4 dagar...

Om fyra dagar smäller det, eller egentligen är det tre hela dagar kvar och sen smäller det, beror på hur man ser på saken :)

Idag har vi fått gjort en massa små saker, vi har gjort skyltar till vägen, godispåsar till borden, funderat på en massa annat...:) så det börjar vara på bättre sidan med allt...:)

Imorgon så ska vi till kyrkan och öva, efter det så kommer jag att bli skit nervös gissar jag, för då efteråt är det ju verkligen jätte nära...
Sen på kvällen imorgon ska jag och en vän och koppla av före bröllopet, vi ska nämligen på bio och se eclipse, gissa om man har väntat!

Nu tror jag sängen kallar och jag borde börja ta en till magbild också, men det liksom har inte blivit av, men kanske jag hinner mellan varven imorgon!

Godnatt alla!

Tiden rinner iväg...

På lördag så smäller det, då är det dags för bröllop...
Tänk att det snart är ett år sedan vi började planera det hela och att det nu är dags...

Jag börjar bli lite små nervös, har inte varit det tidigare, det har min sambo skött om...:p Jag har koncentrerat mig på barnet för det mesta, så jag har inte haft tid att vara nervös...
Men nu ni, nu har jag också hunnit bli nervös och det är bara för att allt börjar bli så verkligt nu, det ska faktiskt hända...

Så denna vecka vet jag ej hur mycket jag hinner blogga, men kanske jag kan ta mig en liten stund varje kväll för att uppdatera läget och kolla hur ni andra har det :)
Har hittat ett par andra intressanta gravidbloggar som jag följer med, roligt med andra som har nästa samma bf...:)

Imorgon är det fullt med program, min sambo har gjort upp en lista med allt som ska göras och när vi ska göra det...:) Min sambo han är bara för bäst, tur att man har honom vid sin sida :) Om några dagar så är det du och jag föralltid....<3

Vi hörs!

Vecka 18 (17+2)

Detta skriver babycenter om vecka 18 :

Nu ökar du eventuellt snabbt i vikt, även om du inte äter så mycket. Enligt experter styrs din viktökning under graviditeten i huvudsak av dina gener, så var inte hård mot dig själv om du tycker att du går upp för mycket i vikt. Ät hälsosamt, med mycket frukt och grönt och kom ihåg att det är meningen att du ska bli större nu. Din bebis första rörelser brukar mest kännas som små kittlingar, men de blir större och tydligare med tiden. En del bebisar sparkar mycket och ofta, andra är lite mer stillsamma. Och vissa är riktiga nattugglor.

Nu är bebisen ungefär 11 centimeter lång i sitthöjd och väger cirka 140 gram. Skelettet består mest av ännu mjukt och böjligt brosk, men det kommer att hårdna gradvis. En skyddande substans som kallas myelin börjar nu omsluta ryggmärgen. Svettkörtlar utvecklas över hela kroppen.I takt med att bebisen blir större och starkare, så blir navelsträngen - livlinan till moderkakan - också kraftigare.

Din växande livmoder påverkar din balans och det kan kännas lite ostadigt. Var lite försiktig och känn efter om det verkligen är skönt med höga klackar nu. En liten klack kan vara skönt, men lyssna på din kropp. Är det svårt att komma till ro i sängen? Läs våra sömntips för andra trimestern.

Egna anteckningar:

Vikten har nu inte ändrat något mycket ännu, +1,6 från startvikten så det är ju inte så himla mycket, tycker inte jag har lagt märke till att något har ändrat, det är bara magen och brösten...:P
Jag har även kännt av bebisen flera gånger så det vara nog den jag kände av för två veckor sedan också :)

Undrar hur det går med högklackarna på vårt bröllop på lördag? Det återstår att se....




Från babycenter

SEMESTER :)

Oj gudars, nu har jag 4 VECKORS SEMESTER :) :) Det är sååååååååååååååå skööööööööööööönt :) Jag ska njuta så :) Började semestern med att ta sambon till glasskiosken och vi satt i parken och njöt :) kunde inte bli bättre!

Nu är det intensivt en vecka framåt, det är en massa saker som ska göras före bröllopet, men det är på G, snart så är allt klappat och klart, okej inte riktigt än, men nästa fredag är det klart :)

Sambon håller på och grillar så nu ska jag göra honom sällskap :)

Vi hörs!



Bild från google

Mycket på G...

Jag har inte varit riktigt närvarande de senaste dagarna, det är stress, stress och åter igen stress som gäller nu...:(
Tycker inte om det alls...

Imorgon är sista dagen på jobbet före jag får 4 veckors semester och det är ett stressmoment att få allting klart... Sen det som är det värsta stressmomentet så är ju bröllopet...:p
Det kommer emot med raserfart och snart är det bara en vecka kvar, tänk en ynklig vecka!!! Så det är en hel del som skulle behöva göras före det, så det är nog tur att dygnet har 24 timmar, men problemet är att gravida jag är trött hela tiden... så vi ska se nu vad det blir till!

Graviditeten går framåt i raserfart, hinner inte tänka heller, snart har en till vecka gått!!!

Men vi höres!

vecka 17 (16+1)

Igår gick jag in i vecka 17, detta står om vecka 17 på babycenter:

Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, precis under 12 cm, och väger cirka 100 gram. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre.

Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak – navelsträngen – som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen kan ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar nu som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen.

Ibland kan det göra ont när du gör plötsliga rörelser. Ligamenten på båda sidor av livmodern och bäckenet sträcks i takt med att bebisen växer. Det är helt normalt, men om det inte ger med sig utan fortsätter några dagar, eller förvärras, bör du prata med din barnmorska.



Möhippa

Igår var det dags, dags för min möhippa, kan säga att jag blev överraskad, men jag hade anat ugglor i mossen, men i vilket fall som helst blev jag överraskad...:)

Det började med att jag fick ta på mig mjukisbyxor, vit tröja om en tröja de hade tryckt dagen till ära :) Sen fick jag en krona med slöja som blinkade och en skylt runt nacken där det stod "köp en kyss innan det är för sent"
Sen fick jag en hel mängd brunbergs kyssar som jag skulle sälja för minst 3€/st och pengarna skulle jag sen behöva till kvällen....

Det gick förvånansvärt bra och jag sålde kyssar för 76,90 €

Efteråt blev det yoga och pilates timme i en park och sen picknick....:)

Sen fortsatte resan till en kosmetolog i mina hemtrakter, där fick jag fotpad och fina fötter, oj vad skönt det var :) Efter kosmetologen fortsatte färden till min vän och där hade de hyrt en badtunna som vi badade i och det var så varmt i vattnet 38 grader så det blev minsann hett där, men avslappnande...:)

Då var det bara att hoppa i duschen för det var fuffens på gång, efter ett tag kommer en dam dit som ska ha lustparty åt oss och där var där som jag skulle få använda mina insamlade pengar :) skojskoj!

Vi hoppade efteråt in i bilen och styrde kosan till en restaurang där vi åt god mat och pratade och sen fortsatte färden till en krog en stund och sen tog vi natt :)

Nu väntar jag ivrigt på några bilder :)


Rådgivningsbesök nr 3 (15+6)

Idag så skulle jag egentligen bara på ett sockertest (blodprov), jag fick inte äta något efter 20.00 igår kväll, så ni kan ju gissa om jag höll på att få något fel när jag vaknade på morgonen och var skit hungrig... det var inte skoj.

När jag sen kommer till rådgivningen så tycker hon att vi kan ta det som ett rådgivningsbesök också så behöver jag inte komma igen nästa vecka...:)

Lite info om mått och sådant nu då :)

Vikten sen start: + 1,6 kg
Hb: 121
Blodtrycket: 130/70
Sockret: 5,1
Bebisens hjärtljud <3: 148

Det är en obeskrivlig känsla att få höra sitt barns hjärta slå, det är så underbart. Idag hade jag heller inte varit beredd på att få höra hjärtat slå, så jag blev minsann glad när hon sa att vi skulle göra det :) och det är en vild liten en i magen, den ville inte vara still så det var svårt att fånga ljudet någon längre tid, men oj så underbart...<3


18 dagar...

...Är det tills jag står brud och ska säga JA till min blivande man...:)
Det är spännande, nervöst och en hel massa känslor..<3

Ett orosmoln är
min brudklänning som ska sys om eftersom jag är gravid och magen växt en heeeel del sen jag köpte klänningen i vintras... men sömmerskan sa att det är ett väldigt litet problem, så jag får väl lita på det då!

Tänk om 18 dagar är jag fru... kan inte riktigt förstå det ännu, men när dagen kommer kommer jag vara skit nervös...

Mera om detta senare fram :)



Google


Kanske?!

Jag undrar om det inte var fosterrörelser jag kände igår ibilen på parkeringen?
Det kom helt plötsligt på min vänstra sida och det var som om någon skulle kittla ta på huden från insidan och det höll på i kanske 20 sekunder, kan det ha varit vår lilla bebis?

Hur kändes det för er första gången den gav ifrån sig liv?

Inte som jag planerat...

Det blev ingen film igår kväll, köpte den som sagt i går, men när jag sätter i filmen så finns det ingen svensk text, fastän det står att det ska finnas. Så jag orkade inte anstränga huvudet och titta på filmen då, får bli denna vecka någongång i stället...

Till råga på allt så har jag blivit illamående igen, det började smyga sig på igår och jag tänkte att det säkert är en engångsgrej, haha där fick jag, det var det inte alls, idag har jag mått lika illa som de första tolv veckorna.... blä blä blä, vill inte, jag som har mått prima nu ett par veckor och så kommer det igen, nej fy då!

Efter en fullspäckad dag idag med kalas och sådant så kommer jag krypa under täcket nu och försöka sova bort mitt illamående...
Imorgon är det jobb som gäller efter en vecka sjuk, ser inte värst framemot jobbet imorgon, men jag tänker positivt, endast 9 arbetsdagar kvar före en lång semester på fyra veckor börjar :)

Lååångt efter alla andra...

Idag när jag var till affären så såg jag att de hade sex and the city billigt, alltså ettan...
Hrm... jag har ännu inte sett den, ja jag vet det är skrämmande... men jag har liksom inte velat, eller haft lust, men nu tänkte jag att jag måste ta mig i kragen och se ettan före jag ser tvåan då på bio eller var det blir...

Så det är vad jag ska göra denna regniga sommarkväll i juni, slå mig ner i soffan med något gott och se på film :)

Hoppas ni har en trevlig kväll alla :)


Första paret :)

Igår besökte jag grannstaden med min kompis S och hennes lilla R :)
Vi gick in i H&M och jag tänkte jag lika bra kan kolla på lite mammakläder, speciellt linnebyxor för sommaren, så sagt och gjort. Hittade gjorde jag ett par byxor som man kan ha hellånga eller som capri, riktigt snygga, så de åkte ner i shoppingbagen :)

Ska visa bild senare på dem, när jag orkar byta om från pyjamas vill säga :P Äntligen börjar min förkylning ge med sig, som jag väntat, hoppas bara att den hålls borta...:)

Om jag skulle gå och sätta på tvättmaskinen nu så jag får några rena kläder :)

Vi hörs!

Vecka 16 (15+0)

Fredag igen vilket betyder en ny vecka :)

Babycenter skriver följande om denna vecka :

Du märker säkert inte av det, men bebisen har förmodligen hicka ganska ofta. Den kan hicka innan den kan andas. Bebisen gör inga ljud innan födseln, eftersom luftstrupen är full av vätska istället för luft.

Fast du förmodligen har ökat i vikt med 2,5 – 4,5 kg, så väger fostret bara cirka 70 gram. Det är nu ungefär 11 centimeter långt, från hjässa till rumpa. Nu håller benen på att växa om armarna i längd, fingernaglarna är helt formade och alla leder och lemmar är rörliga. Eventuellt går det att se vilket kön bebisen har med ultraljud nu, eftersom de yttre könsdelarna utvecklats så pass att en ultraljudstekniker kan se dem med lite tur.

Om det känts lite abstrakt att vänta barn, så blir det förmodligen mycket verkligare när du kan känna bebisens rörelser för första gången. De flesta blivande mammor känner fosterrörelser mellan 16 och 20 veckor. Du som varit gravid förr, kommer förmodligen att känna dem tidigare. Det du kanske tror är gaser i magen, kan vara bebisen som gymnastiserar! Tala om för barnmorskan när du känt bebisen röra på sig för första gången. Nu mot mitten av graviditeten är en bra tid att börja motionera.


Egna anteckningar:
Jag har ännu inte ökat i vikt, hade gjort det i början 1 kg, men den hade farit bort vid 12 veckors kollen, nu har jag varit sjuk i en vecka så jag tror nog inte jag har gått upp, snarare tvärtom...
Ännu har jag inte kännt av några rörelser i magen, men jag väntar var eviga dag på att få känna av vår lilla bebis, det blir liksom mera verkligt då och det skulle vara så härligt <3



14+6

Måste ju sätta in en bild nu, är så länge sen sist...
Bulan börjar inte gå att dölja längre...:P



7 timmar

Det fick jag sova inatt, och det är nog det bästa som jag sovit på en vecka :)
Så kanske denna envisa förkylning börjar ge med sig nu, ska hoppas det!
Bastun gjorde nog susen igår, jag testade det i måndags också och då sov jag mycket bättre och det gjorde jag inatt också, så kanske man borde bada bastu varje kväll nu tills man är helt frisk...:P

Imorgon är det även en ny vecka, alltid lika spännande :) Då går jag in i vecka 16, börjar vara en del på väg redan :) roligt roligt...:)

Nu ska jag lägga mig och vila en stund, så vi hörs!


Blir galen snart

Ännu är jag lika förkyld bara, det blir inte alls bättre...:(
Imorgon ska jag ringa till rådgivningen och fråga lite råd, är ju orolig för bebisen i magen.

Jag orkar inget, ligger bara på soffan och vilar, går ner i vikt gör jag också, men det gör man ju alltid när man är sjuk...

Suck!

På återkommande imorgon.

Förkylning...

Det är vad jag har fått i helgen, det kom som över en natt, men då var den bättre ett tag på lördagen, men sen efter har jag varit helt utslagen :(
Idag har jag varit hemma från jobbet, har legat på soffan hela långa dagen och frysit, nyst och varit mega trött... Imorgon fortsätter samma procedur...

Men det är jobbigt att vara förkyld, speciellt nu när jag har lillen i magen att tänka på, då måste man äta fastän man aldrig har matlust när man är sjuk och så måste man få i sig mycket vätska, men det är nog minsann värt det, för vi vill att vår lilla mysisen ska ha det bra där i magen :)

Det är bara att hoppas att det börjar ge med sig till helgen, för då är det mycket program på G :)

Vi hörs!

Barnvagnar...

Igår var jag med en kompis och tittade lite på barnvagnar här i stan och som jag redan visste så är det en hel djungel...:P

Det var även en representant från crescent barnvagnar på plats och berättade om deras vagnar, men hon hade endast med crescent classic och jag skulle vara mer intresserad av comfort modellen av de vagnarna...
Kikade även på emmaljungas barnvagnar...

Har ni andra börjat titta på barnvagnar? och vilka märken kommer ni satsa på?







Jag är med om tävlar...

Om en multifunktionell babyresväska hos
Dianas blogg



Vecka 15 (14+0)

Då var det fredag igen och en ny vecka igen :) går snabbt dethär :)

Detta händer denna vecka enligt babycenter:

Nu är bebisen ungefär 9 centimeter lång och väger cirka 43 gram. Nu växer kroppen fortare än huvudet. Denna vecka kommer den papperstunna huden att täckas med den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och vanligtvis försvinner innan bebisen föds. Ögonbryn börjar växa och huvudet kan vara täckt med dunigt hår, men det är svårt att förutse hur ditt barns hår kommer att se ut efter förlossningen.

Kring den här tiden kan fostret gripa, kisa, rynka på ögonbrynen och grimasera. Det kanske till och med kan suga på tummen. Forskare tror att dessa och vissa andra rörelser utvecklas i takt med att impulser i hjärnan utvecklas.



Ny vecka snart :)

Imorgon är det igen dags för en ny vecka :) Det går med väldans fart nu måste jag säga...
Magen växer så den knakar, helt otroligt hur den kan växa...

Jag har tack och lov börjat må bättre, det är sällan jag mår dåligt och det är jag bara glad över, jag hinner nog må dåligt säkert ännu, men för stunden så är det på topp! Det ända som det är, är att jag dricker på tok för lite, jag tycker inte alls om vatten :( blä! så vet inte riktigt vad jag ska ta mig till i sommar, har någon något förslag?

Imorgon skriver jag mera och om vilken vecka och vad som händer i kroppen och med bebisen :)


RSS 2.0