterkläderna och begav mig ut på en sakta promenad på 15 minuter, skönt som tusan var det :)

När jag kom in igen var jag ändå trött, satte mig en stund och läste och jag hade äpplen på mitt samvete...:P

Så jag satte mig och skalade några äpplen och började baka lite småbröd med äppelmos i, och sen satte jag tre äppelpaj i ugnen...:) sen ville jag inte mera, så det fick duga!

Nu ska jag snart börja med maten, mannen kommer hem om en stund så då ska vi äta :)

Kommer inte sätta upp nån bakbild nu, alla andra gravida blir så sugna när jag visar äppelpajerna och vaniljvisp :P


Slut

Jag är helt slut, jag är så trött så jag håller på att få spader...
Jag orkar ingenting, är helt färdig!

Hur kan man vara så trött när man är gravid, hur kom de på något sådant, men ändå älskar jag att vara gravid, det är så härligt och det är något jag inte för allt i världen vill vara utan!

Lillen bökar runt i magen och man märker att det börjar vara lite mindre plats i magen, för när hon rör sig så är det hårda tag som gäller och hela magen blir konstigt formad när hon är i farten, vår älskade lilla skrutt <3

Tänk på fredag går jag in i vecka 32, det är helt sjukt, vecka 32, jag fattar nada vart tiden har tagit vägen, snart ligger man där på BB med henne <3

Om jag på nå vis skulle få lite bättre ork idag, hittills har jag bara legat på soffan och läst, det är allt jag har åstadkommit, mannen är nöjd när jag inte har gjort något, han tycker att jag borde vila mera än jag gör, så han är iaf glad nu när jag bara ha legat på soffan och inte gjort något :)

Vad gör ni idag?

Få se...

...om jag orkar ta tag i bakningen idag, inte för att jag måste, men jag vet att det är bra att ha frysen fylld när bebisen kommer....
men jag vet hur sjuk rygg jag fick i förrgår när jag bakade så det lockar ju inte riktigt lika mycket att baka då... men den som lever får se!

Kallt som sjutton är det ju, hoppas nog att snön är långt borta ännu, snön behöver inte komma nå före vi har åkt till BB, helst inte då heller, utan några dagar före jul vore passligt!

Imorgon är det dags för rådgivningen, väntar med spänning :)

En i vår familjeförberedelsekurs har fått barn, en liten tjej, så nu börjar det verkligen vara nära när någon från samma grupp har fått barn :)

Nu läsa bloggar och sen kaffe :)

Spännande

Kollade in på internet att Elin e ju med i Idol ikväll, då håller vi tummar och tår för att hon kommer vidare :)
Ja-a tänk om hon skulle komma vidare, det vore mer än häftigt :)

En vän har just varit här, roligt att prata av sig lite, en subway hann vi med också, gott som sjutton var det, för en subway har jag inte ätit på en månad!
Ni som känner mig vet att det är otroligt, tänk inte en subway på en månad för Åsa?!? ja-a så kan det bli hörni!

Nu kommer snart halv åtta hos mig i tv och sen idol :)

Vem hejar ni på i Idol?

Tråkdag

Dagen blev minst sagt en tråkdag, jag är helt slut, har inte orkat göra någonting... Kroppen e så trött så den håller på att gå i bitar!

Var just ut på en mini promenad i 1km/h takt ungefär, men jag blev inte alls piggare av den heller...
Vet inte vad jag ska göra för att bli piggare, eller så är det helt enkelt en av de tröttare dagarna idag, så det är väl bara att slappa på soffan hela kvällen då :)

En vän är kanske på väg hit om en stund, skoj :)

Men sen är det nog soffläge och tv-tittande som gäller!


Välbehövd

Idag fick jag en väldigt välbehövd sovmorgon, jag sov nästan till elva och det var hur skönt som helst :) Märks man är gravid och inte orkar vara lika på G, då brukar det bli att man sover länge nästa dag...:)

Men vilken värk jag hade i höfterna, så det tog ett tag att somna om efter maken hade åkt till jobbet!

Nu är frågan då vad jag ska pyssla med idag?!?
Jag funderar lite på att baka, men bara lite lite skulle jag baka, eller om jag ska sticka klart sockorna som lämnade på hälft här tidigare, eller om jag bara ska se vad det blir att jag gör efter jag fått i mig lite kaffe!

Har blivit beroende av kaffe på nått sätt, jag måste ha det varje morgon nu sen jag lämnade hem, konstigt det där, kanske det är min cravings det nu då :P

Inatt när jag var upp tror jag att jag kände av lite halsbränna, det har inte hänt förr, så jag är lite osäker, det visar ju sig om det kommer igen!

Nu kaffe :)Bild från google

Idol

Kvalveckan startade ju i Idol ikväll, jag måste säga man blev lite besviken...
Tyckte inte riktigt att någon var riktigt bra, Linda om jag måste välja!

Får se vem som är säker..
Vem tror ni?

Jag tror Linda bland tjejerna och Chris bland killarna!

Tur var ju att Jamilla åkte ut, eller att hon inte blev den sista idolen så att säga, det skulle ha varit det! Men det blev ju bra nu :)

Borde gå och sova, har så ond rygg nu så den borde få vila!

Vi hörs!

Baka, baka, baka :)

Efter att jag skrivet förra inlägget, hoppade jag i kläderna, kollade vilka ingredienser jag behövde för att baka, resultatet blev att jag fick hoppa i bilen och hämta mera ingredienser :)

Hem kom jag med en massa saker och det var dags att börja baka!

Lite på tre timmar höll jag på och jag var helt slut efteråt och nu värkar jag lite här och där, detta var alltså inte det bästa jag kunde ha gjort... och jag skulle behöva baka mera imorgon också, äpplen måste ju bort!
Nåja, vi ska se hur jag gör!

Det blev iaf, fyra satser äppelmuffins, nams vad det var gott med mjölk till, rekommenderas! Sen blev det en sats äppelkaka i långpanna, ser väldans gott ut! och sen gjorde jag en äppelpaj som vi ska äta här som efterrätt och sen gjorde jag lite äppelmos som jag behöver för morgondagens bakning :)

Här kommer lite bilder och förlåt alla andra gravida, jag hoppas magarna er är mätta nu när ni ser dessa bilder!


Minus, minus, minus

Brrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!
Fy vad det är kallt, det var lite mer än minus 3 grader nu på morgonen, det är ju sviiiiinkallt!!!!!

Snart kommer nog snön och det vill man ju inte ännu, det är ju inte ens oktober ännu! fy fy fy!

Kunde inte sova längre när jag kom att tänka på att jag har en hel massa äpplen som skulle behöva göras något åt, igår kom nämligen en släkting hit med två stora kassar äpplen...
Så nu skulle jag behöva sätta igång och baka, baka, baka och fylla frysen med godheter till vintern :)
För då har jag kanske inte tid och lust att baka riktigt!

Men jag skulle behöva åka via butiken en sväng och handla lite ingredienser också! Gissar att jag kommer att baka två dagar i sträck nu, för jag orkar säkert inte baka som tidigare ändå!

Vad gör ni en kall dag som denna?Får bädda ner sig som denna nalle!

Julklappar

Jo, jag vet det är bara slutet av september och jag nämner ordet julklappar...
stryk skulle jag ha :P

Men det är bara fakta, vi skulle verkligen behöva ta tag i julklapparna, vi har en liten som är beräknad till den 3.12 och ifall hon kommer ut före eller efter spelar ingen roll, det är detsamma ändå, vi kommer inte ha tid att köpa julklappar då...

I november kommer jag knappast att orka med det, har nog säkert annat att ställa och förbereda... och efter hemkomsten från BB kommer vi nu inte att åka till många ställen på ett bra tag...

Så detta julklappsprojektet är en sak jag skulle behöva ta tag i och fundera vad vi ska köpa åt vem och allt sådant...
Men det är inte så lätt att fundera på julklappar denna tid på året, det hör liksom inte hit på något sätt!

Ni andra som har bf här nära mig, hur har ni tänkt?
Eller har ni julklapparna klara redan? :)Bild från google

Magen då och nu

Igår så fick jag frågan om jag inte kan sätta ut ett collage med bilder om hur magen har sett ut vecka för vecka, och visst kan jag det :)

Här kommer magen från 11+1-30+1

Lite har det ju nog ändrat!BB-besök

Igår var vi på besök till BB här i stan... måste säga att nu i efterhand är det väldigt blandade känslor...

Tur att man, förhoppningsvis, har lite tid att smälta allt detta före den stora dagen är här, man behöver det!

Och nu vill jag inte höra er som redan fött era barn säga att det blir bra, du fixar det, tänk inte på det, det är inte så hemskt och så vidare, det vill jag inte höra, för jag är ganska säker på att ni tänkte en hel del när ni väntade ert första barn och var lite rädda över vad som komma skall, så ni kan hoppa över resten om ni ska hålla föreläsning sen att det är så och så och så... inget illa menat åt någon bara så ni vet, men detta är min åsikt och tankar!

Vi började med att sätta oss ner i ett rum och en barnmorska berättade om förlossning och allt som hör till och hur det fungerar på avdelningen och vad som händer var och när och hur... intressant att höra på, men de får allt att låta så himla enkelt, kanske man tycker det efteråt, men inte nu före iaf :P

När hon berättade att sammandragningarna känns som tusen gånger mensvärk och att man krystar mot en betongvägg sen när man kommit så långt, hade jag hört förr, så det var inget nytt, man kan ju bara föreställa sig hur det är!

Att öppningsskedet kan ta upp till ett dygn och mera, krystningsskedet upp till 90 minuter och sen när barnet är ut så är det ju ännu dags för efterbördesskedet (moderkakan) att komma ut, tänk det är inte klart när bebis är ute :P Under öppningsskedet hoppas jag att mannen min kan skämta och ha sig med mig så man inte tänker hela tiden på hur ont man har det, för då blir det jobbigt kom vi fram till idag, men det ska nog gå bra!

När hon berättat klart om allting fick vi gå rundvandring och se ett familjerum, badkaret som man kan slappna av i under öppningsskedet (den ska användas om tid finns), sen fick vi se ett förlossningsrum och där började miljoner tankar snurra i huvudet...
Tänk här ska man snart ligga själv, detta är verkligt, jag vill inte mera och sådant, men det är väl normalt att tänka så kan jag gissa!
Allt är så sterilt och kallt på något sätt, de skulle ju kunna göra allt på så annat sätt, göra det lite mera hemtrevligt och så, så att man känner sig lite mera "hemma" på något sätt, vet inte hur jag ska förklara det riktigt, men det är hur jag upplevde det...
Tror inte man hinner tänka så mycket när man är i den sitsen att barnet ska ut!

Men som sagt det är tur att det är en stund före man ska dit :)

Annars verkade barnmorskorna trevliga och vänliga :)

Vi fick även se två tvådagars gamla bebisar! De var så gulliga, en kille och en tjej!
Först visade de killen och vi tyckte han var så liten så liten, men han var ändå 4 kg och vi tyckte han var liten, sen hämtade de tjejen så vi fick jämföra och hon var då 2,9 kg och var så pyttepytte liten, så det är stor skillnad på ett kilo!
Tänk att man snart har en liten med sig, men man skulle bra kunna hoppa över förlossningsdelen!

Nåja nog skrivet om BB nu, vi glömmer det och tänker inte på det före man är där!


Solen skiner :)

Äntligen tittar solen fram :)
Så härligt så härligt!

Natten var inte vidare bra, somnade först efter tre :S
Bebisen levde rövarliv efter att vi kom hem från förlovningskalaset, hon höll på i ett från strax före tolv till lite efter tre... det var lite småtungt :P
Väntar så på att hon är på utsidan istället och inte bökar från insidan, vi vill ju se dig ju <3

Har påbörjat BB-besöks händelsen, men den får ni vänta på tills kvällen, det är nämligen kalas på schemat nu och sen ska vi flytta om lite här hemma, men sen har jag tid :)

Vad gör ni en söndag som denna då?

Magbild 30+1

Har mycket på hjärtat, men först kommer en magbild och så ser jag om jag orkar hålla ögonen öppna en stund till och berätta om BB besök och kalas och allt annat :)

Annars kommer det imorgon!Detta eviga regnandet

Nu har det ju regnat flera dagar i sträck, det skulle kunna sluta nu!

Mannen sover ännu, men snart måste jag väcka honom, så att vi hinner med allt vi ska före vi ska iväg, ska bli intressant med BB, men jag kan inte riktigt förstå att vi ska dit ännu...:P

En magbild borde jag också få till här snart, såg igår att det är 2 veckor sen sist igen, det går så fort, trodde nog jag hade upp en bild i förra veckan, men där hade jag fel!

Nu kaffe och väcka mannen :)

Vad gör ni idag?

Spännande morgondag :)

Imorgon är det en spännande dag,
det är nämligen dags att besöka BB...

Lite skraj är man ju, men på samma gång ska det bli skönt att få se stället så man känner sig lite hemma iaf... om det nu går det :)

Få se vilka tankar som kommer upp under besöket och om man blir helt avskräckt eller ej, men det får vi ta som det kommer... vet ju i slutändan att bebisen ändå kommer ut på ett eller annat sätt, så det är lite konstigt att man funderar så mycket som man gör ändå!

Efter BB besöket så ska vi på kvällen på förlovninskalas/fest vad det blir :) ska bli skoj att komma ut lite och se lite annat folk också, men jag vet inte hur länge jag orkar, men det ser vi då :) Roligt kommer det iaf att bli!
Hoppas vi inte grisar så mycket M :P


Nåja, om jag nu skulle läsa lite och sen krypa till sängs!

Vecka 31 (30+0)

Det är ju som sagt fredag idag och igen en ny vecka :)

Detta säger babycenter om denna vecka:

Nu är bebisen drygt 39 cm lång. Ökningen i längd saktar snart av, men bebisen kommer att fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ungefär 1,3 kg nu.

Lungor och matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklade och bebisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset.

En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän kring åttaårsåldern. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt där inne.

Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.


Egna anteckningar:

Man känner med all säkerthet av sparkarna nu, de har helt ändrat karaktär :) de är mycket starkare och magen går som en våg ibland, vår älskade lilla bebis <3

Huvudet har hon neråt också, det hade hon redan när vi var på ultrat i början på månaden och hon har inte svängt sig upp, så det är ju bra :)
Projekt virka babyfilt avslutat :)

Nu har jag fäst och klippt av alla trådar,
så härmed förklarar jag projekt babyfilt avslutat :)

Jag började förra onsdagen och nu är den klar :)

Jag är faktiskt lite stolt över mig själv, tänk
att jag har virkat en babyfilt, det kunde
jag aldrig tro!

Måtten blev 100 cm x 75 cm

Vad tycks?

Fredag, fredag, fredag :)

Vad skönt att det är fredag idag, det betyder att mannen är ledig två dagar efter dagens arbetspass, så det kan inte bli mycket bättre :)

Och idag går också jag och bebisen in i vecka 31, spännande :) info kommer snart :)
Hon är så efterlängtad och så himla älskad redan så hon kan aldrig ana, mamma och pappa längtar så efter att få träffa dig...<3

Ska ta itu med babyfilten snart tänkte jag så jag får det avslutat, men först lite bloggar och sen kaffe :)

Vad gör ni idag?

mätt och belåten :)

Vi har just ätit och vi ville ha lite gott till så jag ställde mig och stekte plättar och nams vad det var super duper gott :) nu är jag så mätt så jag rullar nästan fram!

Virkat klart babyfilten har jag också gjort, jag är så nöjd och stolt, jag ska bara fästa alla 65 trådar så får ni bild sen, men det blir inte idag den är klar, är inte speciellt roligt att fästa trådar om man säger så...

Nu ska jag se vad ni har skrivit för bloggar idag och sen tror jag att jag slänger mig på soffan :)

Torsdag!

Veckorna går så fort så man hinner inte med och det fastän jag är sjukskriven!
Helt otroligt!

Jag kommer knappt ihåg när mannen åkte till jobbet heller, var så trött så trött så  jag hade enkelt att somna om :) Men jag är fortfarande jätte mega trött...

Igår hade jag en sämre humörkväll, tycker inte alls om när mina graviditetshormoner börja spela en ett spratt, de där graviditetshormonerns skulle de ju ha kunnat glömma bort när det gäller graviditet...!

Nåja, idag är en ny dag och jag hoppas den blir bättre humörsmässigt, fastän vädret är nog det sämsta, regnar och har sig :(

Imorgon går jag in i vecka 31, kan ni fatta, 31, vart tog alla veckor vägen???

Nu ska jag läsa bloggar och sen återgår jag till projektet babyfilt :)

Bilder på bebissakerna

Här kommer bilder på dagens prylar :)
Nappar och skötväska :)


:)

Gissa vad jag hade i postlådan när jag kom hem?
Jo skötväskan och två nappar :)
Och jag är super duper nöjd, även mannen :)

Så då kan det ju inte bli annat än bra :)

Nu är det ju så att det är ju bebisen som fattas då, men det är ju några veckor före hon är färdig gräddad... som vi längtar...<3

Annars har jag inte hunnit med så mycket annat idag, var ganska länge vid jobbet och lunchade sen... gick snabbt i några butiker på jakt efter pyjamas storlek 56 med fötter, men tror ni det finns???
Nej det finns inte... grrrrrrrrrr....

När jag kom hem var jag sjuk i höfterna :S
Så nu sitter jag i soffan och knepar på babyfilten, det är allt annat än lätt!

Trötter

Natten har inte varit den bästa,
somnade lite vid ett och vaknade av och ann hela tiden...
Klockan sex var det klart sovit för natten...

Värker gör jag och är allmänt slut...

Men frukost i magen och snart hoppar jag i duschen,
sen en kaffekopp och jag åker en sväng in till jobbet...

Regnar och är dö tråkigt väder är det också!

Vad gör ni?

Ännu en dag...

... till ända, det går fort ändå, fastän man är hemma :) tur är väl det :)

Idag har jag nog bara varit, det har regnat och regnat och regnat! Så jag virkade klart mina rutor till babyfilten och har sedan dess pysslat med att försöka komma på hur man får ihop rutorna....
Det var inte det lättaste kan jag säga, och ännu är jag vääääldigt osäker, hoppas bara att det blir bra och att jag inte behöver ta upp vad jag gjort, för då får jag fnatt! Så håll tummarna!

Imorgon kommer jag högst antagligen åka in till stan en sväng och via jobbet och hjälpa dom som tog mina kunder, inte lätt att ta över mitt i, så det ska jag göra, samt luncha med en vän :)

Vad ska ni imorgon?

Rutorna klara :)

Jag blev just klar med den 63:e mormorsrutan,
gissa om jag är nöjd?

Nu är det "bara" att fästa trådar och virka ihop dem och
virka en ram runt filten...

Sen borde det vara klart!

Jag trodde aldrig jag skulle orka virka 63 rutor,
men nu har jag gjort det och
nog sjutton ska den bli klar också :)


Tävlingsdax...Jag tävlar hos alltforforaldrar.se/theans om en prins eller prinsesspall.

Tävla HÄR du också!

Recept på Semlor

Det var någon som frågade efter receptet på mina semlor som jag bakade igår, så jag tänkte dela med mig av den :)

Ingredienser:


5 dl mjölk eller vatten (jag använder mjölk)
50 g jäst (jag använder här 1 påse á 11 gram torrjäst)
1 1/2 tsk salt
75 g margarin
11-13 dl semlemjöl (jag använder här mjöl som är av tre sädesslag = vete, råg och havre)


Gör så här:

1. Värm vätskan tills det blir fingervarmt, ej koka!
2. Smält margarinet på svag värme, ska ej koka!
3. Om man använder torrjäst ska man ta och blanda i det i några dl mjöl, har man vanlig jäst ska man lösa upp den i den fingervarma vätskan.
4. Tillsätt nu salt i den varma vätskan samt mjölet som du har blandat torrjästen i, börja knåda.
5. Häll i lite mjöl åt gången och knåda vidare.
6. När du har haft i nästan allt mjöl tillsätter du det smältade margarinet.
7. Häll i det sista av mjölet och knåda vidare tills degen är bra.
8. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter (jag använder tupperwares bakbunke så lockat ploppar bort när degen är färdigt jäst)
9. Sätt ugnen på 225 grader.
10. När degen är färdigt jäst är det att rulla till små semlor eller större bröd, beroende på vad du vill ha (jag brukar sätta lite mjöl på degen så blir det lättare att rulla.
11. Låt jäsa 5-10 minuter till under duk när du rullat klart.
12. Sätt in i mittersta delen av ugnen ca 8-10 minuter beroende på.
13. Om du vill undvika hård yta så när du tar dem ur ugnen på penslar du på kokhett vatten över semlorna. Låt sen semlorna svalna under duk.
14. Ät och njut :)Bebisprylar

När vi åkte och handlade idag passade vi också på att köpa lite
bebis prylar :)

Så nu har vi lite salvor, tuttar, nappflaska och sådant :)Måndag

Efter brödbakandet så blev det en tupplur på soffan :)
Det var ju inte alls konstigt med tanke på mitt sug från morgonen på att baka...

Sen kom en vän hit på snabb visit och sen har jag varit ett par timmar vid jobbet och ordnat...
Kommer behöva åka dit igen ett par timmar när jag har en bättre dag igen.

Nu är jag hemma och har mat i ugnen och jag är döööö hungrig..
Sen ska vi och handla mat för veckan och sen kommer jag slänga mig på soffan :)

Det bästa var nog när jag har fått mejl att skötväskan är skickad, så jag hoppas jag hinner få den denhär veckan :)

Vad gör ni idag?

Brödbak

Det är inte alla gånger så lätt att vara gravid, man får sina begär helt plötsligt...

När jag var på wc strax efter klockan 6 så kunde jag inte somna om, det värsta var
att jag blev så snål och sugen på bröd...

Detta resulterade i att jag inte kunde somna om, mannens klocka ringde en halv timme efteråt.
Gissa om jag inte stiger upp då och börjar på med mitt brödbak!

Haha, halv åtta på morgonen står jag och knådar deg :)
Mannen tänkte få slag!

Men ibland hjälps det inte :)Babyfilten

Här virkas det för fulla muggar framför tv:n och annars också...
Nu har jag virkat 42 rutor och har då kanske 20 rutor kvar, beror på sen hur det ser ut, men åtm 20 har jag kvar...
Men det har ju inte tagit så länge ändå, så 20 rutor ska väl inte ta så länge...

Det värsta sen är ju att virka ihop alla rutor, samt göra en sk. ram runtomkring också...

Men skam den som ger sig!

Nu blir det nog snart natten här!

God natt alla!

Slut funderat - skötväska beställd

Efter veckor av surfande och läsande om vilken skötväska som är bäst osv höll jag på att bli tokig...
Från början när jag blev gravid var det bara emmaljunga skötväska som existerade, det var det som jag skulle ha då, men då hade jag ju inte heller läst något eller tittat åt något annat håll...
När jag sen såg vilka väskor emmaljunga nu har i sin kollektion så föll jag inte för en enda och då höll jag på att få fnatt... vad ska jag nu göra?
Men dålig den som inte kan ändra åsikter om saker och ting...

Men som tur finns internet och jag började söka efter alternativ...
På de flesta sidorna blev emmaljunga skötväskor risade och jag bara vad???
Sen hittade jag en sida om skip hop och jag blev lite fast :)
Och nästan alla, (ett fåtal har haft negativa erfarenheter av dem) har tyckt att det är det bästa köp de gjort gällande skötväska...

Det enda som var lite blä med denna skötväska är att den inte är billig...

Men, jag måste bestämma mig, så jag tog en sista varv från internet sida till internet sida efter förra inlägget och nu har jag bestämt mig och beställt en skötväska...

Det blev en svart skip hop dash deluxe
Det är nu upp till bevis om den är så bra som alla påstår, är jag inte nöjd med första intrycket kan jag ju skicka tillbaka den, så vi ska vänta och se nu då tills den kommer hem till mig...skip hop eller polarn o pyret

Har någon erfarenhet av skip hop eller polarn o. pyret skötväskor?
Är ni nöjda?
Plus med dem?
Minus med dem?polarn o pyret


skip hop


Loooong day

Igår var det en jätte jätte jätte lång dag för en gravid, men både mitt humör och mina nerver höll på att ta stryk mot slutet, men det gick bra ändå, andades några gånger och tänkte snart, snart är vi hemma...

Vi åkte klockan 13 och kom hem klockan 01... säger väl en del det! Jag hade ju tänkt att jag kan åka hem och vila emellan, men det blev liksom aldrig av, så istället gick jag lite konstigt och hade sjuk rygg då på kvällen...

Men när vi väl kom hem, snabbt av med finkläderna och ner under täcket och vi somnade inom fem minuter och jag är så himla trött ännu, men det får jag väl stå ut med när jag var så envis igår!

Nu väntar en lugn dag, verkligen lugn dag, inga måste och bara vara och vara lata...

Vad gör ni en söndag då?

Inköpslista uppdaterad

Tänkte uppdatera listan lite, har köpt en del sedan sist, men det är en del kvar ännu!

Men ni andra får gärna ta del av den och komma med tips om vi har bort något eller om något är onödigt att ha :)


BASGARDEROB storlek 56-62 (tänkte skippa den minsta storleken helt om nu inte bebisen tittar ut länge på förhand): vi har nog köpt några plagg i storlek 50 också :)

5-7 tröjor i bomull gärna i omlottmodell

1 varm kofta i fleece

1 kofta i bomull

4-5 långbyxor i bomull

2 hjälmmössor i bomull som täcker babyns huvud bra

4 par sockor i bomull

1 par rymliga raggsockor

4 pyjamasar i bomull

1 vindtät overall

 

STÖRRE INKÖP:

Bilbarnstol

Vagn - blev en emmaljung edge vagn

Skötbord - Leksvik skötbord från Ikea

Spjälsäng - Leksvik från Ikea

Vagga - Pappa har lovat att göra en :) - den är klar men mamma ska inreda den ännu :)

 

SOVPLATS:

Madrass spjälsäng - köpte från Ikea

Madrass vagga - Mamma har lovat fixa :)

Spjälsängsskydd spjälsäng - Den har jag sytt själv :)

Spjälsängsskydd vagga - Mamma har lovat att fixa :)

Lakan spjälsäng

Lakan vagga

Madrasskydd spjälsäng

Madrasskydd vagga

Bomullsfilt

 

VÅRD:

Oparfymerad flytande tvål

Oparfymerad barnsalva för röd stjärt

Febertermometer (gärna en som mäter i pannan)

Trubbig nagelsax

Barnolja

 

SKÖTA:

Blöjor

Tvättlappar - Köpt vid Ikea

Skötunderlägg - Har vi köpt vid Ikea

Frottéhandukar att ha till hands vid skötbordet

Bomullsfiltar eller annat att sätta på golvet att ligga på

Våtservetter

Badbalja - Köpt vid Ikea

Blöjhink - Köpte en Sangenic från barnens hus

Badrock / handduk

Kam + borste

Tops

Badtermometer

Tvättsvamp

Bomullspinnar

 

ÄTA:

Nappar

Nappflaskor

Flaskborste

Skedar och fat

Nappflaskställning

 

PÅ VÄG:

Bärsele el. Bärsjal

Skötväska

Åkpåse

Regnskydd - kom med vagnköpet :)

Myggnät - kom med vagnköpet :)

Mobil vagn

Solskydd i bilen

 

LEKA:

Lite leksaker

Mobil spjälsäng

Babygym

Speldosa

 

ÖVRIGT:

Babyvakt / babywatcher

Babysitter

Bröstpump

Napphållare

Min första år bok - har köpt en vid barnens hus :)

 

TILL MAMMA:

2 amnings-bh åtminstone

Amningsinlägg

Bindor

Bystvärmare

2 Amningströjor åtminstone

Bröstvårtsalva

Amningskudde - Kommer sy en själv :)


Kalasdags

Dagen kommer att tillbringas till största delen på kalas, det är ingen mindre än svärfar och blivande farfars 60 års kalas som vi ska fira idag...:)

Kommer bli en lång dag och vi ska se om jag åker hem emellan och vilar eller om jag orkar vara någonstans och bara vara mellan varven.. det återstår att se..

Så det kan hända det är lite dött här idag, men får ta igen mig imorgon då istället :) Har ju all tid i världen att blogga nu när jag är "ledig"!

Tror ni jag annars fick sova något nu på morgonen när man för en gångs skull skulle ha fått sova utan att mannens klocka ringer, nej då är det ju alltid så att man vaknar halv 8 :S

Nu ska jag se om det finns några bloggar att läsa!

Vad gör ni idag?

Bilstolen

Idag har bilstolen anlänt :)
Jiiipppiiii :)

Nu är det ju bara så att bebisen fattas...
men snart så :)

Blev som sagt en graco, sätter in bilden igenSjukskriven....

Jag loggar in på mejlen och ser att jag har fått svar från gynekologen gällande sjukskrivningen...

Det står jag är sjukskriven fram till moderskapsledigheten börjar, dvs till den 28 oktober...

Jag lämnar minst sagt med munnen öppen, det hade jag inte väntat mig, inte alls...

Men någonstans i bakhuvudet fanns det ju, men det har liksom inte velat komma in i min hjärna att bli sjukskriven hela vägen fram om man säger så...
Jag har ju en massa på jobbet som inte är upprätt och som bara ligger och väntar...
Det känns konstigt att faktiskt inte åka iväg och jobba mera, jag har ju nu varit hemma sedan 1 september kan man säga och nu ska jag faktiskt inte jobba på länge länge...
Det känns minst sagt underligt...

Men nu är det så och när man tänker efter så är det ju nog det bästa ändå...
Som mamma sa, nu ska du njuta och det får jag verkligen försöka göra :)


Vecka 30 (29+0)

Fredag igen och en ny vecka, denna gång går jag in i vecka 30... :) det börjar vara nära nu....:P

Detta säger babycenter om denna vecka:

Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå. Hos pojkar börjar testiklarna sin resa från sitt ursprungliga läge nära njurarna till pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.

Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud och ljus vid 30 veckor.

Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna. Ta en titt på vår guide till bra kost för att se till att du får alla de vitaminer och mineraler du och bebisen behöver.Mormorsrutor

En liten bit på väg har jag ju kommit med min babyfilt...

Återstår att se sen hur många rutor jag behöver, men början har jag ju :)Rådgivningsbesök nr 7 (28+6)

Har nu varit till rådgivningen och hon tyckte nog som jag misstänkte att jag inte alls ska jobba nu när jag har sådana där besvärliga foglossningar, så nu ska vi se hur många veckor framåt sjukintyget blir...
Men skönt att veta nu att jag inte behöver tvinga mig iväg till jobbet på måndag och ha besvärligt, nu får jag ta allt i min egen takt...

Annars var allting bra, skulle jag inte ha foglossningar skulle allting vara prima ballerina, men nu tar ju foglossningarna ner allt det där... men bebisen mår hur bra som helst och det är ju det viktigaste :)

Det var full liv i magen när vi hörde på hjärtljuden, huvudet är neråt, vilket det också var för 1,5 vecka sedan hos gynekologen :)


Lite fakta nu då:

Viktökning sedan start: + 9,8 kg
Blodtrycket: 135/75
Hb: 129
Sf-mått: 28 cm
Hjärtljud: 135

Sömn

Inatt fick jag äntligen sova lite bättre, det var hur skönt som helst :)
Behövde det verkligen efter två nätter med totalt kanske 5 timmar sömn!

Värken är tack och lov bättre idag, så idag ska jag njuta av att det känns
lite bättre iaf...:)
Har på känn att det kommer igen med fart sen, men som sagt man
måste passa på att njuta när det är bättre!

Märker att humöret är mycket bättre idag också, igår var det
inget vidare, tänk vad sömn kan göra!

Klockan ett ska jag till rådgivningen, så få se då vad
hon säger och hur bebisen mår :)

Vi får höras efteråt!

Vad gör ni idag?

Laddat upp...

Fick nog här senare på dagen och tänkte att nu måste jag ha något nytt att göra ifall jag inte kan röra mig snart..:P
Så jag stack iväg till posten för att hämta ut lite bebiskläder som hade anlänt... senare vidare till Halpa-Halli (som ica i sverige och sådant) där sökte jag efter garn och virknål :)
Så nu ska jag utmana mig själv och virka en filt åt bebisen, mormorsrutor heter rutorna, så vi ska se om jag får nog efter en dag eller om jag får den klar...:)
Sen åkte jag vidare till biblioteket och laddade upp med lite böcker åt mig, så nu har jag att göra ett tag iaf...

Imorgon har jag tid till rådgivningen så vi ska se då vad hon säger åt mig...
Mannen min förbjuder mig att jobba mera, han vill att vi ska koncenterar oss på att få mig att kunna ha mindre ont om dagarna och sova på nätterna.. fortsätter det såhär skulle jag inte bli förvånad om jag inte kan gå sen i slutet och det vill jag verkligen undvika....
Och jag vet att om jag skulle pröva att jobba, skulle jag högst klara 2-3 dagar och då är det igen på samma sätt...

Men imorgon borde jag bli mycket klokare :)Kommer göra bebisens filt i rosa och vit... förvånad? nej jag tror inte det :)


Herregud vad ont det gör!!!!

Det gör så h*lvetes ont så jag får snart fnatt och börjar ropa och skrika!!!!!!
Jag har såna foglossningssmärtor så jag kommer mig knappt fram heller,
nu är det inte längre i höfterna det sitter, nu har det blivit bara värre...

Det är ett jäädrnas tryck mot blygbenet och ilar till där och trycker på ibland där och samtidigt
ut till ljumskarna... detta är tusen gånger värre än höfterna...

Jag kommer mig knappt i sängen, jag kommer mig knappt ur sängen, jag kan inte
vrida mig och svänga mig i sängen och det är ju kul, eller så inte,
för jag kan heller inte ligga för länge på en sida då börjar höften värka,
men att svänga sig till andra sidan tar så ont så ont...

Inatt har älsklingen fått hjälpa till, när jag hade haft ont ett par timmar då var det så
att jag kom inte i sängen hur jag än gjorde, så han fick lyfta dit benen vartefter jag flyttade mig i rätt läge...

när jag lyfter fötterna en millimeter gör det jädrans ont mellan benen, när jag ska gå gör det också ont,
fortsätter det såhär är jag nog snart invalid och sängliggandes...
vill absolut inte...

Nattens tanke var att det är på tok för många veckor kvar av min graviditet...

det var dagens klagoinlägg...

Familjeförberedelsekurs del 3

Ikväll har vi då varit på sista delen i familjeförberedelsekursen, det är bara BB-besöket kvar...
Det handlade idag och första tiden efter förlossningen och bebisen skötsel, jag vet inte riktigt vad jag ska säga, allt detdär går de igenom på BB och efter hand lär man sig....

Inte kommer jag då att komma ihåg en månad efter att jag har fött vad vi gick igenom idag...
Allting till bebisen har man nästan skaffat redan, så det var nog inget nytt på tapeten...

Det som man kommer ha nytta av från hela denna kurs är nog när man får besöka BB...
Nästa lördag är det dags för det :)

Vad har ni tyckt som har gått dessa kurser? bu och bä?

JAG GJORDE DET :)

Yes jag har fått till en design,
tror ni jag är lite nöjd?

Men jag måste ändra lite fonter och sådant ännu, men håll till godo,
det kommer nog här ännu...

Men först ska jag dricka kaffe och slänga mig på soffan en stund :)

Vad tycks?

Meddela mig om något är som det inte ska!

Besvärlig natt igen!

Inatt har jag igen haft en sämre natt, tror att allt har att göra med
att jag satt på tok för länge framför denhär dumburken igår...
På nå sätt ska det ju straffa sig...

Jag har haft sådan mensvärk och tryck neråt inatt, varit
riktigt obehagligt...
Flera kvällar på senaste tid har jag också känt av ett tryck neråt och lite
småsjuk har jag varit...

Så det blir nog igen vattenjumpa för mig idag, känner
att det inte alls går, ska vila mig i stället och
se klart på designen, det är inte mycket kvar
före ni ser en ny här :)


Jisses

Det är inte bara en gång idag som jag fått fnatt,
det på grund av min envishet att göra en egen design...

jisses säger jag bara, det är vääääldigt invecklat,
men jag kommer börja försiktigt och vara nöjd om jag bara får till något iaf :)

Annars har det nog int hänt så mycket, bebis har liv i magen som bara den :)

Imorgon är det eventuellt dags för vattenjumpa och sen på kvällen är det familjeförberedelsekurs
som gäller, det är sista gången nu före BB-besöket!

Nu ska jag läsa bloggar :)

hmm

Jag undrar om jag är för optimistisk?!?

Igår laddade jag ner en testversion på 30 dagar från photoshop, tanken är att jag ska försöka få till en bloggdesign själv, för jag är så envis så jag skulle vilja klara det själv... få se hur det går, ni ser ju om det dyker upp en ny design inom några veckor :P

Får jag inte till en måste jag nog be om hjälp av någon annan, men envisa jag vill ju pröva själv först :) haha!
Den som lever får se!

Annars händer det inte så värst mycket, är sjukskriven åtminstone denna vecka ännu, sen får vi se. Mannen jobbar kväll denna vecka så det är lite halvtråkigt, men man får ju sova lite längre på morgonen iaf :)

Nej nu blir det nog en kaffekopp :)

Ha en bra dag alla!

Svar på frågestunden :)

Har fått några frågor så jag tänkte svara på dem nu då :)


Är jag från Sverige, men träffat någon finsk kille eller hur hamnade jag i Finland?:

Jag har inte alls någon anknytning till Sverige, jag är född och uppvuxen i Finland i Österbotten.
Bor gör jag nu med mannen i ett egnahemshus lite utanför en stad som heter Jakobstad.

Vet ni kön på ert kommande barn?:

Jo, vi vet nog könet, eller 100 % kan man ju aldrig vara, men det sägs vara en liten flicka som vi väntar, var ganska tydligt på bilderna från förra ultrat, men aldrig vet man :)

Vad har ni tänkt för namn och är ni överrens om namnen?:

Namn har vi nog funderat ut redan ett par styckna, men vi håller dem lite hemliga för tillfället, får se sedan när barnet kommer om det alls passar!

Hur mycket har du hittills gått upp i vikt under graviditeten?:

Förra veckan när jag kollade så låg det på 9,8 kg, så det lär nog bli mera här nu på slutet :)

Hur länge försökte ni bli med barn innan det gick vägen?:

Ja-a vi kunde konstatera snabbt att det inte bara händer på första gången man prövar, utan det skulle testas med ÄL-stickor och allt möjligt.. Vi började i månadsskiftet maj/juni i fjol (2009) och jag blev gravid första gången i början av oktober 2009, men det visade sig att det var en ofostrig graviditet, slutade då med piller för att få bort alla rester av fosterhinna och sådant (mådde ganska vidrigt en tid efteråt :()
Sen lyckades vi till slut i mars och nu är jag gravid i vecka 29 och barnet är minst sagt efterlängtad <3

Hur känner du/vi inför livet som blivande föräldrar?:

Det är en massa tankar som snurrar i huvudet för oss båda, kommer vi klara det, hur ska det gå och allt möjligt.
Men vi har varandra och vi vet att barn vill vi ha och man får helt enkelt lära sig efter hand med allting, varken jag eller mannen har haft mindre syskon, så vi har på så sätt aldrig skött barn.

Vi vet att det kommer finnas bra och dåliga dagar, dagar man är stressad till tusen och allt annat, men då måste man på nå sätt se framåt och kämpa på...

Nu längtar vi smått ihjäl oss efter vår bebis, men om 3 månader borde hon ju vara här <3

Söndag

Tråkigare dag för man se efter, det duggregnar och jag har allmänt tråkigt och
klockan är inte ens 10:e :P

Få se vad denna dag har att erbjuda!
Mannens syskonbarn ska hem köras idag, men jag avstår från den långa
bilresan, vill inte få mera sjukt än jag har i mina höfter.

Så jag ska väl bara vara då :P om det skulle vara så heller,
men det är flyg och fläng ändå här hemma och det gillar jag :)
Skulle bra kunna bli hemmafru, bara ekonomin skulle tillåta det skulle
jag nog inte fundera en lång stund, bara jobba tyg en gång i månaden.

Drömma kan man ju, kanske vi vinner på lotto någongång så det blir verkligt!

Nåja, nu ska jag läsa bloggar, koka kaffe och väcka mannen så han hinner i tid :)

Vad gör ni en söndag då?

Lördag

Som vanligt så vaknar man av sjutusan till värk och måste stiga upp,
har blivit lite van att inte få sova så länge,men någon gång skulle vara skönt ändå
att få vakna utan värk, men det kommer väl :)

Lördag är det idag som säkert ingen har missat, för oss blir det inte så mycket program,
Skönt tycker jag!

Först ska vi hämta upp svärisarna och mannens syskonbarn från villan,
sen ska vi åka iväg till öppet hus på mannens jobb,
hoppas jag klarar av det, skulle vara intressant!
Men det visar sig :)

Så vi får höras efteråt!

Vad gör ni idag?

Magbild 28+0

Här kommer en färsk magbild i 28+0Vecka 29 (28+0)

Här går det minsann undan tycker jag :)


Detta säger babycenter om vecka 29:


Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar

Underhudsfettet bildas och skelettet utvecklas, även om det fortfarande är mjukt och böjligt. Benstommen hårdnar inte ordentligt förrän efter födelsen.

Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (och ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.

Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen. Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Du kan börja titta på namn till bebisen och tänka på livet efter förlossningen.

Vid det här laget har du kanske märkt att din bebis är mer aktiv när du badar eller duschar. Bebisen reagerar på ljus och ljud genom att röra sig inuti dig. Medan du slappnar av i det varma vattnet, kanske dina bröst börjar läcka lite — de producerar nämligen redan kolostrum, den extra näringsrika mjölk som du ger din bebis alldeles i början då du ammar. Alla kvinnors bröst läcker inte innan bebisen är född, så var inte orolig om du är en av dem — du slipper iallafall amningskupor tills vidare.

Egna tankar:

Jag hoppas då inte att jag går upp ännu 5kg, men känner jag mig rätt, så går jag upp mer än 5 kg...
Men det är så då, får ta tag i det efteråt :)
Ska åtminstone sträva till att jag vill ha min begynnelsevikt tillbaka :)
Hur länge det tar får vi se, men någongång så :)

Oro inför förlossningen har man nog känt av, men försöker att tränga undan det ännu så långt det går!Fredag!

Börjar bli råddig med dagarna nu när man är hemma och inte har riktigt någon koll...:P
Igår var jag faktiskt tvungen att ta fram rådgivningskortet för att veta vilken graviditets-
vecka jag är i, kunde då konstatera att det är fredag imorgon och ny vecka :)

Så alldeles strax kommer info om ny vecka upp, ska försöka få till magbild senare under dagen också :P

Idag händer inte så mycket, har jag tur ligger mammajeansen jag beställde i postlådan senare idag,
hoppas hoppas :)
Sen borde också ett H&M paket anläda och där ligger lite bebiskläder om jag inte minns fel :P
Så spännnande :)

Sen har jag stickat klart en socka, så ska få början på den andra sen idag tänkte jag, bilder kommer sen :)


Och glöm inte frågestunden som ni finner här: FRÅGESTUND!!!

Allt var super :)

Dagen har gått åt till att få liv i livet i magen, hade inte känt av en ända fosterrörelse sedan 10 igår kväll när klockan var 3 nu på dagen, så man blev ju lite orolig och jag det var ingen skillnad vad jag gjorde
så buffade den aldrig tillbaka och det brukar vara mycket liv...

Mannen blev också han orolig för han vet ju hur ivirig lillen brukar vara, så han tyckte jag skulle ringa och kolla,
men jag vill ju inte vara till besvär heller om det nu inte skulle vara något, men jag tänkte
jag kan ju ringa BB och rådfråga dem, de tyckte jag mycket bra kunde komma
in på en ctg kurva...

Sagt och gjort vi åkte in och där blev vi lugna när de hade kopplat in apparaten kunde vi höre babyns hjärtslag...:)
Kan säga att det var en enormt lättnad, men det tog ett tag att registrera rörelser,men när de väl kom kände jag av två :)
Lillen tänkte skrämma slag på mamma och pappa idag när lillen varit så tyst så tyst, men nu hittar vi till förlossningen om inte annat :)


Kom ihåg frågestunden som ni hittar här: FRÅGESTUND!!!

FRÅGESTUND!

Nu tycker jag att vi kör en frågestund.

Fråga vad ni vill och jag svarar i helgen (om det kommit frågor då :) )Härligt Elin!

Elin Blom gick vidare i Idol, heja Terjärv :)
Vad häftigt att en från nästan hemtrakterna gick vidare :)
Babysockor

Dessa babysockor har jag suttit och gjort på kvällarna framför tv:n :)
Tyckte det var dags att göra dom färdiga nu på dagen så jag kan börja på med
ett annat projekt :)Familjeförberedelsekurs 2

Igår var vi andra gången på familjeförberedelsekursen,
det handlade denna gång om amning och att bröst är bäst...

Jag har inte alls satt mig i det här med amning något ännu, det känns på något sätt väldigt avlägset,
Fick en del nyttig information igår, men frågan är kommer man ihåg det sen om 3 månader, knappast!

Vi tar det som det kommer sen, men amma hade jag nog tänkt göra, få se då om man får
igång det :) Men man skulle inte ge upp sa de igår!

Nästa gång är nästa tisdag då ska vi ta upp om barnskötsel och hur man mår efter förlossningen!


Halvvägs :)

Dagen har gått i rasertempo, vet av det i korsryggen också, men så är det.
Har hunnit med vattenjumpan och det var så himla skönt, skulle ha kunnat ligga där och flyta i all evighet idag :)
Rekommenderar er andra att också pröva på vattenjumpa för gravida om ni har möjlighet :)

Sen har jag varit till jobbet en sväng och kom just hem och har precis ätit... nu väntar jag bara på att kaffet ska bli klart så jag får i mig lite sådant också :)
Ska passa på att dricka nu, för vem vet om man får halsbränna sen mot slutet, men ännu har jag kommit undan :)

Ska också försöka vila en sväng på soffan före kvällens träff och Idol tittandet också :)

Vi hörs senare!

Full fart framåt!

Idag är det mycket händer, gissar att jag kommer somna framför Idol ikväll, men det är så då isåfall :)

Först ut nu är vattenjumpa för gravida som står på schemat, ska bli skönt att plaska runt :)
Efteråt är det raka vägen till jobbet som gäller, ska visa min arbetskompis några av mina kunder...

Efteråt hoppas jag att jag hinner äta och vila lite före det är dags för familjeförberedelsekursen som idag handlar om amning och bröst!

Så idag är det en händelserik dag!

Vad gör ni?

Kvällsfunderingar

Idag har vi ju som sagt varit på ultra och då blev jag också sjukskriven till att börja med
2 veckor framåt för mina besvärliga foglossningar...:S

Vi skulle sen sen läget om två veckor om det blivit bättre eller ej och ta ställning till om det blir försöka
jobba lite och se vad som händer eller om det blir fortsatt sjukskrivning.

Orkar inte fundera desto mera om saken, vi ser igen om 1,5 vecka hur läget är då och tar ställning till allt då igen!

Vi har även hunnit beställa bilstolen idag också :) skönt att få det gjort för det
är ju en sak vi ska ha genast :)

Blev följande bilstolEn Akta gracoImorgon ska jag åka iväg på vattenjumpan, ska försöka med det mot mina foglossningar, om inte annat är det skönt att plaska runt där :)
Sen måste jag en sväng via jobbet och på kvällen är det dags för familjeföreberedelsekursen del 2 :)

Vi hörs!


Ultra :)

Idag har vi äntligen fått vara på 28 veckors ultrat :) och som vår bebis har växt :)
Strax över 1000 gram är bebisen nu och livmodertappen var som det skulle och
allt annat var riktigt toppen...:)

Fortsätter viktkurvan som nu så är bebisen vid 40 veckor strax under 3500 gram!

Könen så vet vi nog 99 % nu, idag var det ingen frågan om saken heller :)

Det som var det bästa att vi äntligen fick en toppen bild av bebis :)Vårt efterlängtade lilla bebis <3

Upp och hoppa

Jag har legat och vridit och vänt mig flera timmar redan på grund av en ond höft, så nu tänkte jag att sjutton jag ligger och försöker mera heller!
Så nu är jag uppe fastän jag är dödstrött :S Men det hjälps inte!

Idag ska vi inte heller göra speciellt mycket, skulle behöva åka via en blomsteraffär, nämligen Sunds här som det heter... Vi har en fundering som vi ska se på hur det skulle vara :)

Sen så är det nog bara vila vila vila höften som gäller, kanske fortsätter jag sticka på sockorna jag började på igår, vem vet!

Vad gör ni idag då?

90 dagar kvar

Idag är det exakt 90 dagar till BF, spännande spännande :)

Det börjar faktiskt närma sig, man har en helt annan syn och inställning nu på allting när det börjar bli så nära...:)

Och det är så spännande att följa med alla gravidbloggar som jag följer, för snart börjar det vara dags för några av er, sen blir det lite hela tiden fram tills vår BF och några efter också :)

Tänk att 2/3 är avklarad och det återstår 1/3, det är ju ingenting...
Sa åt min man igår att om 3,5 månad då är vi åtm föräldrar... kan hända förr också, man vet ju aldrig :)

Nu ska jag lördagsmysa i soffan :)

Amningskudde

Nu har jag sytt klart mitt andra syprojekt inför bebis ankomst :)
Denna gång blev det en amningskudde, hade tänkt köpa en men när jag såg hur himla dyra de
var så tänkte jag att det kan ju inte vara så svårt att sy en :)

Sagt och gjort, nu har jag sytt en och det blev betydligt billigare än att köpa, sparade det dubbla :)

Nöjd blev jag, återstår att se sen hur det fungerar med bebisen :)

Bjuder på lite bilder också!


Lördag

Mannen jobbar och jag är har just satt igång en diskmaskin samt en tvättmaskin...:)
Men gud vad jag är trött, kunde bara sova en halv timme efter mannen hade åkt iväg till jobbet :(
Får minsann ta igen det under dagen sedan!

På programmet idag är det inte mycket som gäller, tänkte kanske börja med mitt syprojekt, kanske sticka eller så slutar det med att jag ligger i soffan och läser en bok :) Hur som helst är det en lugn dag och kväll som det blir, bara vara och inte göra ett skvatt, äta något smaskigt :)

Igår kväll eldade vi i spisen för första gången denna höst, det var hur mysigt som helst och varmt och skönt blev det också!

Nu ska jag läsa bloggar och sen se vilket projekt jag tar mig ann!

Vad gör ni idag?

Vecka 28 (27+0)

Nu är går vi inne i vecka 28, detta säger babycenter om denna vecka :)


Nu väger bebisen nästan 875 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.

Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen. Inte så kul? Läs vad du kan göra själv för att förebygga och lindra.


Egna anteckningar:
På måndag får vi se hur stor vår lilla bebis är, då ska vi nämligen på ultra :) Kramp i benen har jag ju känt av en natt och nu försöker jag dricka så mycket jag hinner, samt få i mig magnesium... Åderbråck har jag också fått och det är inget vidare...
Men allt för vår efterlängtade bebis <3Blä :(

Var till jobbet just och chefen förstod och jag skulle återkomma sen när jag vet hur länge jag blir borta.
Men allt det andra, jag säger bara hoho!
Idas inte skriva desto mera än hoho för jag vet ej vem som läser bloggen min så jag lämnar det på det...

Men förbannad är jag!

Nu ska jag läsa lite bloggar så jag blir på bättre humör igen :)

Fredag

Då var det fredag igen, går också in i ny vecka, men info om det kommer senare idag :)
Mannen åkte iväg till jobbet och jag trodde jag skulle vara så lycklig lottad att jag skulle få sova vidare en stund... men ni kan ju gissa hur mycket höfterna började värka, så det var bara att bita ihop och stiga upp....

Ska alldeles strax börja ställa mig iväg mot stan, ska åka via jobbet och prata med chefen och visa lite åt mina arbetskamrater som blev på hälft, sen ska jag en sväng till posten efter ett paket och så tänkte jag om jag skulle åka och köpa stoppning till min andra sak som jag ska sy :)

Måste ju få något att göra när jag är hemma, som om det inte ändå finns att göra, men något roligt mellan varven!

Vad ska ni göra idag?


Familjeförberedelsekurs 1

Ikväll var vi som sagt på vårt första familjeförberedelsekurs, vi ska totalt 4 gånger med BB inräknat...

Det som vi gick igenom idag, så visste man allt, man hade läst sig till och hört om allt, men roligt var det att få träffa de andra tre paren som ska få här i höst/vinter :)
Visste vem alla var, men känner ingen desto mera, så det ska bli skoj att lära känna dem bättre :)

Vi gick idag igenom hur man håller kärleken till liv under och efter graviditeten, hur det lätt blir sen när man fått barn med förhållandet och sådant, väldigt tänkvärt var det.
Sen såg vi på en förlossningsfilm och jag har tidigare varit skit skraj för allt vad som har med förlossning att göra, skulle ni ha frågat av mig för en månad sedan så skulle jag ha sagt att jag aldrig i mitt liv skulle ha sett på en förlossningsfilm...

Men en dag tog jag mod till mig och kollade in en förlossningsserie som man ser i norge, den fanns att se på som webb tv och efter det har jag på nått sätt blivit ko lugn, så jag tyckte inte alls filmen var hemsk, klart att det kommer ta sjuttons sjuk, men jag har funnit en inre lugn och det är jag väldigt tacksam över...

Säkert kommer jag bli skräckslagen i november när det närmar sig med stormsteg, men jag hoppas jag kommer att hitta en inre lugn då också och tänka att detta klara och fixar jag/vi...


Hemma

Är hemma idag också, ringde rådgivningen på morgonen och hon sa
att jag skulle vara hemma imorgon också och så får
gynekologen på ultran skriva sjukintyg åt mig på måndag...
Ska se då vad det blir...

Känns skönt att äntligen ha fattat ett beslut, ska åka in till jobbet imorgon och prata med min chef...


Ikväll börjar förberedelsekursen, spännade att se vilka andra par som är där :)


Trött

Somnade på soffan när jag höll på att läsa en bok, resulterade i att jag sov över en timme och nu är jag helt vimmelkantig och borta med vinden...:P
Bäst att jag piggnar till nu :)

Ikväll kommer ju finalen av fångarna på fortet, det blir ju ett måste att se, få se vem som vinner :) jag håller på laget där Magnus var med i :)

Imorgon börjar familjeförberedelsekursen här, spännande, få se vem andra som är med där, vi ska väl vara fyra par om jag förstod rätt, två av paren vet jag vem är, men inte desto mera...

Igen är det en dag närmare ultrat, på måndag är det dags för ultra igen, som vi väntat :)
Jag har börjat tvivla på vilken sort som jag går och bär på, så det ska bli skönt att kolla upp saken igen, det borde ju synas bättre denna gång också :)

Vad gör ni en kväll som denna då?

En fundering...

Jag får ta mig verkligen en funderare på hur jag ska göra med jobb och sådant nu,
som det har varit de två senaste veckorna har jag jobbat varannan dag och varit
sjuk varannan i medeltal...

Så ni kan ju säkert gissa att idag är jag hemma igen, höften värker som tusan :S

Men vissa dagar är det bättre och jag känner knappt av den,
så om jag skulle sjukskriva mig helt känns det skit att vara hemma de dagar som
man knappt känner av den...
men då finns det dagar som det inte alls skulle gå att jobba :S

Det är svårt detta?!?
Eller är det bara det att jag gör det svårt?

RSS 2.0