Bilder :)

Här kommer lillens första inköpta kläder :)Inget bord men kläder :)

Vi hittade inget bord, eller hittade och hittade, vi vill inte köpa så dyrt bord som vi hittade, så vi avvaktar och väntar :)

Istället åkte vi vidare till H&M och baby kläder :) Jag har hittills inte handlat ett ända plagg, jag har kunnat hålla mig, men igår när jag var till affären och handlade mat tog jag i en body och tänkte sätta den i kärran, men jag kunde låta bli. Men idag gick det inte. Mannen fick välja också :) hihi!

Hem kom två små bodyn, två byxor, en liten hellokitty pyjamas, sockor och mössor :) Bild kommer självklart senare idag när jag orkar börja fota :)

Men oj vad 56 storlek är så liten så liten, tänk snart har vi en så liten bebis här och ännu mindre än 56 storlek, oj som man läääääääängtar nu <3

Lördag

Äntligen en natt där man fick sova utan att vakna av något oväder :) så himla skönt!

Idag så ska vi en sväng till grannstaden för att kolla om vi skulle hitta ett nytt köksbord/matsalsbord eller ej, måste se lite vad de har först :) Så det är på programmet idag, sen ska jag nog bara ta det lugnt framför friidrotts EM och sticka :)

Snart är dock EM slut, men jag hoppas jag fortsätter sticka ändå! Igår påbörjade jag ett nytt projekt åt lillen, kommer bli roligt att se om jag orkar få det själv klart eller om jag kommer lämna det åt min mamma ofärdigt. Men jag ska minsann inte ge upp, jag skulle bli så stolt om jag får det klart helt på egen hand :)

Resultat får ni se sen när det är klart :)

Nu har jag inget mer att komma med för tillfället, men hoppas ni har en bra lördag och så hörs vi ikväll :)

Vecka 23 (22+0)

Fredag igen och ny vecka :) Det tycker man ju om :)

Babycenter säger följande om denna vecka:

Nu väger bebisen nästan 430 gram, är ungefär 28 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu.

Innan bebisen lagt på sig hull ser huden lite skrynklig ut, men nu ökar den i vikt varje dag. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln utvecklas i stadig takt.

Redan nu finns tandanlag i käkarna. Det är inte så långt kvar tills du får träffa ditt barn och inom det första året börjar tandsprickningen.

Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt – räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat och ökade (men inte blodblandade) flytningar.bild från babycenter

Det räcker!

Nu räcker det med åskväder och busväder på nätterna, det får vara nog! Jag är trött som en zombie nu, skulle inte säga något om man inte skulle behöva jobba, då får man ju vara hemma och det är helt annat än att vara på G hela dagen på jobb...

Hoho, det spilde ner vatten inatt, stormade och åskade så man blev helt från vettet! Och nu när det åskar så hjälper det inte ett dugg, det är fortfarande lika varmt som innan och dålig luft :( I går hade vi 30 grader i skuggan och på ett annat håll i Finland hade de värmerekord på 37,2 grader...

Hemma hos mamma och pappa så ha det inatt blåst omkull 10 träd om inte fler och allt möjligt annat!

Nej nu får det vara nog!


Vild liten krabat <3

Ikväll är eller överlag idag, men mest ikväll har det varit en livlig krabat som jag har i magen :) Oj, så mycket man kan tycka om när lilla krabaten sparkar och har sig i magen :)
Det har känts som om krabaten har gjort kullerbyttor om vart annat :)

Sådana här gånger längtar man så tills vi får hålla dig i vår famn, känna på dina fötter, ta dig i hand och pussa på dig hela tiden, oj så vi väntar på dig :)

Imorgon är det fredag och det är ny vecka igen :) Snart är man ju ner till 100 strecket...:) Inte långt kvar tills dess!

Vi hörs imorgon!

Godnatt alla läsare :)

Sockor till bebisen :)

Här kommer en bild på första paret hemstickade sockor åt var bebis :) Och det är jag som stickat dem, lite stolt kan man nog få vara :)
Vilket busväder

Inatt igen var det riktigt obehagligt, det åskade IGEN!!!! Börjar få fnatt med åskan, jag gillar det inte alls....
Mannen gillar det då igen, så det är ju underligt...:P Men han får ligga och hålla om mig då istället :)

Det började redan halv elva på kvällen och ännu halv två på natten höll det på, sen lyckades jag somna på något hörn där, skönt så... men det blev ju inte många timmar iaf... får ta igen det nästa natt eller idag på dagen :)

Lillen i magen har fört ett väldans liv här nu på förmiddagen på jobbet, härligt :) Igår var den så lugn så jag blev ju lite orolig... men idag tar den igen sig :) Härligt :)

Vi hörs senare!


Första paret :)

Nu har jag stickat, ja jag har stickat :) Jag har fått till ett par riktigt riktigt små bebis sockor :) är nöjd :) Bild kommer givetvis lite senare! Egentligen är det mitt andra par, men de förra jag gjorde så var i fel färg :P

Det är bra avkoppling att sitta och sticka på kvällarna och titta på friidrotts EM på samma gång :) Har redan börjat på ett till par sockor, men de ska bli lite annorlund än de första :P

Sparkar gör lillen också, men har varit lite mindre nu de två senaste dagarna, blev lite orolig ett tag att det inte var ok, men nu känner jag igen så då är det väl ok hoppas jag?

Har ni andra skarp mage i något skede?
Min har varit det ett par gånger, men idag blev den jätte skarp och hård strax ovanför naveln, det var inte kul och det höll på ett par timmar, det som hjälpte var att jag åkte hem från jobbet och kröp i säng och sov nästan två timmar... Undrar vad det var för något?


Inget nytt...

Har jag att komma med, nu går dagarna i jobbets tecken, så det händer inte så mycket, är sju tusan till trött när jag kommer hem... men en kopp kaffe brukar hjälpa lite... Bebisen tycker inte om när mamma sitter och jobbar, för då börjar bebisen ha liv i magen när jag sitter så mycket :P det är så härligt att känna att man bär på ett barn :)

Snart ska jag bänka mig framför tv:n det är ju friidrotts EM som börjar idag och jag kommer bänka mig varje kväll till söndag :) hihi! tokig som man är :P

Nu har jag inget mera för tillfället på hjärtat, ni vet jag lever iaf...:)Trött

Det är bara förnamnet på hur jag känner mig efter första arbetsdagen efter min semester...
Som om inte det skulle räcka att åka iväg till jobbet igen, nej hur skulle det det, det har varit sju tusan till varmt också, 28 grader i skuggan har det varit och inne på jobbet har det varit 28 grader, ingen fläkt ingenting, istället har fyra datorer gått varma...

Så gissa om jag är helt slut och trött? Det hjälpte lite att jag fick i mig 2 liter vätska, men nog är jag trött ändå!

Har just vilat en stund på soffan, tänkte nu läsa lite bloggar, dricka kaffe och sen eventuellt krypa under täcket så småningom!

Vi hörs!

Moderskapsförpackning

I Finland så får man ansöka om en moderskapsförpackning när man har varit gravid 154 dagar och gjort en hälsokontroll före femte graviditetsmånaden.

Nu på fredag har jag varit gravid 154 dagar och nästa gång jag går till rådgivningen 9 augusti får jag ett intyg därifrån och kan då börja skicka in mina papper till folkpensionsanstalten som det heter här.
När man skickar in ansökningen så får man välja om man vill ha en moderskapsförpackning eller pengar 140 € (1400 kronor).

I förpackningen ingår en hel del kläder och annat smått och gott, jag kommer definitivt att välja moderskapsförpackningen, för det som finns i lådan är värt klart mycket mera än 140 € och vem skulle tacka nej till gratis kläder åt ens barn?

En del kläder är ju inte det snyggaste, men de går säkert bra att ha här hemma om inte annat. Allting i förpackningen är också olika storlekar allt från nr 50-74, så det är hur bra som helst.

I 2010 års förpackning får man följande saker:Bilder från fpa.fi


Så det ingår en hel del saker och jag väntar med spänning tills jag själv får hem allt detta :)

Sista semesterdagen

Imorgon är det sista semesterdagarna, tänk nu har 4 veckor gått redan :( usch!

Just nu känns det pyton, för man vill ju aldrig tillbaka till jobbet när man fått vara ledig, men när man väl är där så går det hur bra som helst...:) Men för tillfället är det bara blä!
Det som håller en uppe är ju att det faktiskt inte är så länge kvar att jobba sen, det är 12 eller 13 veckor kvar före jag blir mammaledig... så det är ju inte så länge! Och de veckorna kommer säkert att gå jätte fort!

Men så vet man inte heller om man blir sjukskriven eller ej, det återstår att se, men jag kommer inte att riskera något, det är bebisen som kommer i första hand!
Före semestern när jag stressade som en tok, fick jag jätte jätte ont i magen, tog upp detta med rådgivningen som jag går till och hon sa att jag inte får ha så sen när jag återgår till jobb, för det är inte bra för bebisen...
Hon sa att jag hade fått ont i magen på grund av att jag stressat och är gravid...
Men nu ska jag inte tänka på det, jag ska ta en dag i taget så ser vi vad som händer och sker!


Magbild 21+0

Här kommer en färsk magbild :)21+0

Vecka 22 (21+0)

Fredag igen och ny vecka :)

Babycenter säger följande om denna vecka:

Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar.

”Små grytor har stora öron”: Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen ”vetenskapliga” undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...

Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. För många är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamående, tryck på blåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig de besvär som kommer av att bära en större bebis i magen.

Egna anteckningar: Jag måste säga att jag mår toppen just nu, känner inte av illamåendet längre, det är ytterst ytterst sällan, tryck på blåsan känner jag inte heller av, har egentligen inte känt av det någon gång heller, har inte besvärats över att behöva stiga upp på natten ÄNNU! Tröttheten är inte borta, men det kan ju hända det beror på att vi skött en hund nu som behöver ut på natten...:) bra övning har det varit :)
Bild från babycenter

Vår bröllopsdag 3.7.2010


Nu tänkte jag skriva berättelsen om vår bröllopsdag, det är en hel del bilder och det kan bli långt, vi får se :)

Natten till den 3.7 var minst sagt nervöst, jag sov knappt någonting, var vaken hela tiden, jag sov ca 3-4 timmar och tänkte många gånger att detta blir inte till någonting... Och gissa om inte min blivande man sov som en stock, typiskt karlar!

Klockan ringde strax efter före halv åtta och gissa om jag var trött, det var bara att bita ihop, för jag visste att snart kommer nervositeten över mig igen.
Jag försökte få i mig lite frukost före vi skulle hämta upp mina tärnor och sen bli skjutsade till frisören.

Bilfärden till frisören blev rolig och vi skrattade en hel massa och detta fick mig att glömma att jag var nervös :) Till frisören kom vi strax efter nio och här tog jag avsked av min blivande man, nu skulle han inte få se mig före jag kommer in i kyrkan :) Han hade varken sett klänningen eller vilken frisyr jag skulle ha, jag hade inte heller velat se honom i hans kläder, så det var minst sagt förväntasfullt fram tills att vi skulle få se varandra igen!

Frisören började med tärnornas frisyrer och mitt hår blev tvättat och satt rullor i, efter ett par timmar så anländer fotografen som ska vara med oss från förberedelserna till festen. Fotografen heter Ida Vestö och dessa bilder som är i inlägget är alla tagna av henne.

Blivande mannen och hans bestman kom dit med en bil så vi skulle kunna ta oss till kyrkan och på samma gång fick de hämta mat åt oss också :)
Och självklart blev det att ladda upp med SUBWAY!

Efter måltiden var
det full fart framåt, klockan hade redan hunnit passera ett och vigseln skulle börja fyra, kommer ihåg att jag började fundera om vi blir klara i tid...

Både frisören och sminkösen höll på med mig på samma gång, det var snabbast på det sättet och jag glömde för en stund bort att vara nervös, nu njöt jag till fullo av att bli ompysslad och inte behöva göra så mycket annat än att sitta still!

Frisyren håller på att bli klar och frisören kollar igenom så att alla lockar sitter där de ska!

Sminkösen fortsätter med sminket sen när frisyren är på sin plats, nu är klockan strax efter tre och jag ska ännu skölja av mig lite och få på mig klänningen. Det var minsann inte mycket tid att ge bort kan jag berätta, det var just och just!

Sen var det att hoppa i klänningen och försöka få på sig allting rätt och så allting satt bekvämt.
Jag var orolig över hur klänningen skulle sitta nu när vi hade sytt om den och skulle korsetten spänna för mycket om min mage eller ej, men det gick bra :)

Sen var vi klara att bege oss iväg till kyrkan, ville ha ett gruppfoto med sminkösen, frisören och mina tärnor :)
Jag kan tala om att när man kom ut från frisören så var det som om en vägg skulle komma emot, det var så varmt, så varmt och solen sken som bara den.
Kunde konstatera att vi hade väldans tur med vädret :)

Sen anländer vi till kyrkan ca kvart tio före fyra, riktigt passligt sen i slutändan ändå.
Där väntar min pappa på mig och vi gör mig klar i dörren med pappa, buketten och släpet.
Vaktmästaren kommer sen till dörren och meddelar att det är två minuter kvar före vi får gå in genom dörrarna.
Och gisses vad de två minuterna var de längsta i mitt liv, två minuter låter ju som ingenting, men de var långa minutrar.

Då när man minst anar det öppnar vaktmästaren dörrarna och kantorn börjar spela Mendelssohns Bröllopsmarsch. Jag blir inledd av en mycket stolt pappa :)

Till slut står vi där du och jag min älskling, där framme vid altaret som vi så länge längtat efter. Nervös är jag fortfarande och jag har inte en aning om vad prästen har pratat om, jag kan bara säga att det är tur att vi har det infilmat annars skulle jag inte ha något minne av hur vigseln gick till överhuvudtaget...

Vi kunde inte sluta beundra varandra, du var så snygg min man.
Jag var lycklig som aldrig förr och jag är så glad och lycklig över att du ska bli pappa till vårt barn <3

Vi hade sagt före att vi ska kolla på varandra när vi kysser varandra sen första gången som man och hustru, men hur tror ni att det gick?
Det glömde vi i stundens allvar, vi blundade och njöt av att äntligen få vara man och hustru! <3

Ut ur kyrkan kom vi lyckliga och nöjda :)

En kyss under porten till Pedersöre kyrka ville vi minsann ha. Har alltid sagt att jag vill gifta mig i denna kyrka, den är så fin så fin...:)

Sen var det dags att åka till festplatsen Fäboda ute vid havet.
Färdmedlet dit var i en limousine och vi åkte lite runt i stan före vi begav oss dit för att få njuta lite först.
Det är inte så lätt att ta sig in i en bil när man har brudklänningen på kunde jag konstatera, men det var att först försöka sätta sig sen svänga benen och sist ta släpet :)

När vi sen anländer till Fäboda så hade vi lite tid på oss före välkomstdrinken skulle skålas så vi gick ner till stranden för att fota lite bilder av oss som nygifta <3

Efter en liten fotostund så gick vi upp och tömde skorna på sand och gick för att ta emot gästerna och få skåla i välkomstdrinken med alla gäster :)

När alla har satt sig och hittat till sina rätta platser är det dags för förrätt.
Förrätten bestod av grekisk sallad och batong.

Efter förrätten var det dags för en lek emellan före vi skulle få huvudrätten.
Vi var tre par totalt, ett par som hade varit gift länge, ett par som varit gifta ett par månader och så vi som var nygifta :)

Tävligen gick ut på att man skulle hålla om varandra och vi fick bara använda oss av en arm/hand var på så sätt. Man skulle helt enkelt samarbeta och försöka paketera in ett paket.

Tävlingsinriktade som vi
är så gav vi järnet från första början. Jag såg i ögonvrån att de som hade varit gifta några månader var ett steg före oss och vi satte in en slutspurt.
Till sist så vann vi och vi var minst sagt stolta över vårt samarbete :)

Efter lite lekar satte vi oss till bords igen och huvudrätten kunde serveras.
Huvudrätten bestod av gris innerfilé, klyftpotatis med bernaisesås och varma grönsaker.
Nams vad det var gott och mätta blev man minsann :)

När huvudrätten var uppäten så blev det en lite längre paus.
Under tiden passade vi på att gå till klipporna och fota lite gruppfoton med familjemedlemmar och vårt brudfölje :)


När pausen och resterande program var förbi så var det ju såklart dags för bröllopstårtan :)
Den var precis som vi ville att den skulle vara, den såg ut som vi hade sagt vi ville att den skulle vara, så allt var precis så bra som det skulle vara!

Nu var alla mätta och belåtna och man kunde vara ute och umgås och prata med folk, däremellan blev det brudbukettkastning med min kastbukett och strumpebandskastning :)


Vi hade sagt
tidigare att vi inte skulle dansa någon vals, men en liten lugn låt kunde vi dansa till, men det blev inte så lång en för min klänning var inte den smidigaste, men en liten trudilutt kunde vi bjuda på :) <3

Efteråt så blev det lite detaljfotografering av ringarna, skorna, buketten, frisyren, klänningen och bruden själv...


Och så ville jag självklart ha ett foto med faddrarna också :)

En kort stund efter detta så avlägsnade vi oss från festen klockan var då strax före halv tolv vill jag minnas.
Bestman och ena tärnan såg till så vi kom till hotellet som vi skulle övernatta på.


Detta är en dag som man inte kommer glömma.
Tur att man nu har en massa bilder som minne och även en dvd skiva på kommande så man kan återuppleva allting igen.

När dagen var över så kändes det som om den hade farit alldeles för fort, man ville inte att den skulle ta slut, man njöt och hade en så bra dag så man ville att den skulle fortsätta för evigt :)


Du och jag föralltid <3

En himla massa foton :)

Idag fick vi 907 bröllopsfoton, ända från förberedeslerna vid frissan till festen :) Så himla spännande att få dem och begrunda dem, för man har ju inte sett något ännu och inte har man sett oss hur vi såg ut tillsammans heller, så det var minst sagt efterlängtat att få foton :)

Ska försöka mig på att göra en bröllopsberättelse här med en massa foton också, men det får bli en annan dag, kanske imorgon! men den är på kommande :)

Borde egentligen gå och sova, men jag sov 3 timmar här på sen eftermiddagen och hunden vi sköter har också sovit mycket ikväll, vilket resulterar i att den är vild i natt gissar vi... hoho! få se få se..

Men hur vi ska kunna lämna den tillbaka är en annan sak, den är ju så himla gullig när den kommer och möter en i dörren och på morgonen, det kommer bli jobbit att lämna tillbaka honom, men vi ser ju honom lite nu som då :) som tur är!

Här kommer en söt bild på Turbo som snart är 4 månader :)


Graviditetslista :)

Hittade denna lista på  Annacondas blogg!Jag fick reda på att jag var gravid:
29 Mars 2010

Såhär fick jag reda på det:
Tog ett graviditetstest på morgonen och sen ett till :)

Detta gjorde jag efter att ha fått beskedet:
Sprang in till sovrummet och väckte min älskling och berättade :)

Jag tror det kommer att bli:
Har haft på känn att det är en liten tjej som vi får...:) Förra veckans ultra visade vad vi väntar!

Det här undviker jag att äta och dricka:
Försöker att inte äta sådant som vi inte får äta, men salmiak åt jag en hel del när jag mådde som värst i början, men nu har jag minskat betydligt på det :)

Lukter som jag inte klarade av i början:
Röklukt när någon röker har jag inte riktigt kunnat med, har haft besvärligt när svärfar röker, går alltid en bit ifrån då :) Allting luktar och doftar tusen gånger värre nu när jag är gravid, i början gillade jag det inte alls... Ariel tvättmedel kan jag inte alls med heller och vissa matlukter...

Följande små egenheter jag fått:
Vet inte om jag har fått något sådan ännu :P

Första gången det rörde sig i magen:
Kände fjärilssprattel första gången i vecka 16 tror jag det var, men regelbundet har bebisen börjat sparka i slutet av vecka 19...

Första gången det började sparka ordentligt:
Varje kväll är det livat i magen, två gånger har det sparkat till riktigt ordentligt, men jag har inte haft handen på magen så jag har känt dem på det sättet, väntar bara på att de kraftiga sparkarna ska bli så "hårda" att mannen också känner av dem :)

Såhär kändes de första sparkarna:
Första gången blev jag chockad över vad det var, men sen slog det mig att det är bebisen som har börjat göra sig märkbar :) vilken underbar känsla :) ibland uppfattar jag att det är lite obehagligt, speciellt före man ska sova och ligger helt stilla, men nog är det en underbar känsla iaf :)

Musik jag spelar för bebisen i magen:
Har egentligen inte spelat någon musik för bebisen i magen, men när jag återvänder till jobbet så ska den nog få höra på radio varje dag :)

Magen började synas:
Ganska tidigt började det nog synas, i vecka 12-13 någongång...

Såhär kände jag vid ultraljudet:
En hel del känslor kom över en på samma gång, det var lättnad över att få se bebisen i magen och att den mår bra och allt ser bra ut :) kärlek, kärlek och ännu mera kärlek :) en förundran över att en bebis finns i magen och en hel massa andra känslor!

Första gången jag fick höra barnets hjärtljud kändes det:
Helt fantastiskt, äntligen fick man höra hjärtatslå, som man hade väntat :)

De första mammakläderna var:
Linne byxor som man kan ha hellånga och som capri, sen köte jag capri och ett par till linnebyxor :)

Mina favoritmammakläder:
Linnebyxorna :) mammakläder är så bekväma så jag vet inte hur man ska kunna börja använda annat sen...


Där var min lista :)

Gör en du också och lämna kommentar att du har gjort det så jag hittar den och får läsa :)

Ha en bra dag :)

sparkar vilt :)

Vår bebis i magen sparkar minsann vilt nu för tiden, det blir bara tydligare och tydligare för var dag och mera framförallt. Nu när vi har haft hunden och mannen gått upp på natten med den så har jag ibland haft svårt att somna om för det är någon som brukar börja ha liv i magen då :)

Ibland har jag blivit riktigt chockad och funderat vad det är för det har varit så kraftiga sparkar och varje gång är jag lite besviken över att jag inte hinner sätta handen på magen för att få känna, tror inte det dröjer länge nu före de kraftigare sparkarna börjar komma regelbundet så mannen också får börjar känna vår bebis röra sig i min mage :)

Men vilken härlig känsla det är att känna sparkar, det är så verkligt då på något sätt :)

Ha en bra dag alla läsare :)Bild från googleSista veckan...

Då har sista veckan semester börjat, det känns inte alls bra, vill ha mera semester.... Jag har mått så bra nu när jag har fått ha semester, inte har jag varit stressad och haft sjuk mage eller högt blodtryck...
Kan ju gissa hur det blir sen när jag återvänder till jobbet igen, men det tar vi då, en dag i taget bara...

Ifall jag kan jobba ända fram till mammaledigheten så är det endast 12 veckor kvar att jobba sen, så det känns ju bättre att veta det!
Sen väntar långledigt :)

Hur länge kommer ni vara hemma på mammaledigt? Hur fungerar det i t.ex Sverige? Vet att det skiljer ganska mycket från Finland skulle jag tror. Berätta gärna :)

Barnvagnen :)

Här kommer bilder på vår barnvagn, det blev en Emmaljunga och grey dream heter färgen :)Lördag :)

Då var det lördag då, tycker dagarna går så snabbt så snabbt nu när vi har en liten valp att sköta några dagar.
Fastän vi har skött den så har vi fått tapetserat vårt sovrum klart, nu håller mannen på att spika tillbaka lister och sådant sen börjar det vara klart :)

Barnrummet borde vi ta en titt på så vi vet hur vi ska ordna allt där och ifall allt ryms där som vi tänkt... vi har ju alla saker så det är bara att pyssla ihop dem.

Igår handlade vi faktiskt barnvagnen, vi hade inte alls tänkt handla den sådär snabbt, men vi gick in till affären och frågade om modellen som vi ville ha är slutsåld och när 11:s modell skulle börja levereras. Allt resulterar i att vagnen vi vill ha så finns inte till underredet som vi hade tänkt utan det skulle vara en annan, så där i butiken hade han exakt mixtrat ihop en underrede som vi ville ha och det var den vi måste köpa ifall vi ska ha den... och då frågade jag vad priset blir till nästa års modeller och det var då jag tänkte svimma, de skulle höja priserna med 200 € så då blev vi ännu mera fundersamma....

Vi åkte hem och funderade vad sjutton vi skulle göra, vi ville ju inte börja betala 200 € mera bara för att vänta för en vagn ska vi ju ändå ha, så vi beslutade att köpa vagnen, så nu har man då vagnen också :) känns skönt nu efteråt att ha den biten ur världen!

Självklart kommer det bild på den också här senare :)


Vecka 21 (20+0)

Igen är det fredag och ny vecka :) Nu har man varit gravid 140 dagar alltså hälften :)

Detta skriver babycenter om vecka 21:

Du kan förmodligen känna hur din bebis rör sig inne i din mage: Dessa kittlande rörelser har de flesta blivande föräldrar sett fram emot. Din bebis tränar nu sitt nya lilla matsmältningssystem genom att svälja fostervatten. I fostervattnet finns näringsämnen och vatten, som bebisen absorberar. Det som blir kvar fortsätter ned i tarmen och bildar barnbeck (mekonium) — den grönsvarta eller ljusbruna substans som är din bebis första bajs och som kommer ut de första dagarna efter födseln.

Nu är bebisen ungefär
16,5 cm lång i sitthöjd och lägger stadigt på sig i vikt. Det vaxliknande fettlager som kallas fosterfett (vernix caseosa) bildas för att skydda huden under den långa tiden i fostervattnet. Det underlättar också förlossningen. Bebisen sväljer mer denna vecka, vilket är bra träning för matsmältningssystemet. Det fostervatten som tas in av din bebis spjälkas till vatten (som absorberas) och restprodukter som hamnar i tjocktarmen, där det så småningom bildar barnbeck.Ultra :)

Igår var det äntligen torsdag och dags för den s.k 20 veckors ultrat :)
Allting såg bra ut med mysisen i magen, den ville inte hamna på bild så bra, precis som förra gången, så någon bra 3D bild har vi ännu inte lyckats fånga, men kanske på nästa ultra :)
Vi fick i stället se desto mera på skärmen och det är så underbart att få se sitt eget barn, man börjar längta ännu mera till december nu!

Krabaten i magen är nu 295 gram och lite på 22 cm lång :) tänk hur myket de ska öka i vikt ännu, minst 10 gånger medans längden lite på hälften till, det är nu det börjar hända saker i magen :) Sparkar har jag börjat känna av dagligen, väntar bara på att de ska bli så kraftiga att min andra hälft ska få känna dem också, men jag tror inte det dröjer så länge tills dess!

Nu vet vi också vilken sort som gömmer sig i magen :) den ville som sagt inte visa sig så mycket, men gynekologen trodde sig veta ändå, för det var så pass tydligt ändå i skärmen :) men vi kan lätt kolla upp det nästa gång igen :)

Snart kommer info om denna nya vecka som börjar idag också :)


Åskan kom!

Igår kväll efter att jag skrivit senste inlägget så får jag sms av min mamma och hon meddelar att det åskar och regnar hos dem, ut sprang jag och kollade himlen och jodå, den var på väg hit också :)
Och oj som det dundrade och blixtade och regnade :)

Nu på morgonen när jag hämtade tidningen så är det ändå lika kvav luft ännu, men några grader kallare, men det kände man inte av! På tidningen kan man läsa att sommarens värsta åska kan komma under onsdagen, hmmm jag gillar inte alls åska, men som tur är min andra hälft hemma :)

Imorgon är det äntligen torsdag, då är det ultra dags :) det går nog snabbt nu det kan man lugnt säga!bild från google


Luftvärmepumpen

Nog är det tur att vi skaffade en luftvärmepump när vi köpte huset, nu har den varit guld värd :)
Där ute är det över 30 grader i skuggan, men tack vare luftvärmepumpen så har vi 22 grader här inne och det känns riktigt behagligt...

Skulle vi inte ha den så skulle jag säkert inte få sova ett dugg, senaste natt sov jag 10 timmar och det vet jag inte när jag senast har gjort, den sömnen var minst sagt välbehövd, har stressat flera dagar och nu lugnar det äntligen ner sig :)

Imorgon kommer T:s (min man) syster hit med deras hund som vi ska sköta medans de åker i väg till Sverige på bröllop, den är så liten så den har inte fått alla vaccinationer ännu, så då har vi fått den äran att sköta honom :) ska bli så kul, den lilla krabaten är född i slutet av mars så den är så liiiten så liiten :)

Räkna med att ni kommer att få se bilder :)

Snart är det bara 1,5 vecka kvar av semestern, och det känns mindre bra, vill inte tillbaka och jobba nu, men nog går det säkert bra när man väl befinner sig där :) så brukar det alltid vara!

Nu tror jag att jag ska gå till nedre våningen och svalka mig lite :)Härliga tider...

Oj vilken underbart härlig kväll vi har haft :) Tack till M och T :)
Vi cyklade iväg till stan, till en början var jag orolig för hur det skulle gå, lite sjuk mage hade jag men det gick ann :)
Sen gick vi till minigolfplanen och ja, man kan ju säga som så att det gick inte riktigt bra för mig, det gick rent ut sagt skit dåligt, men nog om det! :P

Efteråt gick vi in till city och slog oss ner på terassen och tog lite småtugg och dricka och jag måste ju bara ha en glass :) De andra tog ju öl så jag måste ju få glass :)

Nu har vi nyss kommit hem och jag tänkte att jag skulle läsa lite bloggar och koppla av och sen blir det nog sängen som kallar, för trött är vad jag är...

Godnatt alla :)

Rådgivningsbesök nr 4 (19+3)

I denna värme åkte vi iväg på rådgivningsbesök idag på förmiddagen :) min man fick komma med denna gång när han nu har semester, det tyckte han om :)

Allting var bra med mig och bebisen, nu kan jag igen slappna av en stund när jag fick höra hjärtljuden igen och på torsdag är det äntligen dags för ultra :) som vi har väntat och snart är dagen D här!

Lite info nu då:

Viktökning sen start: + 3,4 kg
Blodtryck: 122/74 (märks att jag inte jobbar :) )
Hb: 132
Bebisens hjärljud: 151
SF-mått: 16 cm

Nu ska vi äta och sen ska vi cykla iväg och spela minigolf med goda vänner :)

Vi hörs!

Värme slag

Jisses, jag har tillbringat två dagar i stekande hetta på en sportplan för att titta på friidrott.... man kan ju tro att jag har fått fnatt, men som den före detta friidrottare jag är så kan jag ej låta bli att åka och titta när stora tävlingar avgörs på hemmaplan :)
Men jag var nog inte galnast av dem alla, en vän till mig var envis och kom med och tittade båda dagarna och hon har bf 23.7, hoho! :)

Som sagt, det är hett här och de har lovat jätte hett de närmsta dagarna, så det gäller att få i sig vätska så mycket som möjligt... vilket är lättare sagt än gjort!

Imorgon väntar rådgivningsbesök och det ska bli spännande, min man har ej varit med dit någon gång så jag tänkte ta med honom imorgon nu när han har semester också, så får han se vad de gör med mig :)

Vi hörs!

Magbild 19+0

Här kommer en magbild från 19+0 på morgonen :)Vecka 20 (19+0)

Det är fredag igen och en ny vecka i graviditeten :)


Nu är du halvvägs! Ovandelen av livmodern når naveln och kommer att fortsätta växa med ungefär en centimeter i veckan. Bebisen är drygt 14 centimeter lång och väger strax under 250 gram.

Nu har bebisen börjat svälja fostervatten och njurarna producerar urin. Det växer hår på huvudet och sinnena utvecklas fort. Nervcellerna för smak, lukt, hörsel, syn och känselsinne utvecklas nu i sina respektive områden i hjärnan. Produktionen av nervceller saktar av och existerande nervceller blir större och etablerar mer komplicerade förbindelser.

Nu har du kanske känt din bebis röra på sig. Om det har känts lite abstrakt att vänta barn innan, så brukar det ofta kännas mer verkligt när man känner fosterrörelserna. De flesta känner bebisen röra på sig för första gången någon gång mellan vecka 18 och 20.

Om detta inte är första barnet, kan du ha känt det tidigare. Vad du tolkade som gaser i magen, kanske var bebisen som slog kullerbyttor. Berätta för barnmorskan när du känner bebisen sparka!

De kommande tio veckorna kommer att vara bebisens livligaste tid i livmodern - senare blir det för trångt för alltför intensiv gymnastik. En ny livssituation närmar sig med stormsteg - läs om Sex och relationer för en förhandstitt på hur bebisen kommer att påverka tillvaron.
Info och bild från babycenter

Borta bra men hemma bäst :)

Det är ju så sant så, det är roligt att vara en sväng bort hemifrån, men varje gång man startar hemåt igen är det lika skönt, då vet man att man snart är hemma och det är där det är bäst :)

Vi har varit på en liten tripp upp till Haparanda, vi startade i måndags och kom hem nu ikväll, riktigt trevligt har det varit och skönt att komma bort en stund efter allt ståhej med bröllopet!

Som ni kanske redan har räknat ut så har vi ju självklart besökt IKEA, där tillbringade vi nästan hela gårdagen. Vi köpte en hel del saker, det mesta för den kommande barnkammaren, för vi tänkte inte besöka ikea några fler gånger före mysisen tittar ut...
Så vi köpte nu spjälsäng, skötbord och ett ordentligt klädskåp också. Sen hittade vi också ett snyggt vintrinskåp för en del av bröllopspengarna och där i kommer vi att ha servicen som vi fick i bröllopspresent, kommer självklart bilder när allt är klart :)

Någon frågade efter en berättelse om vårt bröllop och det kommer att komma, men jag väntar på de resterande bilderna först så blir det både text och bilder :)

Veckorna går så snabbt nu och det är snart fredag igen och en ny graviditetsvecka, det går snabbt nu :)

Vi hörs!

Första bilden :)

Nu har vi fått en första bild av oss som man och hustru :) och flera är på kommande :)
Foto: Ida Vestö

Vecka 19 (18+2)

I fredags gick jag in i vecka 19, följande händer då enligt babycenter:

Nu är bebisen ungefär 12 centimeter lång i sitthöjd och väger knappt 200 gram. Bröstkorgen rör sig ut och in vid andning (även om det är fostervatten som bebisen 'andas'). Blodkärl syns fortfarande genom den tunna huden och öronen har flyttats dit de ska sitta, men de är ännu lite utstående.

Om du väntar en flicka, så kan det vara intressant att veta att hennes slida, livmoder och äggledare nu finns på plats. Om du väntar en pojke, så är de yttre könsorganen tydliga. Men det går inte nödvändigtvis att se bebisens kön - en del verkar vilja behålla det för sig själva genom att inta positioner som gör att det inte syns.

Den vikt du lagt på dig består huvudsakligen av fostervatten, moderkaka och vätska i kroppen. Inne i din mage sparkar din bebis — och vrider sig, sträcker på sig och kanske t o m suger på tummen! Du kanske inte har känt något av all denna aktivitet ännu (särskilt om du är förstföderska) men det kommer du att göra inom några veckor. Nu kan din bebis grimasera och rynka på pannan och har utvecklat sin hörsel så den kan lyssna på ditt hjärta!


Fru :)

Nu är man då fru och gift :) känns helt underbart fantastiskt, gårdagen blev en dag man inte glömmer och allt gick som det skulle och det var bara som sagt helt underbart...<3

Nu väntar jag ivrigt på några fotografier, för vi har inte sett en endaste foto, vi hade en fotograf med oss hela tiden så vi lär nog få en massa foton...:) och när vi får dem så kommer jag givetvis att dela med mig :)

Idag är man lite trött kan man lugnt säga, men det är det värt!

På återseende!

Pirr...

...Det börjar bli pirrigt måste jag säga, det är så himla nära nu om 48 timmar har vi sagt jag till varandra <3

Igår var den mest stressade dagen på evigheters evighet, startade 10 på morgonen och fick koppla av halv tolv på kvällen... men mycket fick vi gjort :)

Först började vi med att meddela om hur kakan slutligen skulle utsmyckas, sen lämnade vi in en vigselannons till tidningen. Efteråt kom jag hem en sväng och under tiden hämtade min blivande man sina kläder :)
När han kom hem var det att hoppa i bilen och bege sig iväg till kyrkan för att öva och prata med präst och kantor :) Det var då det slog mig hur sjuttons nervös jag är, hjälp!
Men nog ska det gå bra på ett eller annat sätt, då ångrade jag att vi har bett en bekants, bekanta att filma, jaiks, man blir ju nervös bara av det, men det är ju ett minne sen :)

Efter övningen så var det dags att ääääntligen få pröva klänningen (har sytt om den från dragkedja till snörning, hade inget annat val med min mage :) ) och den blev jätte fin, man skulle inte märka att det har varit dragkedja i den, så nöjd är jag minsann...:)

Efteråt var vi en sväng till festplatsen och sen och lämna förlovningsringarna för putsning, sen hem och koppla av en timme.

Till sist så åkte jag iväg på bio med vännen M och såg på eclipse, bra avkoppling inför bröllopet :) hihi!

Som sagt, det var minsann stressigt igår!

Magbild 17+5

Här kommer en magbild som jag tog igår med mobilkameran, inte den bästa, men det får duga för denna gång :)


 

 


RSS 2.0