4 månaders koll

Idag har vi som sagt varit på fyra månaders kollen till rådgivningen. Allting är bra med tösen vår, hon växer och går upp i vikt som hon ska, så hon tyckte att det är inga problem om vi börjar ge smakisar.
Hon märkte även stor skillnad hur Tindra har ändrat sen hon såg henne sist för 3,5 vecka sen, hon var mera med och höll ögonkontakten bra och var duktig på magen.

Idag prövade jag även ge bara morot som smakportion, det gick lite bättre än potatis, men konsistensen var konstig, imorgon kommer jag blanda potatis och morot så vi ska se då! Vi har även börjat ge lite nummer 2 av babysempen, men vi kommer nog blanda 1 och 2 ett tag för att vänja magen hennes med det...Lite fakta:

30.11.2010 - 2620 gram 47,5 cm huvudomkrets 32 cm
8.12.2010 - 2745 gram
13.12.2010 - 2730 gram
16.12.2010 - 2750 gram 49,6 cm huvudomkrets 34,5 cm
21.12.2010 (3veckor) - 2920 gram 50 cm
29.12.2010 (4 veckor) - 3210 gram 51 cm huvudomkrets 35,5 cm
11.1.2011 (6 veckor) - 3660 gram 53,5 cm huvudomkrets 36,4 cm
10.2.2011 (10 veckor 2 dagar) - 4560 gram 56,5 cm huvudomkrets 38,5 cm
7.3.2011 (3 månader och en vecka) - 5230 gram 58,4 cm huvudomkrets 40 cm
31.3.2011 (4 månader och 1 dag) - 5985 gram 61,6 cm huvudomkrets 40,8 cm

Tindra 4 månader

Idag blir tösen vår fyra månader, nästan varje dag kommer nya saker fram och hon är ju bara för underbar vår Tindra... Före man fick barn trodde man nog inte att man kunda älska ett barn så mycket som man nu gör, det är helt underbart :)
Såklart finns det jobbiga dagar, när man bara vill ge upp och strunta i allt, men på nått konstigt sätt så går det ändå :)

Tänkte skriva lite om hur Tindra är nu vid fyra månader:

- Hon sover fortfarande hela nätter, från 19:30-7:00 oftast
- Hon äter fem måltider per dag
- Hon har börjat få lite smakisar (hittills endast potatis)
- Hon har svängt sig från mage till rygg ett par gånger
- Hennes händer är det bästa hon vet, oftast båda i munnen samtidigt (ibland sätter hon dem så långt så kräkreflexen kommer fram)
- Ibland greppar hon saker, men det vill sig inte riktigt ännu
- Hon använder storlek 3 på blöjor
- Hon har allt mera börjat använda 62:ans kläder (jag borde börja plocka bort 56:orna)
- De senaste dagarna har hon börjat testa hur högt hon kan låta och ropa och pipa, ibland hoppar både Tom och jag till när hon sätter igång och piper :)
- Man märker att hon börjat bli lite reserverad åt folk som hon inte ser så ofta, det tar en stund innan hon ler då

Det var vad jag kom på i denna stund :)


Onsdag och var är våren?

Onsdag igen då, snart helg :) men var sjutton har våren lämnat? Det blev liksom på hälft på nått sätt... Nu har det varit -17 på morgonen, det är ju vinter det och inte vår! Nu vill vi ha bort snön som för övrigt inte verkar minska det minsta här på vår gård! Om det är borta före midsommar får vi vara nöjda! SUCK!
Igår blev det ju nog varmare sen på dagen och det droppade lite från taket, hoppas på samma idag också :)

Idag fyller också Tindra fyra månader, kommer ett inlägg om det senare tänkte jag :)

Annars händer det inte så värst mycket idag, vagnpromenad och kanske och handla ikväll, återstår att se!

Men jag återkommer sen idag :)

Ett år sedan!

Idag, nästan exakt denna tid så tog jag ett graviditetstest och jag kunde nog aldrig tro sen när det kom två streck på stickan, tänkte är detta faktiskt på riktigt!

Jag kommer ihåg att jag låg vaken länge i sängen och väntade bara på att klockan skulle ringa och jag kunde stiga upp och göra testet, men jag orkade inte vänta så jag steg tyst upp för att inte väcka Tom och ni skulle veta vilket liv det blev när testet visade positivt :)

Tänk att det är ett år sedan dendär dagen, dagen då vi fick veta att du flyttat in, det var magiskt och helt underbart, men också väldigt skrämmande... man var jätte orolig och rädd för att det skulle sluta som sist med en ofostrig graviditet, man gick som på nålar tills man hade varit till gynekologen och fått bekräftat att du flyttat in, det var då man lite, lite kunde slappna av!

Nu är du snart fyra månader, imorgon närmare bestämt... så snabbt ett år har gått!


Måndag

Då var det måndag igen och ny vecka med nya möjligheter som det heter!

Vad denna vecka bjuder på så är bl.a. följande:
- var en sväng till jobbet idag med Tindra och det gick finemang :)
- kanske besöka en vän med barn
- fyra månaders kontrollen för Tindra, ska bli spännande att se hur mycket hon växt :)
- hoppa, hoppas, hoppas på att Ikea resan blir av
- vagnpromenader om vädret tillåter som vi hoppas att det gör

Sen så skulle jag ju vilja börja träna igen lite smått, men vet inte om jag vågar chansa ännu på det, slutade med penicilinet igår, så jag vet inte riktigt vad som är klokast i att göra... Nästa vecka blir det värre igen att börja för då jobbar Tom kvällar och kommer hem först halv 7 så jag slipper iväg först 7 så det blir lite sent då igen... hmm... det tåls att tänka på...

Det var lite smått om planerna för denna vecka!

Lite nytt

När jag var till stan i slutet av veckan så fick ju Tindra lite nya kläder som jag hoppas ska passa till sommaren, men vi ska se vi ska se, hon växer ju så snabbt nu!

Dreglisarna kommer väl till pass nu :)Tindras första smakportion!

Idag var det dags för Tindras första smakportion och det blev potatis blandat med ersättning! Det gick väl sådär, något slank väl nog förhoppningsvis ner, här kommer ett videoklipp på hur det såg ut :)

Imorgon tar vi nya tag igen :)Godmorgon på er!

En morgon denna vecka såg det ut så här när man öppnade Tindras dörr :)Vad är skillnaden, vet ni?

Vi ska börja ge smakisar åt vår Tindra här så småningom, eller i helgen kanske det blir lite potatis :) Tänk att hon börjar bli så stor vår tjej att vi får börja ge annan mat :) Så snabbt det har gått, men ändå känns det som om vi har gett ersättningen en hel evighet!

Nåja, nu till saken, Semper har ju en mild havregröt som är som första gröten och på den står det på svenska att man får ge från 4 månader och på finska står det att man får ge från 5 månader, detta förstår jag inte alls, hur kan det vara olika på sveriges rekommendationer och finlands?

Hur har ni gjort? När har ni börjat ge denna gröt?
Fredag :)

Idag skulle jag egentligen ha åkt på mamma-barn vid rådgivningen, men jag beslöt att stanna hemma när jag inte känner mig helt hundra och jag vill inte smitta ifall jag nu smittar mera andra små barn... så vi stannade hemma istället...

Jag är lite orolig över Tindra om hon månne börjar bli sjuk eller ej, de sa åt mig när jag tog halsprovet att jag ska ge akt på om hon börjar kasta upp mera och äta mindre... imorse när hon hade fått mat, så sprutade det som en fontän ur henne och hon var lite gnällig efteråt, sen kastade hon upp lite mera efter att hon hade sovit en stund och sen skrek hon något fruktansvärt, mat ville hon inte ha så gärna heller och efteråt skrek hon som en tok igen... jag fick henne att somna i vagnen på utsidan så vi ska se hur hon är när hon vaknar... vill nu verkligen inte att hon ska bli sjuk och angina på ett litet barn, hur sjutton ska det gå till?!? Nåja vi får hoppas att det inte är något!

Skönt att det är fredag idag, fastän man är hemma hela tiden så är ändå fredagen den bästa dagen :)

Vad ska ni göra idag?

Domen

Igår ringde jag och frågade svar på halsprovet och det visade sig att jag har Angina... jahapp tänkte jag, hur sjutton har jag kunnat få det! Nåja tur att veta att det är något bra med penicilinet jag fick så jag inte äter den i onödan!

Tabletterna luktar och smakar skit, det är hemskt och jag har hälften kvar ännu, fy tvi och blä!

Jag hoppas verkligen jag blir frisk nu efter denna kur, för jag vill inte bli sjuk flera gånger nu, nu vill jag börja zumba, zumba, zumba! Men jag får nog helt enkelt vänta nå veckor ännu före jag återgår till det :(

Visst är det inte typiskt att man ska bli sjuk just som man kommit igång med träningen och är peppad? Det är så trist, så trist så det är inte klokt heller!

En fundering

Nu har några av mina bloggvänner som jag fann under graviditeten lagt ner sina bloggar, jag tycker det är så himla synd, men vi ska fortsätta hålla kontakten på andra håll har vi bestämt :) Det är roligt med nya människor som har fått barn ungefär samtidigt även fastän de bor en bit bort och vi inte har träffats, man kan ändå bolla ideér och tankar!

Detta har ju såklart fått mig att fundera på detta med bloggandet och att sätta ut bilder på Tindra och berätta alltmöjligt om henne, ska man fortsätta eller ej... Ska man sätta lösenord på bloggen så bara de som vill får läsa och de som man har stiftat bekantskap med under graviditeten och så, eller ska man bara lägga ner allting...

Det finns så många för och nackdelar, på ett sätt är det bra och på ett annat sätt är det mindre bra eller inte alls bra... Jag vet bara att jag inte är en person som fyller i alla dessa fylla i böcker och inte är jag en människa heller som för privatdagbok, det är liksom inte min grej helt enkelt, det är därför jag har skrivit så mycket om Tindras utveckling här på bloggen just för att ha det någonstans och för att titta tillbaka på sen. Jag har även en förhoppning att skriva ut allt till en bok i något skede, har hört man kan göra det enkelt via blogg.se, men hur vet jag ej, ännu...
Jag är ganska så säker på att jag inte skulle skriva någon annanstans om Tindras utveckling om jag inte skulle göra det här, eller skulle jag det om jag inte alls hade börjat blogga? Det är en svår fråga att ta ställning till...

Hmm, det är nog så att jag får ta och fundera om jag ska sätta lösenord på eller ej, eller hur jag ska göra... Sätter man lösenord vet man ju vem som läser iaf... nu är det ju lite si som så med det...


Tredje gången gillt

Igår hade jag barnklädesparty här hos mig och vi var fem andra mammor här som shoppade kläder till de små :) Riktigt roligt var det, köpte en body, ett par sockor och en badcape och allt från lundmyr of sweden :)

På kvällen så började jag hacka tänder och frysa och inget hjälpte :( Feberna hade kommit tillbaka som jag hade haft för en vecka sedan, lag på bastun och tänkte basta bort bacillerna, men det hjälpte nu inget..:(
Nu imorse när jag vaknade hade jag 38,1 i feber och jag ringde till hälsovårdscentralen att jag behöver kollas upp, tredje gången sjuk på en månad, inget vidare det inte...:(

Tog hals prov som ska odlas, infektionsvärdet var förhöjd, svullna slemmhinnor blev resultatet av besöket och hem kom jag med en veckan penicilinkur och någon slags nässpray för att ta bort svullnaden på slemhinnorna :(

Kanske det reder upp sig nu då och jag blir frisk igen någon gång...


Tindra vände sig!

När Tindra hade tagit sin powernap nu på morgonen, tänkte jag att det var dags för lite gymnastik för henne för att träna bort sina spända axlar...
Jag sätter ner henne på magen och vips har hon svängt sig till rygg :)
Ropar på Tom att hon svängt sig, men han tror ju såklart inte på mig, så jag sätter henne igen och igen svänger hon sig och Tom hinner exakt få med på film när hon svänger sig :)


Jaja, det är jag som klappar händerna i slutet :P


Fysioterapi med Tindra

I morse var det dags för Tindra att besöka fysioterapeuten Anki, hon var jätte snäll och väldigt kunnig så det var bra :) Tindra var väldigt nyfiken och kollade runt sig och var till början lite blyg men sen mot slutet så pratade hon och hade skoj!

Tindra är väldigt spänd i sina axlar och hon knyter händerna hårt ännu och speciellt höger handen och axeln är väldigt spänd. Det är därför hon inte ens är i närheten av att greppa saker ännu, Anki berättade att först hittar de en hand och håller på med det en stund och sen när de har hittat båda sina händer och knyter dom ihop och sätter i munnen då kommer som nästa greppandet. Tindra hittade sina båda händer förra veckan någongång så det går framåt :)

Anki berättade att barn som är väldigt nöjda och inte skriker något vidare eller är missnöjda så blir lätt spända och det är därför att man bär dem på samma sätt nästan hela tiden och lyfter och sätter ner dom på samma sätt just för att de är ju så nöjda och då blir allt så invant att man gör så och så och så... men det är ju inte riktigt rätt, man borde variera mera och lyfta och sätta ner på ett annat sätt än vad man har gjort, så vi kom hem med en massa tips och idéer så det var toppen att få gå dit :)

Om 2,5 vecka ska vi igen dit och nu får vi här hemma försöka på egen hand lite övningar som hon visade så vi ska se då om det har gett resultat om 2,5 vecka :)

Jag tycker att det är dåligt av rådgivningen att inte alls ha berättat om dessa saker som Anki berättade åt oss idag, det tycker jag hör till dom som sitter vid rådgivningen också att berätta sådana saker som vi gick igenom idag, men men det är ju tur vi fick ta del av informationen idag istället för aldrig!

Torsdagen

Var uppe med tuppen för att göra oss klara för att åka iväg till fysioterapeuten till 9.15, när vi kommer dit så sitter vi i väntrummet och väntar, det kommer fram en bekant till oss och pratar lite med oss och frågar sen vem vi ska till. Jag säger ingen aning, men att hon ringde igår och sa att hon fått en annulering till idag 9.15, de tittar lite konstigt på varandra de andra och sen går de och kollar hur det egentligen är... Då har hon som ringde igår sagt fel dag, det är imorgon som vi ska dit och inte idag! STOR SUCK! Som tur var var Tindra på toppen humör så det var inte så farligt..

Sen åkte vi hem och åt lite mat och sen en mini vagnpromenad :)

Färgat håret har jag ÄNTLIGEN fått gjort ikväll också, hoho, handlade hem färgen för säkert två veckor sedan men det har inte blivit av, men nu slapp jag äntligen den eländiga utväxten :)

Imorgon är mannen ledig och vi ska då göra ett nytt försök vid fysion, så få se då om det blir flera gånger att åka dit med Tindra eller vad det tycker, det får vi se imorgon, huvudsaken är att det blir tittat på och att det inte lämnar!

Nu ska jag slänga mig ner i soffan och läsa :)

En dag med Tindra

Sen Tindra var 11 veckor gammal svängde hennes rutiner över en natt, hon började sova hela nätter och tog kväll tidigt, sen dess har det fortsatt och vi är ännu förvånade över att det har gått så smidigt och att det inte har ändrats ännu. Det är lite spännande varje kväll när man går och lägger sig och man funderar om det är nu det svänger tillbaka eller ej. Nu de senaste nätterna har vi inte ens behövt vara och sätta nappen åt henne heller!

Så jag tänkte det skulle vara skoj att ha skrivit ner hur hennes dagar ser ut hos oss om inte annat för att sen själv få se tillbaka :)

Om vi åker iväg någonstans eller om någon annan har skött henne så är det samma rutiner som gäller, det som kan vara lite varierande är när vi tar vagnpromenaden om vi tar det efter mat nummer 2 eller 3...


7.00-8.00 Någon gång här emellan vaknar Tindra och är glad som en sol när man kommer in i hennes rum, det blir en mysstund på skötbordet med blöjbyte och pyjamasen åker av och dagens kläder åker på.

7.30 Är det oftast dags för hennes första mål mat för dagen, kan kasta med en halv timme före eller efter.

8.00-9.00 Sitter hon oftast i babysitter under tiden mamma äter frukost och dricker kaffe, här pratar vi med varandra och beundrar köket och lite gosedjur och så vidare...

9.00-10.00 Här någongång brukar hon vilja ha en liten powernapp som kan vara från 30 minuter till 45 minuter.

10.00 Är det lite lek som gäller och hon får vara en stund på golvet och träna nacken eller ligga i babygymmet

10.30 Dags för blöjbyte och mat nummer två för dagen, kan kasta med en halv timme före eller efter.

11.00 Då brukar vi oftast vara ute med vagnen, beror på när hon har ätit sitt andra mål, jag brukar har som mål att vara åtminstone 45 minuter och gå, varierar lite...

11.00-14.00 sover hon ute i vagnen, ibland sover hon ända till 15.00 men då senast brukar jag ta in henne så inte hennes nattrutiner går åt pipan!

14.30 Blöjbyte och mat nummer tre på gång, kan kasta med en halv timme före eller efter.

15.00-16.00 Brukar vi prata och leka och busa lite sen brukar jag få henne att sova en lite powernapp i sängen ännu före nästa mål mat, för efter hennes fjärde mål om dagen brukar vi inte ha henne att sova i sängen mera...

17.00 Blöjbyte och mat nummer fyra, ibland äter hon först halv sex...

17.30-19.00 Brukar vi ha henne med oss och hon får sitta i famnen eller så lägger vi henne i babygymmet och hon får max powernappa en halv timme under denna tid och då oftast i babygymmet... oftast ligger hon och pratar med djuren i babygymmet eller kollar på tv:n och pratar med oss mellan varven :)

19.00 Är det dags för blöjbyte och på med pyjamasen och släcka ner lite lampor i hennes rum, sen är det dags för hennes femte mål för dagen och den brukar vi ge henne i hennes rum i gungstolen med lite belysning. Ibland äter hon sista målet halv åtta eller åtta, beror på om hon powernappat något mellan 17.30 och 19.00...

19.30 Släcker vi lamporna i hennes rum och nattlampan hennes lämnar på och blinka lilla stjärna där brukar spelas och slutar av sig själv efter 15 minuter... Några gånger får vi gå in och sätta nappen åt henne men före 20.00 brukar hon nog ha somnat och då sover hon hela natten och en ny dag tar fart mellan 7.00-8.00 :)
Så här underbar och glad är vår tjej nästan alltid!

Onsdag!

Tom har återgått till arbetet efter att ha varit hemma i två dagar och tur var det, för jag var helt utslagen, igår var det lite bättre. Febern är borta men ont i halsen har jag ännu, men det är mycket bättre än i går, så nog ska vi väl bli till folk här ännu :)

Tom är högst antagligen ledig på fredag också för då ska vi iväg på en liten tripp och vem vet kanske det blir en affär av allt, vi ska se, mera om det på fredagen i så fall :)

Annars händer inte så mycket, solen skiner och jag är ledsen över att inte kunna ta en ordentlig promenad, får nöja mig med en mini så att Tindra somnar sen! Men nog hinner jag promenera!

Nu ska jag sluta svamla, ni vet ju att jag lever ännu :)

Snö

Dåliga bilder, jag vet,
men sådär ser det ut på baksidan,
fullt med snö och jag tror inte vi har sån tur att det smälter i första taget!


Köket

Lovade ju bilder på köket och här kommer två före och efter bilder :)
Soffan + jag = sant

Jag är totalt däckad, helt slut, jag har nog aldrig legat på soffan en hel dag när jag varit förkyld, när jag gjorde det sist hade jag körtelfeber och det är ett par år sedan..  Så vete sjutton vad som felas mig nu...
Ont i musklerna, feber, snuva, halsont och ont i huvudet och helt kraftlös :(
Tur att Tom har varit hemma för idag skulle jag inte ha orkat hålla i Tindra!

Sen klockan sju i morse har jag legat på soffan med undantag för två timmar i sängen på eftermiddagen och läsa vill jag inte heller och inte äta! Nej hoho!

Återkommer när jag lämnar soffan!Affären

Idag hade vi för första gången Tindra med till affären och handla mat med oss och det gick hur bra som helst :)
Hon kollade med stora ögon runt sig och ville absolut inte sova! Men hon hade nappen i munnen och var nöjd hela tiden, så nu har vi testat detta!

Vi har egentligen inte haft henne i någon affär tidigare, vi har bara varit bort med henne till kompisar och föräldrar och så, men nu tyckte vi att det är dags när hon ändå är över tre månader!


Typiskt!

Är det inte så himla typiskt att man ska vakna upp med ont i halsen och snuva? Jag har ju börjat träna denna vecka och kommit igång och så blir man sjuk igen??? Var ju inte ens länge sen jag blev frisk heller från förra förkylningen! Nej nu blev jag inte på så bra humör, vill inte!

Men solen skiner där ute så en vagnpromenad kommer jag hur som helst att ta, det får bära eller brista, men det har vällt ner snö i två dagarna nu så!

Skulle behöva ta foto av bakgården när snön fasade från taket, det är inte klokt hur mycket snö det är där nu... hoho, är faktiskt förvånad om det hinner smälta före midsommar!

Nej nu kaffe och bok så kanske man blir på bättre humör!

Torsdag

J*vla snö, alltså varför ska det komma mera??? Det är hur mycket snö som helst som har kommit inatt! Man blev ju på så dåligt humör när man steg upp och kollade ut och det vräkte ner :( Nej, vi vill ju ha vår! Så idag blir det ingen vagnpromenad när det inte kan ploga från morgonen här :( Hoppas hon kan sova en stund ute ändå!

Ikväll är det dags för träning igen och denna gång något som heter feel the vibes, vete sjutton vad det är, men det lär jag veta sen ikväll :) Ska bli skoj iaf :)

Annars så blev tapetseringen klar igår kväll, bara lister och sånt kvar nu då... och så måste jag hitta ett nytt tyg till soffan också... men det blir inte idag! Bilder kommer sen när det är klart :)

Imorgon är Tom borta hela dagen lång, från tidiga morgon till sena kvällen/natten, så vi ska se då hur det går! Men mamma och pappa ska hit en sväng och vi ska plantera om blommor och sånt mellan varven också :)

Nu ska jag sluta prata strunt och göra något!

Onsdag - redan!?!

Då var vi mitt i veckan, igen, alltså hallå? vart går dagarna? Man hinner inte alls med, man stiger upp, donar på med sitt och helt plötsligt är det kväll och läggdags! Nåja, det gäller att njuta :)

Nu när Tindra har fått in sina rutiner så finns det inget som heter sovmorgon mera, egentligen gör det inget för det är helt okej att stiga upp mellan sju och halv åtta, man hinner med så mycket mera då än om man stiger upp senare... Men det gäller ju att gå och lägga sig tidigt också så man får en ordentlig sömn och det är jag inte så värst bra på, men det har blivit bättre :)

Nu ligger Tindra och pratar i sin säng och hon kommer somna vilken minut som helst, hon brukar ta en liten powernapp här den här tiden och sen efter nästa mål mat så går vi ut på en promenad, sen vet jag inte vad som händer... Men när Tom kommer hem så ska det tapetseras och han har förhoppningar om att han får klart det ikväll, jag tvivlar lite, men vad ska det inte gå :)

Nu ska jag se om bloggarna har uppdaterats :)

Köket - så långt

Tapetseringen av köket är på G, inte så lätt med en liten, men det är på gång och hälften är väl klar, lite mera, så det går framåt, vi har som mål att bli klar denna vecka :)

Här kommer en liten titt på hur tapeterna ser ut :)Tisdag

Det verkar som om Tindra inte fick något mer än i går kväll när hon hade lite stegring och gnällig som biverkning av vaccinet, hon somnade när hon brukar klockan åtta och så sov hon hela natten utan gnäll och halv åtta slog hon upp ögonen :) Vi var och kollade till henne strax före tre i natt och hon sov så sött så sött :)

Idag har vi varit på en härlig vagnpromenad, så härligt väder + 5 visar termometern nu :) Smälter en massa snö gör det och det är så härligt att asfalten är fram på vissa ställen :)
Tösen sover ute i vagnen, ska snart ta in henne så inte nattsömnen blir förstörd...

Annars är det nog inget på tapeten idag, ska iväg och handla sen ikväll när Tom kommer från jobbet, men annars är det lugna puckar...


Kom ni ihåg?

Visst kom ni ihåg att se på en unge i minuten igår från tv4?
Vi såg nog det här hemma och det var så bra, det blev minsann flashbacks när det blev tal om snitt för henne, det var inte så skoj att se måste jag säga...

Men jag kommer minsann att se det alla gånger :) Så bra att de har sånt i tv :)

Vad tyckte ni?

Tips till er!

Tänkte tipsa om en sida jag hittade på nätet där man kan följa upp hur mycket man har gått med barnvagn, zumbat, rastat hunden, styrketränat och en massa massa annat! Man kan även koppla ihop sidan med facebook så allting kommer upp där också...

En kul grej helt enkel och det kanske höjer motivationen när man ser att andra vänner har tränat och gjort så och så mycket, då kanske man själv går ut en sväng också :)

Kolla in vet ja denna sida: HeiaHeia

Zumbat

Ikväll var jag som sagt på zumba, jag har varit ett par gånger tidigare så jag visste ju vad det var :)

Det var nytt program som började ikväll och tur var väl det, för man stod ju nog mest bara där som ett fån :) Men skoj att få röra på sig och det är nog en sak som man ska ge flera försök...

För ikväll var allt nytt och då känns ju allt så himla hopplöst, men inte ger vi upp ännu, eller hur Malin?

Nog ska det väl börja sitta så småningom nog :)

Så nu är träningen inledd och det känns faktiskt ganska så bra, få se då bara hur länge det sitter i, åtminstone tills sommaren börjar måste vi försöka, sen kan man ju ha sommarlov och ta nya tag från hösten, men det där ser vi hur vi gör med! Två gånger i veckan till slutet av maj måste vi väl nog klara eller hur Malin?Bild google

:(

Mammahjärtat gråter nog när lillan inte är som hon brukar :( Före jag skulle iväg på zumba så var hon lite gnällig och röd och började få lite lätt stegring, så vi gav henne en supp. Inte lätt med suppar, men det gick :)

Hon hade varit lite gnällig i början när jag var bort före suppen började värka, men sen hade hon sovit en stund och sen fått mat och nu sover hon för natten...

Kommer nog att ställa väckarklocka i natt för att se läget med henne, men jag kan inte då tro att hon skulle sova hela natten som hon brukar...

Men vi ska se vi ska se, det visar sig i morgon bitti det!

3 månaders koll

Tur att jag inte var medveten om vad förmiddagen skulle bjuda på när jag steg upp i morse, hoho säger jag bara!
Tindra skulle ju som sagt till rådgivninen idag för 3 månaders koll och spruta kl. 10:45, så jag börjar ge henne mat lite före tio så jag ska hinna bra med allting... Men nå mycket mat vill hon inte ha tjejen fastän hon var hungrig, jag tänker att nog klarar hon sig på det hon fått i sig...
Då när jag sätter henne i babysittern så börjar jag ana smått att hon har bajsandet på G, och rätt fick jag för hon tajmar det finemag tjejen vår, så kvart över tio inser jag att nu blir det bråttom att hinna byta och åka iväg...
Ingen mer mat vill hon ha efteråt heller så jag inser att det är bäst att det går snabbt vid rågvningen så hon får komma hem och äta och sova som hon annars gör denna tid...

Men sen när jag kommer till rådgivningen är de försenade, och inte lite heller, 30 minuter fick jag vänta och Tindra skriker som en stucken gris före vi ens hinner börja mäta och väga... efter lite vägning och mätning måste jag få i henne lite mat så hon lugnar sig före sprutan, men det är inte så lätt när hon är övertrött men lite går ner och sen kommer sprutan, usch och fy vad hon skrek, skrek, skrek... sen efter ett tag snyftar hon i min famn och somnar!

Så när vi kom hem lade jag henne i vagnen och ut en snabb sväng så hon somnade och där sover hon nu :) Stackarn, hon var så trött så trött, men jag måste titta till henne ofta så inte hon har fått feber av vaccinet, hoppas att det inte blir någon feber, men vi är förberedd här hemma med suppar!

Vi valde att inte ta Pneumokock vaccinet, utan vi tog idag nu då DTaP-IPV-Hib vaccinet som är mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio och hib-sjukdomar (bl.a. hjärnhinneinflammation, struplocksinflammation och blodförgiftning).

Vikten har ökat bra så det finns inget att klaga på mera så vi ska vänta tills hon är fyra månader före vi börjar ge smakisar åt henne :)

Tindra har varit lite spänd i axlarna och speciellt i högra axeln, hon var det redan för en månad sen och det har inte blivit bättre, så nu så rådgivningstanten att hon skickar en remiss till fysioterapeuten så vi väntar att få en tid här nu då, så det känns skönt att det blir tittat på!


Lite fakta:

30.11.2010 - 2620 gram 47,5 cm huvudomkrets 32 cm
8.12.2010 - 2745 gram
13.12.2010 - 2730 gram
16.12.2010 - 2750 gram 49,6 cm huvudomkrets 34,5 cm
21.12.2010 (3veckor) - 2920 gram 50 cm
29.12.2010 (4 veckor) - 3210 gram 51 cm huvudomkrets 35,5 cm
11.1.2011 (6 veckor) - 3660 gram 53,5 cm huvudomkrets 36,4 cm
10.2.2011 (10 veckor 2 dagar) - 4560 gram 56,5 cm huvudomkrets 38,5 cm
7.3.2011 (3 månader och en vecka) - 5230 gram 58,4 cm huvudomkrets 40 cm

Måndag

Då var det ny vecka och denna vecka är ingen vanlig vecka, det är nu jag tar och börjar träna lite :)
Har inte tränat på över ett år egentligen, några gånger på slutet av graviditeten var jag ju på vattenjumppa och på möhippan hade vi pilates, men annars är det ingen träning som har gällt!

Men idag börjar jag med Zumba och på torsdag blir det träningspass nummer två med Feel the Vibes... Så vi ska se då vad det blir nästa vecka, men det gäller att få det som rutin och jag har som mål två pass i veckan, så Malin får minsann dra i mig om jag börjar ge vika :)

Annat som står på schemat idag är 3 månaders koll med Tindra, så då är det vaccination som också gäller, fy sjutton, vill inte att min Tindra ska få sprutor, men det hjälps ej!

Återkommer senare efter rådgivningen :)

Tindra

Många bloggar har en liknande lista av något slag så jag måste ju göra en jag då å :)


Vad heter ditt barn?

Tindra Maria

När var du beräknad att föda?
3 December 2010

Föddes barnet på utsatt datum, om inte när?
Det blev igångsättning 26.11.2010, ut kom hon 30.11.2010

Hur stor var barnet vid födseln?
2620 gram 47,5 cm

Hur lång tid tog förlossningen?
Ja-a om man räknar från första insatta pillret med lite sammandragningar så blev det 4 dygn och 6 timmar = 102 timmar, sen blev det kejsarsnitt!

Tog du någon smärtlindring?
Blev ju inte det, men blev ju snittad och fick då ryggmärgsbedövning!

Är du tillsammans med barnets pappa?
Ja, vi har hållit ihop sen november 2003

Tog ni reda på könet?
Vi kunde inte hålla oss, så ja :)

Hade ni bestämt vad barnet skulle heta?
Vi har/hade några namn som vi funderade på och så blev det Tindra, så vi har nog flera namn till syskon sen :)

Hade du en svår graviditet:
Nja, det var lite i perioder, man glömmer ju så lätt! Mådda illa nästan dygnet runt i 3-4 månader, aldrig så jag kastade upp, men illamående konstant, sen kom ju foglossningar där de sista 3 månaderna och för att inte tala om halsbrännan!

Kan du tänka dig att skaffa fler barn?
När Tindra var nyfödd och några veckor sa jag aldrig ett syskon, men sen när jag fick bearbeta den kämpiga förlossningen och bb tiden så jag vill nog ha syskon åt Tindra :)

Har du fått några bristningar?
Ja, jag var nog inte en av de lyckliga som slapp undan, kvar finns de och de kommer nog aldrig att gå bort, magen och vid sidorna av magen, men det är ju inte hela världen egentligen när man tänker efter, nog var det allt värt det :) Men lite störande är det, det sticker jag inte under stol med! No bikini for me!

Var du nervös inför förlossningen?
Mot slutet blev man ju nog nervös, man visste inte när det skulle hända, men sen när det helt plötsligt blev igångsättning så blev man skit skraj, men det gick över nog där första dagen...

Hade du några cravings?
Inte som jag kan komma på nu, man väntade och väntade att det skulle komma, men icke!

Hur reagerade du/ni när du plussade?
Jag kunde verkligen inte tro att det var sant, hoppade jämfota och sprang in till sovrummet och väckte Tom :)

Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid?
Tog testet när jag var i vecka 4-5 någongång!

Hur mycket gick du upp i vikt?
Ca 17 kilo

Hur länge ammade du?
Jag delammade tills Tindra var 6 veckor och av det helammade jag 1 vecka.

Vem är barnet mest lik?
Som nyfödd var hon nog lik pappa Tom, nu är hon nog en blandning av oss båda skulle jag vilja säga :)

Vad är det bästa med att ha barn?
Att när hon ler så smälter ju bara mammahjärtat och man funderar hur det är möjligt att man kan älska någon så mycket och tänk att det är vi som har skapat henne, det är helt underbart!

Vad är det sämsta med att ha barn?
Hmm, sämst och sämst, så kan man inte säga, men när hon panikskriker och inget hjälper då känner man sig lite hjälplös, men det går snabbt om, men inte kan jag komma på någon som är sämst inte...

Är ditt barn döpt?
Jo, 30 januari blev hon döpt.

Hur gammal är barnet nu?
Lite på 3 månader :)

Lördagen

Fint väder som tusan har det varit idag, dock har det blåst jätte hårt, men en vagnpromenad blev det... det var nog tur att vi kom hem med livet i behåll, det var så halt, så halt så det var inte bara en gång jag tänkte ramla... Tur att man hade barnvagnen som man höll i sig i!

Sen Tom kom hem från jobbet har han rivit tapeter, jag har hjälpt till lite här och där, men mest har jag försökt underhålla Tindra och det har nog gått relativt bra, borde nog få börja tapetsera imorgon.. Men om vi får det klart i helgen vågar jag inte lova!

Annars händer det nog inte så värst mycket just nu, på måndag är det dags för rådgivningsbesök för Tindra, det är 3 månaders koll och vaccination på schemat! Ska bli intressant att se hur hon reagerar på sprutor, jag själv ser inte alls fram emot det, men det ska ju göras...

Nu blir det kanske tv häng!

Det var magiskt

För ett år sedan var vi ganska upptagna med bröllopstankar och planering och allt möjligt annat! Kom att tänka på vårt bröllop när jag såg att de ordnar bröllopsmässa i helgen här i stan :)
Det var den mässan vi var på i fjol och även i grannstaden var vi på mässan, men egentligen fick vi nu inget utav mässorna, vi hade det mesta på klart hur vi ville ha det och inte fick jag nya idéer heller, men roligt var det och det hör ju till att åka på mässa när det är bröllop i sikte :)

Den 3.7.2010 var dagen vi gifte oss och det känns som igår men ändå inte, mycket har hänt sen dess och en hel del har vi fått vara med om, jag var lycklig och kär innan och 3.7 svävade jag upp på rosa moln, det var så härligt, så underbart och helt fantastiskt och magiskt att gifta sig, jag skulle vilja göra det igen och igen och igen med Tom <3
Kommer nog vara lycklig och kär livet ut <3 Du och jag Tom <3Nästa vecka!

Nästa vecka händer det,
nästa vecka ska jag bannemig träna ett pass,
och det blir högst antagligen på torsdag!

Så då kör vi igång,
vare sig jag vill eller ej så blir det så :)

Malin du får allt peppa mig och dra mig med,
för träna måste jag om jag ska bli av med de sista kilona,
helst före sommaren, men ingen panik!

Så Malin är du med på två träningspass i veckan? :)
Bild från googleÅterigen fredag :)

Tänk att det igen är fredag, det går så snabbt veckorna, säger det varje fredag och det är bara sanning!
Har nyss varit på en promenad och Tindra sover ute, igår tog jag in henne efter 4,5 timme så få se vad det blir idag!

Tom jobbar även imorgon så det är inte riktigt den samma känsla man har idag när han ska jobba även imorgon, men men...

I helgen ska vi faktiskt försöka oss på att få tapetserat i köket, få se hur det går med Tindra, ska bli intressant att se hur det går och hur resultatet blir... Kanske ni får se bilder sen, vem vet :)

Så nå mycket mera blir det nog inte i helgen gjort, promenera och tapetsera och vila däremellan är nog vad vi gör :)

Ha en toppen fredag alla :)

Massa borde

Det finns en massa saker som jag borde ta tag i men som jag inte finner lust till eller orken...
Jag skulle verkligen behöva börja framkalla foton från Tindras första månader, det liksom händer inte, vet inte hur jag ska få tummen ur...
Men jag har tänkt jag skulle fota henne ännu lite så vi skulle få ett par förstorade foton sen, men det har liksom inte kommit rätt läge ännu, men jag ska ha fotat de fotona jag har tänkt före jag skickar efter några...

När jag sen har kommit så långt att jag har skickat iväg fotona så ska jag börja planera in en fotovägg här hemme för Tindra, ska bli skoj, vet var den ska vara och lite hur den ska se ut, så vad ska det inte ta sig ännu :)

Sen borde jag ju städa och plocka, men jag orkar inte idag, lider av huvudvärk som jag inte har haft på flera månader :( Har varit ute på en kort promenad och Tindra sover ännu i vagnen, få se hur länge...
Som jag sa att genast när jag hade skrivit att hon sovit hur många timmar som helst ute så jag fått väcka henne har hon nu då helt klart "bara" sovit 2,5 timmar ute sedan dess... men det är ju ändå hur bra som helst, så klaga gör jag ej :)

Nej om man skulle få något gjort nu då!

Underbart!

Hur underbart har inte vädret varit idag på en skala från 1-10? Jo minst 10+ :)
Det har varit plusgrader och över fem plusgrader och sol till och från, alltså jisses vilken härlig promenad det blev :)
Skulle ha kunnat gå hur långt som helst kändes det som, men det blev 45 minuter och sen sov Tindra ytterligare 2 timmar ute :)

Sen har jag nu inte donat på med så värst mycket, kollat skid VM och läst och underhållit Tindra, det är ungefär det man gör om dagarna!

Nu har jag nyss varit och handlat, skönt att komma ut en sväng och se annat mellan varven, nu ska jag läsa bloggar och sen är det soffan som gäller :)

Fuskar - vill ha er hjälp!

Det som jag, vi fuskar med mest här hemma så är maten, vet inte riktigt varför det är så, men så är det.
Det är inte det att jag inte tycker om att laga mat, för det gör jag, men det är fantasin på nya maträtter och pröva nytt som allt som ofta sätter stopp...

Nu om inte förr så borde vi skärpa till oss och sluta fuska, för när Tindra sen börjar snaja vad mat är så då är det ju inte riktigt bra om hennes föräldrar fuskar med maten eller hoppar över en måltid allt som oftast...

Så nu vill jag ha er hjälp, vad lagar ni för maträtter om dagarna? Berätta, berätta så jag får inspiration till att minska på fuskandet :)

Mars

Tänk att det är 1 mars idag, det har liksom inte slagit mig tidigare att om en månad då är månaden som jag brukar tycka om här...
Det är något speciellt när det blir 1 april, då vet man att våren är verkligen på väg och sommaren likaså, så om en månad är man happy happy!

Jag hoppas solen tittar fram idag också när vi ska ut på vår promenad, men det ser lite sämre ut med det idag :( Men den hinner ännu :)

Annars är planerna inte mycket idag, promenaden och sen inget mer, kolla VM och jag kommer ihåg... Det är tråkigt när Tom jobbar kväll hela veckan, han hinner knappt vara hem före Tindra ska sova för natten!

Nåja nog svamlat nu, vi hörs!

RSS 2.0