Det tog sjukt!

Igår när jag var till rådgivningen var det dags att ta blodprov.
Jag måste ta tre stycken blodprov under graviditeten efter som jag har blodgrupp O Rh-
Jag tycker ju inte alls om sprutor och sådant, det går sålänge jag slipper se på...

Igår tog det mega sjukt när hon stack nålen och när hon tog ut nålen, jag tänkte det måste ju vara något fel...

Senare på kvällen fick jag värk i armen, som när man har benvärk, tog bort plåstret och det blödde lite ännu, idag på morgonen när jag tog bort plåstret såg det ut så här:



Navel skräck

Innan jag blev gravid så tänkte jag att när jag blir gravid så kommer min navel aldrig att svängas ut och in för den var så djup...

Tji fick jag, eller kommer jag att få, jag är ganska så säker på att den kommer att svängas ut och in när som helst nu... Gillar det inte alls.. har skräck faktiskt... Usch!

Varje kväll känner man hur den sväller mer och mer och att det närmar sig att den ska svängas... Men man finner sig nog säkert i det sen när man är där, men tänk nu känsla när den svängs och när den sen ska tillbaka?!?! ja, jag vet jag är den mest knasiga i hela världen :P

När svängde er navel sig in och ut?

Vattengympa för gravida

Äntligen, idag tog jag tag i saken och bestämde mig för att pröva på vattengympa för gravida :)
Det har redan hållit på i två veckor, men jag har inte fått det att passa, men idag satte jag minsann passaren på.
De har ett drop in system här så man betalar per gång, så det är bättre det, man får delta när det själv passar in bland alla andra tider...

Skönt var det minsann, kändes skönt att få göra något och röra på sig, vattnet var 32 grader och vi var 9 andra gravida där om jag inte räknar fel nu?!

Blir definitivt att åka iväg flera tisdagar :)



bild från östanlid

Magbild 26+3

Igår kväll blev det äntligen tagit en magbild, passade på att ta ett kort när jag stod och prövade bikinin om den gick att ha på vattenjumpan :) haha!




Rådgivningsbesök nr 6 (26+3)

Idag har jag då varit på rådgivningsbesök, hon tror att det kan vara foglossning som jag lider av så vi ska se nu då.. Hon sa att ifall det inte blir bättre så får jag nog sjukskrivning, jag ska inte tvinga mig att jobba... så vi ska se nu denna vecka hur nätterna blir och om allt blir värre... Fick ett bälte också som kanske hjälper, det är olika för alla, men testa ska vi!

De två senaste dagarnas magvärk nere i magen kan vara förvärkar meddelade rådgivningstanten, vila och ta det lugnt borde finnas på dagsprogrammet varje dag....


Lite fakta också:

Viktökning sen start: +8,2 kg
Blodtrycket: 125/75
Hjärtljud: 145
SF-mått: 24

Magbild ska komma inågot skede också :)


Lång dag!

Det har varit en lång dag idag med allt kalasas!
Har nyss kommit hem, mannen äter en kotzone pizza och jag åt just en subway :) nams vad gott...
Funderar på att ta en tårtbit som vi fick hem med oss nu efteråt :P

E jätte trött och jag hoppas jag får sova gott i natt och att jag kan jobba halva dagen imorgon åtminstone.
Efter halvadagen ska jag till rådgivningen och då ska jag ta ett snack med rådgivningstanten om min känningar här och där, så vi ska se då efter det vad hon säger!

Nu blir det att ligga på soffan och slappa med något gott till :)

Ha d bra!

60-års kalas

Har inte haft tid att läsa eller skriva blogg,men kanske hinner jag koppla av med det ikväll! Nu ska jag bege mig hem hemåt och hjälpa mamma med det sista innan gästerna dyker upp för att fira min pappas 60-års dag! Vi hörs!

Lördag!

Har haft fullt upp hittills idag så jag har inte alls hunnit blogga något... Inte för att det nu hänt så mycket men :p

Har varit en sväng till stan idag, var på jakt efter nå kläder till alla kalas som man ska på de närmsta veckorna, men tror ni jag hittade något som passade en gravid mage och såg ut för något? nej jag gjorde inte det, så tills morgondagens kalas får jag lov att inventera i min garderob och se vad jag hittar att sätta på mig...

Så tills de kommande kalasen så har jag liite tid att hitta något annat, ska vi hoppas!

Har kött i ugnen och vi ska snart äta, nams vad gott det ska bli :) är jätte hungrig!

Ikvälll kommer vänner till oss hit och vi ska chilla och äta lite smått och gott :)

Vad gör ni denna kväll då?

Vi hörs

Finnkampen

Snart är det dags att bänka sig framför tv:n och finnkampen :)
Det är så spännande att se finnkampen, nog för att jag tror att svenskarna vinner i år igen, men kul ändå att se...:)

Hoppas bara att jag inte somnar framför tv:n, och det finns stora risker för att jag kommer
göra det...


bild från google

Vecka 27 (26+0)

Fredag igen och ny vecka :)

babycenter skriver följande om denna vecka:

Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 760 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.

Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt. Detta gör att ditt näringsintag är viktigt. Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornspordukter. Fiberrik mat, som fullkornsprodukter, linser och råris innehåller mycket B-vitaminer och hjälper till att förebygga förstoppning.

Din föräldragrupp kommer förmodligen att börja om ett par veckor (om den inte redan börjat). Träffarna ger information om förlossningen och början av föräldraskapet och om ni kan delta båda två, är det allra bäst. Att vara välinformerad gör resan lättare.



Fyyy fasiken...:S

Vet inte riktigt vad jag ska säga om natten som just har varit, det var rent ut sagt ett h*lvete, fy attan!
När jag skulle gå och sova hade jag så sjuka höfter så jag kom mig knappt fot om fot, sen när jag väl hade somnat fick jag sova endast 2,5 timmar, för gissa vad som hände?

Jo jag fick sendrag/kramp (sinodrag som vi säger här) och jag har en gång i mitt liv haft det förr och det var under en friidrottsträning när jag föll i hop av krampen.
Ingenting hjälpte i natt, försökte gå, massera och stretcha, men inget hjälpte, drack en massa vatten åt lite knäckebröd m.m det höll på i 3 jädrans timmar...:( Gissa om jag är helt yr i bollen idag? När klockan var strax efter klockan sex kunde jag lägga mig i sängen igen och slappna lite av, men någon sömn fick jag inte!

Så hemma idag igen, går inget vidare alls detta, denna vecka = 3 sjukdagar :(

Men allt för bebisen, men inatt tänkte jag att jisses vad länge det är kvar om man börjar känna av något sådant varje natt :(


Mammalådan :)

Gissa vad jag hade i postlådan när jag kom hem idag? Jo lappen om att mammalådan har kommit till posten :) :)

Kan säga att det var som på julafton när vi öppnade lådan och stod och begrundade alla kläder man fick i lådan :) hihi, nu börjar det minsann vara nära kan man säga..:) tvåsiffrigt är det idag också, 99 dagar kvar :)

Har hängt upp allt i bebisen klädskåp, kommer att tvätta sen i ett senare skede, något ska jag ju göra då också :) och så vill jag på ultrat innan en gång till också!

Gissar att det inte kommer ta så länge före jag är sjukskriven från jobbet, ryggen och höfterna är inte okej om man säger så, ibland är de hur bra som helst, inget fel, men några timmar senare så är ryggen eller höfterna helt sjuka eller så är det båda på samma gång! Och det blir ju inte bättre när man spänner sig sen när man går så då blir allt så fel :( men jag ska kolla upp det med rådgivningen på måndag och se hur det blir.


Nu ska jag ta mig tid att läsa era andra bloggar före jag bänkar mig framför tv:n :)

Ha d bra!

Tupplur

Har just tagit mig en behövlig tupplur på nästan två timmar...:) hihi! denna gång förstod jag åtm att stiga upp och inte fortsätta sova bara så natten skulle bli förstörd!

Hade sådan värk i höfterna när jag tog min tupplur så jag visste inte vart jag skulle ta vägen :S

Hoppas verkligen att detta går om emellan så jag inte behöver ha detta i 14 veckor till, men det visar sit, allt för bebisen :)

Ikväll blir det att inta soffläge och titta på fångarna på fortet :) är ju hur spännande som helst, men det känns lite konstigt att se det igen i en modernare version :)

Vi hörs!


100 dagar

Idag är det 100 dagar kvar till BF, imorgon är vi nere på tvåsiffrigt, spännande spännande :)
Om det sen blir tidigare eller senare som man föder, det visar ju sig, men riktlinjen är ju 100 dagar :)

Om jag själv skulle få välja vill jag helst inte gå så mycket över tiden, jag vill ju vara hem till jul <3 Men det är ju inte jag som bestämmer nu, så det får kroppen bestämma när det sen är dags...:)

Det är lite skrämmande att inte veta hur det ska sätta igång och hur det ska kännas, men jag tror att när man väl står där så vet man nog om det är på riktigt eller ej... en annan sak är det ju om man blir igångsatt, då är det ju helt annat!

Mamma och pappa älskar dig redan så mycket vildingen i magen <3

Lite bättre och en vildis :)

Inatt har jag tack och lov sovit lite bättre än förra natten, men nog har jag minsann haft värk :S
Tur att jag ska till rådgivningen på måndag så får jag prata med henne!


När klockan blev sex tyckte lillen i magen att det var klart sovit för mamma, för då var det någon som började ha liv och rörelser i magen och det var inget vanligt, vårt lilla troll, du e så underbar och älskad <3
I en timme tyckte lillen att den skulle hålla på att underhålla mamma :)

Längtar tills vi får hålla dig i famnen <3

Hemma idag

När klockan ringde nu på morgonen beslöt jag mig för att vara hemma idag, hela natten har jag vänt och vridit på mig för jag har haft så ont i nedre delen av ryggen och höfterna, så huvudet höll på att sprängas i bitar när jag vaknade av alldeles för lite sömn...

Vet inte om det är sängmadrassen som det är fel på eller att jag bär på vårt underbara barn eller en kombination av båda... men man ska väl ändå inte ha sjuk rygg och höfter när man ligger ner och vilar?

Har haft nu sådär sen natten till lördag och det blir inte bättre utan sämre för varje natt, undrar vad nästa natt bjuder på?

Nu borde jag sätta på lite kaffe åt mig så jag vaknar till...

Vad gör ni idag då?

Fångarna på fortet..

Måndagen har gått i raserfart, föräldrarna åkte just hem och nu sitter jag här och mannen ligger i soffan och vi inväntar båda fångarna på fortet :)

Har som vanligt jobbat idag, men nu börjar jag få sjuk rygg ibland...:( hoppas det går om så jag kan jobba lite till iaf...:)

Rådgivningstanten ringde idag och meddelade att hon måste flytta fram rådgivningsbesöket från imorgon till nästa måndag, så då får jag inte höra de härliga hjärtljuden imorgon, men nog kan jag vänta lite också :) Så nu skulle jag ha möjlighet att åka iväg på vattenjumpa imorgon, när rådgivningsbesöket blev fram flyttad....
Men jag vet inte om jag åker imorgon eller ej, jag skulle behöva få en spark där bak så jag skulle komma mig iväg...
Alltid jobbigt att få ändan ur!

När vi var och handlade ikväll så köpte vi på samma gång en omlottsbody i storlek 50 och ett par byxor i storlek 56, hihi :) kunde inte låte bli, jag som inte skulle handla några fler klädesplagg före nästa ultra... nåja, kläderna jag köpte idag kan både tjejer och killar ha :)

Nu dags för soffan och tv:n :)

spränger snart

min mage håller på att spränga, jag är propp mätt, och jag skojar inte :)
Svärfar ringde här tidigare idag och frågade ifall vi vill komma på mat idag också, de skulle ha några andra gäster där också :) Så vi tänkte att vi kan ju nog åka dit och så behöver inte vi fundera vad vi skulle göra för mat idag...

Och nams vad
det var gott, potatis, grönsaker och rostbiff med sås, nams :) till efterrätt grädde och fruktblandning, kan inte bli mycket bättre och man åt tills maten stod ur öronen!

Kommer ta en stund före jag vill äta mera idag om den stunden ens kommer ;)

Det bästa är ju att det lämnade av såsen och rostbiffen så det ska jag ha med till jobbet imorgon :)

Inköpslista för bebisen

Nu har jag sammanställt en lista för vad som ska skaffas inför bebisens ankomst, detta är mest för oss själva att se vad som ännu ska skaffas.

Men ni andra får gärna ta del av den och komma med tips om vi har bort något eller om något är onödigt att ha :)


BASGARDEROB storlek 56-62 (tänkte skippa den minsta storleken helt om nu inte bebisen tittar ut länge på förhand):

5-7 tröjor i bomull gärna i omlottmodell

1 varm kofta i fleece

1 kofta i bomull

4-5 långbyxor i bomull

2 hjälmmössor i bomull som täcker babyns huvud bra

4 par sockor i bomull

1 par rymliga raggsockor

4 pyjamasar i bomull

1 vindtät overall

 

STÖRRE INKÖP:

Bilbarnstol

Vagn - blev en emmaljung edge vagn

Skötbord - Leksvik skötbord från Ikea

Spjälsäng - Leksvik från Ikea

Vagga - Pappa har lovat att göra en :)

 

SOVPLATS:

Madrass spjälsäng - köpte från Ikea

Madrass vagga - Mamma har lovat fixa :)

Spjälsängsskydd spjälsäng - Den har jag sytt själv :)

Spjälsängsskydd vagga - Mamma har lovat att fixa :)

Lakan spjälsäng

Lakan vagga

Madrasskydd spjälsäng

Madrasskydd vagga

Bomullsfilt

 

VÅRD:

Oparfymerad flytande tvål

Oparfymerad barnsalva för röd stjärt

Febertermometer (gärna en som mäter i pannan)

Trubbig nagelsax

Barnolja

 

SKÖTA:

Blöjor

Tvättlappar - Köpt vid Ikea

Skötunderlägg - Har vi köpt vid Ikea

Frottéhandukar att ha till hands vid skötbordet

Bomullsfiltar eller annat att sätta på golvet att ligga på

Våtservetter

Badbalja - Köpt vid Ikea

Blöjhink - Köpte en Sangenic från barnens hus

Badrock / handduk

Kam + borste

Tops

Badtermometer

Tvättsvamp

Bomullspinnar

 

ÄTA:

Nappar

Nappflaskor

Flaskborste

Skedar och fat

Nappflaskställning

 

PÅ VÄG:

Bärsele el. Bärsjal

Skötväska

Åkpåse

Regnskydd - kom med vagnköpet :)

Myggnät - kom med vagnköpet :)

Mobil vagn

Solskydd i bilen

 

LEKA:

Lite leksaker

Mobil spjälsäng

Babygym

Speldosa

 

ÖVRIGT:

Babyvakt / babywatcher

Babysitter

Bröstpump

Napphållare

Min första år bok - har köpt en vid barnens hus :)

 

TILL MAMMA:

2 amnings-bh åtminstone

Amningsinlägg

Bindor

Bystvärmare

2 Amningströjor åtminstone

Bröstvårtsalva

Amningskudde - Kommer sy en själv :)


Uppe med tuppen

I helgen så har ryggen börjat krångla, speciellt när jag ligger ner och sover en stund eller när jag suttit för länge, detta är väldigt irriterande, iaf när man vill sova...

På grund av detta har jag varit vaken strax före åtta nu på morgonen och jag är så trött så jag skulle vilja kunna krypa under täcket igen, men det kan jag glömma med min rygg...:S

Hoppas att det inte håller i sig längre, men jag skulle ju inte vara förvånad om det höll i sig till slutet nu, barnet blir ju inte lättare att bära på, men jag ska inte klaga, jag är i vecka 26 och har inte känt av ryggen tidigare heller så!

Nu ska jag läsa igenom bloggarna jag följer och sen tror jag det blir kaffe :)

Ha en bra söndag :)

Skötväska?

Har ni andra skaffat en skötväska och ifall ni gjort det så vad har ni köpt?
Har ni inte köpt, vad har ni tänkt er?

Själv skulle jag vilja hitta en annan skötväska än emmaljunga, har spanat in en sådan, men skulle som sagt vilja hitta en annan...


Mätta och belåtna

Vi har just kommit hem från mannens föräldrars villa, var dit på mat och så fick vi plättar också, så nu är man mätt och belåten och minst sagt jätte trött...:) börjar bli van att man är dödstrött denna tid på dygnet, skulle helst sova ett par timmar nu, men då blir det inte så mycket sömn till natten...:S

Så nu är det nog bara slappa som gäller för hela slanten ikväll, mannen är också lika trött som jag, hämtade hem honom inatt halv 3, så det blev inte många timmars sömn!

Nu ska jag fortsätta bena på min lista, jag kommer nog att sätta upp den här sedan, så har man lite koll själv också och så får andra ta del av den också :)


Listor och pengar

De senaste dagarna har det malt på i huvudet att jag borde göra en lista över vad vi ska köpa ännu och vad vi har, när jag funderade på det nu på morgonen fick jag nästa panik. NU MÅSTE JAG GÖRA EN SÅDAN LISTA!!!

Men det är ju det där att sätta sig ner och fundera, söka på internet, fundera ut vad vi egentligen behöver och inte behöver.... så en sådan lista ska nog komma upp här ännu...

Annars så fick jag bekräftat denna vecka att jag får beviljat moderskapspenning och föräldrapenning, så det var väldans skönt att veta vad man börjar få för pengar när man ska börja vara hemma. Så min mammaledighet börjar 28.10, så det är ju inte så himla långt dit ändå :)


Sätt gärna in tips på vad ni har köpt till bebisens ankomst och vad ni anser att är onödigt :)

Fredagsmys :)

Har varit trött hela veckan och tagit små sovstunder när jag kommit hem från jobbet, har helt enkelt inte orkar hålla ögonen öppna... Hoppas det avtar ett tag här snart och kommer sen igen mot slutet och att det inte hänger ihop ända till slutet nu... en kombination av höstmörker och gravidtrötthet kommer bli jobbigt!

Idag jobbade jag bara halvdag, var så trött...:) Kröp under täcket och sov tre timmar nästan, så nu är jag lite piggare!
Ska snart köra mannen till grillfesten som de har på jobbet, sen ska jag hämta något att äta åt mig och sen ska jag ha fredagsmys för hela slanten, har hyrt två filmer som jag ska titta och jag ska inte göra något av värde, bara slappa! Det är jag värt!

Hoppas bara att filmerna jag hyrt är värt att titta på och att de är bra så jag inte blir uttråkad...:P

Vi hörs säkert ikväll sen! :)

Vecka 26 (25+0)

Idag går vi in i vecka 26 bebisen och jag :) underbart :)
Ju närmare man kommer desto mer tänker man ju på själva förlossningen, men ut ska bebisen ju, på ett eller annat sätt!

Detta säger babycenter om vecka 26:

Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre "mager" ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera.

När du har tid på BVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs.

Fingrar, handleder och händer kan kännas värka eller kännas domnade. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Då kan nerver som löper i tunneln klämmas åt, vilket i sin tur orsakar smärta eller obehag. Handledsstöd kan hjälpa. Prata med din barnmorska eller läkare om du har besvär av det och läs våra tips om självhjälp för domnade eller värkande fingrar.



bild från babycenter

Familjeförberedelsekurs

Idag när jag kom hem hade vi fått ett intressant brev på posten :)
I brevet stod det att vi är hjärtligt välkomna på familjeförberedelsekurs...


Har minsann väntat på brevet och nu är det snart dags... tre träffar á 2 timmar plus ett besök på BB är det på agendan :) och allt detta i september :) spännande spännande :)


Har ni sådant hos er också?

Libero newborn

En blogg jag följer så hade tagit reda på att i Norge där hon bor så kostar ett paket 13 norska kronor, alltså ett Libero newborn paket med 28 blöjor, det låter lite otroligt för att vara sant :)

Jag meddelade henne att jag skulle ta reda på vad det kostar här i Finland och såklart måste jag ju bara kolla igår när vi var och handlade.

Samma paket här med 28 blöjor kostar 4,98 €, så man kan lugnt konstatera att de var hur billiga som helst i Norge. Är andra blöjor sen lika billiga i Norge Sara?



Inget speciellt

Händer här, jag är jätte mega trött, är inne igen i en period där jag skulle kunna sova hur mycket som helst...
Har just druckit en kopp kaffe för att piggna till... det brukar inte hjälpa riktigt...

Överväger att krypa under täcket tills mannen kommer hem och vi ska iväg och handla, men då blir ju natten lidande!
Vilket dilemma man har!

Annars händer inget speciellt, jobbar varje dag, ibland går det bättre ibland sämre, väntar på dagen D då min mammaledighet börjar, men det är på tok för länge dit...:/ men sen så när den väl kommer så kommer det säkert att gå jätte fort...
Jag hoppas vi vinner på lotto före min ledighet sen är över så jag kan vara hemma lite längre än vi tänkt :) kanske kommer jag på något och blir väldans rik! Lovar att jag hör av mig om jag kommer på nått av värde!

Vi hörs!

Magbild 24+4

Här kommer en färsk magbild från 24+4




tandläkaren...

usch och fy, hade ju tandläkartid nu på morgonen och jag vill verkligen inte dit...
Sa åt mannen på morgonen har jag något hål så får han inte åtgärda dem nu inte...

Gissa hur det blev?

Jo, jag hade ett litet hål och det fanns inget att välja mellan, han sade bara, ja du har ju ett litet hål och den bygger vi meddetsamma... jag bara jaha ja...

Men det är fixat nu och då behöver jag inte åka iväg flera gånger dit före nästa år :) skönt att ha det undan!

Nu ska jag fortsätta jobba efter lunchpausen :)

Hoppas ni har en bra dag alla!

spjälsängsskydd :)

Detta är vad jag har hållit på med idag :)
Nämligen ett spjälsängsskydd :)

Inhandlade tyg i fredags och nu är det klart, måste nog säga att jag är lite stolt över mig själv att jag har fått gjort den och alldeles själv :)








Här händer det :)

Det är full rulle här hos oss :)

Mannen bestämde sig helt plötsligt för att tapetsera min klädgarderob :) det gillar vi väldigt mycket...:)
Under tiden som han pysslar på med det så håller jag på med mitt ena syprojekt och det går faktiskt väldans bra måste jag säga, men å andra sidan är jag kanske halvvägs så mycket kan hända ännu!

Mat ska jag göra här mellan varven också, sen ikväll ska vi kanske försöka få upp hyllan i barnkammaren, måste se lite nu hur det blir när det också är tapetsering på gång här!

Bilder kommer sen :)

söndag

Igen är helgen snart förbi och det är återigen dags att börja jobba en vecka före man får ledigt igen... alltid går det lika snabbt när man är ledig....
Tiden kommer säkert bara rusa iväg när man är mammaledig och helt plötsligt är lilla bebisen stor och man ska börja jobba igen...:(

Idag kommer jag försöka hålla mig sysselsatt så jag slipper tänka på att jag ska till tandläkaren imorgon... jag hoppas innerligt att jag inte har några hål, för jag vet inte hur jag ska klara av att ligga där nu just! men vi kan ju alltid hoppas på det bästa :)

Ska försöka få upp den sista hyllan i barnkammaren och lite annat smått och gått... mannen tyckte här förra helgen att vi skulle göra barnkammaren klar så långt det går, (han gillar inte tanken på att det är ofärdigt) men jag tycker också att vi kan göra den klar :)
Så jag kanske påbörjar ett av mina syprojekt idag, måste se lite :)
Bilder kommer givetvis sen också :)

Vad ska ni göra en söndag som denna?


Vecka 25 (24+1)

Igår var det ju fredag och mitt i all stress gick ju bebisen och jag in i en ny vecka :)
Fick riktigt en chock när jag tänkte på torsdag kväll att vi går in i vecka 25, det börjar vara när nu minsann!

Fakta om vecka 25 kommer här:


Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Nu börjar bebisen fylla utrymmet i livmodern och den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl. Hjärnan växer snabbt, smaklökarna är fullt utvecklade, finger- och fotavtryck fortsätter utvecklas. Inne i bebisens kropp utvecklar lungorna andningsvägarnas förgreningar och celler som producerar surfaktanter som gör att lungblåsorna (alveolerna) inte kollapsar när bebisen väl börjat andas luft.

Du kanske har fått svaga röda eller bruna strimmor, så kallade strior på mage, höfter eller brösten. Krämer kan inte ta bort dem, men att ha en BH som ger brösten bra stöd kan förebygga strior åtminstone där.

Det är väldigt vanligt i det här stadiet av graviditeten – ca 90% av gravida kvinnor får dem. Efter förlossningen bleknar striorna gradvis och lämnar strimmor som är ljusare än kringvarande hud.

Dina ögon kan kännas torrare och vara ljuskänsligare än vanligt. Detta är också normalt under graviditeten och du kan lindra symptomen genom att använda s k konstgjorda tårar (säljs på Apoteket).

Det är fortfarande viktigt att äta bra – titta på våra kostråd för graviditetsvecka 25-28.

Egna anteckningar: Ännu har jag inte fått några strior på magen eller någonstans, har ni fått dem?



Bild och fakta från babycenter

Full dagsprogram!

Igår hann jag inte alls vara inne här och kolla något, allting flöt liksom ihop på något sätt...

Började med att jobba några timmar, sen åkte mamma och jag iväg till grannstaden på jakt efter tyg :) och det hittade vi, så nu skulle det vara att sätta sig ner och påbörja projekterna :)

Vi var ett par timmar i stan, kollade runt på barnkläder, men hittade inget jag kände jag ville ha, satt på café och sen åt vi glass och det var hur roligt som helst att bara vara med mamma :) Efteråt var jag helt slut alltså riktigt slut, visste inte hur jag skulle ta mig hem heller...

När jag kom innanför dörren ringde jag mannen och sa att jag kryper under täcket väck mig inte, där var jag i nästan två timmar och när jag vaknade var jag lika trött ännu :( inte lätt att vara gravid...

Kvällen fortsatte sen hos vänner och när vi kom hem var vi båda två dötrötta!

Man får bara inse att man är inte lika pigg som gravid och klarar lika mycket, men det är när man ska inse det?

projekt lacka tånaglar...

Jag kan säga som så att det är nog sista gången jag lackar mina tånaglar under graviditeten... behöver jag säga mer?

Magen är i vägen, det gick inte alls något vidare :P nästa gång går jag antingen till en kosmetolog eller så får mannen ställa upp och lacka :) det skulle ju vara en syn det :)

Om jag har tur kanske lacket håller läääänge så jag inte behöver lacka dem flera gånger...:)

Men nog kan jag ha olackade tånaglar för bebisen skull, den är miljoner triljoner gånger viktigare än lackade tånaglar...:)



En promenad

Tog jag just och det hjälpte lite mot mitt illamående, kändes skönt att få lite frisk luft mellan varven...
Lite sjuk rygg fick jag dock och nu har jag ryckningar i benen...:P

Inte är det så lätt inte :P

Borde också göra upp en lista över saker vi har kvar att köpa och som vi borde skaffa, imorgon ska jag kanske till grannstaden eller på lördag med mamma, då ska vi handla tyg...:) hihi! hoppas jag hittar det jag spanat in tidigare en gång, annars blir jag lite småsur!


En mindre bra kväll :(

Ikväll mår jag inte alls bra, är vääääldigt illamående, sjuka öron och känner mig hängig och lite flunssig, inte alls något vidare...:(

Och det är inte gravid illamående jag känner, det är något annat och jag hoppas det går om snabbt som tusan... skulle helst av allt krypa under täcket redan.. men mannen min har besök så jag kryper nog inte under täcket ännu.

Imorgon är det äntligen fredag, jag som har varit virrig på dagarna tidigare i veckan så känns det som om denna vecka har varit oändlig, men imorgon är det äntligen fredag :)

Nu ska jag försöka tänka på annat än mitt illamående, på återseende...

virrig

Jag är helt virrig, igår hade jag det till onsdag fastän det bara var tisdag....
Gissa om jag inte har fortsatt på samma spår idag? jo jag har det nämligen att vara torsdag idag, jag var ett tag på jobbet helt säker på att det var torsdag.... inte så skoj att komma på att man igen är helt virrig....:(

Så det kommer vara surt imorgon när det bara är torsdag och inte fredag som man hade tänkt till först.... hmm vet inte hur man då ännu efter det ska orka en dag till före det faktiskt är helg nu!

Jaja nu till annat, igår när jag skulle krypa under täcket och sova och min man kom och pussade mig godnatt så satte han örat mot magen för att lyssna till bebisen och som på beställning så sparkade bebisen honom i örat och inte bara en gång utan två :)
Idag har  bebisen lekt minsann i magen, kullerbuttor och sparkat och allt möjligt lite hela tiden :) så härligt så härligt <3

Nu ska vi fundera om det blir terassbygge i år eller två år framåt... dessa pengar dessa pengar, varför kan man inte vara miljonär mellan varven?

vi hörs!

Trött, tröttare, tröttast...

Så känner jag mig, är så trött.. men inte kan jag gå och sova redan, eller?

På rådgivningen igår sa hon nog att jag kan känna mig tröttare nu igen en period, därför att barnet växer så mycket nu i detta skede... verkar som om hon hade rätt, har kännt mig tröttare nu igen några dagar och skulle bara vilja sova, sova och sova!!!

En stund till ska jag försöka orka hålla mina ögon öppna, men det blir en kamp...

Som sagt ingen bra dag idag...

Vi hörs!

Inköpslista???

Har ni några bra tips på sidor där det finns allt man behöver inför bebisens ankomst osv???
Eller har någon av er gjort upp en bra lista?

Tack för svar :)

design?

Finns det någon snäll skäl där ute som skulle vilja hjälpa mig med en design/header? :)
Nu just är den så tråkig, vill ha bilder... men har inte en blå blek om hur man gör...:(


Ansökningar

Idag fick jag intyg från rådgivningen att graviditeten har varat över 154 dagar, med det sagt så får jag skicka in alla ansökningar :)
Ivrig som jag är och för att jag vill få det gjort och undan så skickade jag in allting på samma gång :)

Jag ansökte om föräldrapenning, moderskapsunderstöd och barnbidrag... nu får jag vänta ivrigt på moderskapsunderstödet som säkert kommer först och det är den sk. mammalådan som jag har beskrivit några inlägg ner :) Det är ju som på julafton :)

Det andra som föräldrapenningen får jag säkert vänta med bra länge före jag får något beslut...

men det återstår att se!

Rådgivningsbesök nr 5 (23+3)

Idag var det igen dags för ett rådgivningsbesök :) njuter alltid av att få åka iväg dit, då vet man att man får lyssna på hjärtljuden och min rådgivningstant är så trevlig så trevlig :)

Hon tyckte idag att man borde ha några studerande med där så de skulle få se en som följer kurvan och alla test normalt :P, med andra ord var allt på topp med både mig och bebisen, så som jag mått nu den senaste tiden kan det inte ha varit annat än bra :)

Lite fakta nu då:

Viktökning sen start: +5,9 kg
Blodtrycket: 125/75
Hb: 136
Hjärtljud: 160
SF-mått: 21

Snabbt över

Helgen är då snart över igen och som vanligt så går den ju så snabbt så man hänger inte alls med...:(

Imorgon är det dags
för rådgivningsbesök, då får jag höra hjärtat slå igen...:) ska bli skoj, är ju en månad sedan sist nu, men jag vet ju att bebisen lever och har sig så som den rör sig, men det är ändå skönt att få höra hjärtljuden :) <3
Hoppas också att allt annat är ok, men jag känner iaf inte av något så vi ska se vad hon säger :)

Uppdaterar om läget sen imorgon!

Ha d bra och godnatt alla :)


Nams

Gud så god maten var igår kväll, det var nams nams :) Synd att det är så dyrt, annars skulle det lätt bli en vana :) haha! men vi passade på och njöt, för vem vet när det näst blir att man kommer sig ut bara på två med goda vänner :) Tusen tack M och T, det var super trevligt :)

Kom hem vid halv ett i natt och har sovit oroligt hela natten, vaknade halv 8 av att det åskade lite, men lyckades somna om igen en sväng, men sen när man steg upp kom värsta åskvädret över här!! men tur att det nu kom på förmiddagen och inte på natten!

Nu på morgonen kände även mannen av att det sparkade i magen när han höll handen på magen, lycka var ordet :)

Nu ska jag ta och läsa lite bloggar så hörs vi :)

Kramar

Bowla

Ska snart börja ställa oss iväg till vännerna och sen bege oss iväg till grannstaden för att bowla och sen en bit mat här i stan...

Gissa vem som får vara chaufför? Jo gravida jag, men jag har inget emot det, det går hur bra som helst :) Det är skoj ändå :)
På bowlingen kommer jag nog bara att vara åskådare och heja, vill inte riskera något med lillen... det skulle säkert gå hur bra som helst att bowla, men jag har ändå valt att låta bli...

Kameran ska jag försöka komma ihåg så kanske det kommer en bild eller två hit :)

Börjar vara lite hungrig redan så det är bäst att jag äter något före vi åker, för det är läääääänge ännu före vi får mat :)

Vi hörs!


från google


Underbara du <3

Du är så älskad redan, mamma och pappa älskar dig
så mycket redan så det är inte klokt..
Nu har du också börjat sparka så att magen rör sig och
pappa får också njuta av att se dig sparka <3

Som vi längtar efter dig...



från google




Välkommen helg

Helgen är mer än välkommen, veckan har varit stressig på jobbet och jag har jobbat övertid lite varje dag... så jag tackar och tar emot helgen med öppna armar :)

Ska bli skönt att få sova lite längre imorgon bitti, hoppas också att jag får det :)

Ikväll var vännen H hit en sväng, vi åt tacos och så fick jag se bilder från möhippan :) haha! så skoj vi hade :) sen visade vi bröllopsbilderna så det tog en bra stund med allting :) men skoj var det!

Imorgon på dagen har jag inga planer ännu, borde åka till stan en sväng och checka några grejer, men vi ska se om jag orkar med det eller om jag bara är hemma!
På kvällen ska vi med goda vänner till grannstaden och bowla (jag hoppar över i detta tillstånd) och sen på någon bit mat, så ser det ut för tillfället, roligt ska det i vilket fall som helst bli :)

Nu ska jag börja ta natten, men jag ville skriva lite så ni vet att jag fortfarande är vid liv och detsamma gäller lillen i magen :)

Godnatt till er önskar vi :)

Vecka 24 (23+0)

Fredag igen och nu går jag in i vecka 24, spännande spännande :)


Detta säger babycenter om vecka 24:

Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är ungefär 29 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

Många studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik. Pröva att spela något du själv tycker om och se om bebisen reagerar. Lugnar den ner sig när musiken är långsam och blir livligare när den är snabbare? Vem vet, du kanske bär på en blivande dirigent!

Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför livmodern. Nu är bebisen så stor att du kanske kan se den röra på sig under dina kläder!

Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel. Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen.

Mitten av graviditeten är en bra tid att resa. Läs allt om att resa när du väntar barn, från solbränna till vaccinationer, på våra resesidor.



egna anteckningar:
i mitten på veckan så såg jag själv med egna ögon att magen rörde sig när lillen sparkade i magen, det var så härligt <3 Ännu har mannen inte lyckats fånga några sparkar, lillen lugnar ner sig när han sätter handen på magen :)


Magbild 22+5

Här kommer en färsk magbild från 22+5



När man sover som bäst...

... så ringer ju alltid klockan och det är dags att stiga upp...
Imorse när klockan ringde kändes det som om jag inte sovit längre än en halv timme, det kändes inte alls bra att stiga upp...:( Meen det var nog bara att knalla sig upp, men väl uppe så lät jag bli att hämta morgontidningen, för regnet spillde ner...

Får ta och läsa den när jag kommer hem istället :) bra att ha något då också!

Nej nu ska jag ta och börja jobba så jag slipper hem någon gång senare idag...:)

Vad gör ni idag, har alla semester?

Vi hörs!

Mycket nu...

Har inte hunnit blogga, har jobbat och slitit och inte alls tänkt på att skriva igår... men tänkte nu uppdatera lite om läget, inte för att det händer något speciellt inte...

Har jobbat igår och idag och fortsätter i samma stressiga tempo imorgon också, det är så det är på mitt jobb, stressigt för det mesta! Men jag får snart vara hemma en längre tid, det är bättre att tänka det så, har 11,5 veckor kvar att jobba, så det är ju inte så farligt, det ska gå ann, och då vet man ju inte heller om man blir sjukskriven mot slutet eller ej...

I magen är det livat, igår när jag kollade en film före jag kröp i säng var det full rulle i magen, lillen ville inte vara still, det var inte skillnad vad jag gjorde, härligt härligt vår lilla älskling <3
Igår kom igen en sådan längtan efter detta barn över en, men idag exakt är det 4 månader till bf...:)

Vi hörs!

Söndag

Här är det tidig uppstigning, eller sent egentligen, halv tio... lär nog bli en hel del tidigare morgnar om ett halvt år :) det gillar vi mycket :)

Det blir bullabak här om en stund, väntar att degen ska ha jäst klart, mannen min är sugen på bullar så då måste man nog baka också :) kan säga att jag är sugen själv också, en kopp kaffe till bara :) Nams!

Annars händer det nog inte så mycket idag, jobbet kallar ju igen imorgon, en sväng till svärmors och svärfars ska vi nog hinna med idag och sen är det ju sista dagen EM idag också, och så ska jag självklart sticka också :)

Vad har ni för er en söndag som denna?

Vi hörs sen!

RSS 2.0