Tindra 7 månader!

Åh det går så fort ju, vill stoppa tiden, kan ni tänka er att Tindra är 7 månader, redan liksom?!? Det är ofattbart och jag tycker det händer så mycket hela tiden så man hänger inte med i svängarna heller!

Ska försöka skriva lite igen om vad hon kan och gör :)

* Lappar på leksaker och annat är en sådan bra tidsfördriv och hon är i sin egen lilla värld när hon håller på och studerar tvättråden och tillverkningsland :)

* Nappen kan hon sätta tillbaka i munnen om hon vill, men det är inte alltid hon vill det, nej för hon vill ju busa med mamma och pappa!

* Måltiderna är 5 till antalet ännu och det går hur bra som helst, välling som morgonmål, lunch blir Kyckling/fisk/kött + potatis + grönsak och en halv burk fruktpuré som efterrätt + ersättning vad hon vill ha, en hel burk fruktpuré + ersättning vad hon vill ha, middag potatis/pasta/ris + grönsak och en halv burk fruktpuré till efterrätt + ersättning vad hon vill ha, välling som kvällsmål

* Nummer 4 på blöjorna använder vi och just för tillfället har vi prövat att använda Liberos igen och än så länge är vi nöjda :)

* Kläderna är mer eller mindre 68 och 74 som gäller, lite olika

* Hon sitter mer eller mindre själv nu, ibland dimper hon ner, men det blir längre och längre hon kan sitta för sig själv

* Hon kan svänga sig från mage till rygg om hon vill, men hon trivs så bra på magläge så det är inget skoj att svänga sig tillbaka

* Hon snurrar runt som klockan åt båda hållen när man har henne på golvet

* Hon backar på golvet, har ännu inte kommit på hur hon kommer framåt, istället backar hon bort från alla leksaker och blir frustrerad när de bara försvinner!

* Hon vet ibland att hon är Tindra och lyssnar till det namnet

* Hon har börjat slå i bordet med händerna när hon sitter i sin matstol

* Hon är kittlig på magen

* Dagssömnen är väldigt lite nu för tiden, hela nätter sover hon oftast från 19:30-6:30, sen kan hon ta en 30min-60min där efter åtta någongång på morgonen, sen är det lite si som så med sömnen, men hon kan få till 2x45 minuter sen mellan 11 och 16 någon gång, sen håller vi henne uppe till läggdags... ibland är hon väldigt gnällig mot kvällsidan när hon inte sovit på dagen och det kan man förstå, men det går bara inte att få henne att sova längre om dagen... så det är som det är :)

* Burkmat som jag köper från affären totaldissar hon, så det är hemlagat som gäller för hela slanten!Bokpaket

Har varit urusel på att uppdatera om Tindra och allting, det borde bli skärpning, menmen, det är sommar och man hinner inte allt man vill och jag är lite low med bloggningen, tyvärr :(

Igår fick Tindra ett bokpaket från Goboken och denna gång var det ett musikpaket :)

Förutom det som är på bilden, kom en cd skiva med melodierna till låtarna i boken och en föräldraguide om lek och sånt!Lite människa igen!

Börjar så småningom återgå till det normala, börjar bli lite led på gul fanta, mariekeks, blåbärssoppa, ljust rostat bröd m.m..

Men vi ska hoppas att det som jag hade är borta nu och att det hålls borta i evigheter!

Ännu har ingen annan blivit, så det är lite av ett mysterium...

Annars så rullar allt som vanligt, det varma vädret har kommit hit också, närmare 30 grader i skuggan! Så kanske det är sommar nu då! Väldans synd att jag tajmade och blev sjuk när mannen skulle varit ledig några dagar och det var fint väder, terassen skulle ha kanske varit sittbar åtminstone om inte annat, men nu är det bräder som saknas, men ingen panik, den blir klar när den blir klar :)

Nu ska jag underhålla damen här :)

tillbaka på ruta ett!

jahapp, då var jag boende på wessan igen sen imorse... kul, näe jag har så nog och inga krafter, mannen fick jag ringa efter från jobbet så han va mindre glad när han har så mycket jobb... suck! när ska det sluta?

Lite bättre!

Jag är lite bättre på benen idag, men jag har extremt huvudvärk och lite stegring här på morgonen...
Feber hade jag nästan hela gårdagen...

Hoho, det blev minst sagt en annorlunda midsommar, jag har levt på gul fanta, blåbärssoppa och lite potatischips, vågen visade -2 kg.

Nu hoppas jag att andra i familjen hålls på benen, hittills har ingen blivit förutom jag och jag hoppas det förblir så...


vilken midsommar!

inte en blund har jag fått än inatt, badrumsgolvet är min sovplats inatt, jo ni läste rätt! vi fick skicka hem våra vänner mitt i midsommarfirandet för jag mådde jätte illa, sen så tog det inte länge före magsjukan var över mig... fy sjutton vad det kan vara vidrigt, nu får jag ingen sömn och är helt utan krafter.. hoppas bara ingen blev smittad och att Tindra kommer undan..

Ny frisyr!

Äntligen fick jag tummen ur och ringde frissan här i veckan och idag så var jag och klippte och färgade håret och det var så himla skönt och rogivande och helt underbart att göra något för sig själv, längesen man gjort det senast!

Säger som frissan sa, nu e hemmamamman borta och den gamla Åsa är tillbaka :) Hihi!
Jag har alltid vågat pröva nya frisyrer och färger här tidigare, men sen jag blev gravid och mamma har jag blivit väldigt tråkig i håret, det har varit upp i hästsvans och enfärgat och så himla tråkigt...
Men idag vågade jag ta fram lite av den gamla Åsa och jag blev så hiskeligt nöjd :)

Före: (titta inte på minen och fråga inte vad jag gör, men jag bjuder på bilden :) )Efter:


Inget nytt!

Jag är lite low här för tillfället, skyller det på sommaren och inte tid :)

Har inte så värst mycket inspiration, har ju den senaste tiden bara skrivit om träningen och det kan ju bli lite tråkigt fastän det skulle vara roligt för mig själv sen längre fram... menmen...
Ligger ganska lågt med träningen nu, knän värkte och lunkan värkte efter förra passet så jag har tagit det lugnt och tiden har inte riktigt infunnits här de senaste kvällarna! men något har jag ju gjort :)

I lördags var vi iväg halva dagen runt stan och Nykarleby, Tindra var lätt att ha med sig, bara hon får mat de tider hon är van med och möjlighet att sova så går det bra :)
I söndags så tog jag henne med mig till Kokkola och inhandlade lite saker till terassen, så det har inte varit lugna puckar här inte :) Igår kväll kom Anna och Jonas hit :) Skoj som alltid fastän Anna och jag förlorade hela tiden i Pidro, men vi tar igen det :)

Idag så ska vi besöka Mari och Adrian, imorgon kommer Lena och Vincent hit, på onsdag så ska jag troligen träffa en kompis som jag inte sett på evigheter och då menar jag flera flera månader så det ska bli roligt :)

Bloggar har jag inte heller läst så flitigt nu så jag är lite efter :)

Vi hörs!

Socker!

Åh jag blir så less, varför sätter de socker i barnmat???
De lär ju nog få i sig den varan senare i livet, så inte behöver ju de sätta socker i barnmaten nu inte!

Jag blev ganska snabbt informerad av Nina att det finns socker i vissa tillverkares frukpuréer, detta var före jag började ge Tindra riktig mat, så jag var förberedd på att Pilttis fruktpuréer innehåller socker (fruktsocker och det är nog socker det också), så jag har kört på muksus frukpuréer och sempers för de har inte socker i sig, men då var jag en sväng vid Halpa-Halli igår och såg att de hade blåbär av sempers och det har jag inte sett någon annanstans så jag tänkte vi kan ju pröva detta nu då...

Tänkte inte mera på det utan när jag ger Tindra det nu som efterrätt på lunchen så läser jag att det innehåller fruktsocker, åååååååååååh, irriterande!

Nåja det fick gå denna gången nu, men jag köper det inte flera gånger!

Dagis, pappamånad och sånt!

I onsdags på kvällen så satte vi oss ner Tom och jag och ansökte om allt gällande dagvård för Tindra, hans pappamånad och allt sådana saker!

Kändes konstigt att ansöka om dagisplats åt Tindra, är hon så stor redan och hur ska det gå? Vill ju vara hemma, men det går nog inte, så jag måste bara inse att hon ska i dagis vid årsskiftet!

Tom kommer att ha pappamånad hela november och halv december, då kommer jag att börja jobba lite smått för att bli varm i kläderna, Tindra ska skolas på dagiset och allt sådant!

Nu är det bara att vänta på beskedet var Tindra ska vara i dagvård, det är lite fullt här i dagisen var vi bor så vi ska se vart vi hamnar...

Lite träning!

Det har varit lite si som så med träningen den senaste dagarna, men men, igång är jag, men Jillians program har fått vila lite!

I onsdags blev det endast en barnvagnspromenad på ca 5 km...

Igår snörade jag äntligen på mig löpskorna igen efter en jobbig nattning så kändes det skönt att få rensa huvudet :)

Det blev 4 minuter powerwalk - 6 minuter löpning x 3 + 4 minuter powerwalk och 3 minuter löpning och så var jag hemma :) totalt en sträcka på 5,2 km :)

Nu är jag sjunk i ena lunkan, var det redan igår på löpturen men jag fortsatte ändå att springa, kanske inte så smart, men jag var envis :)

Sitta

Det blir bättre och bättre med att Tindra kan sitta, okej det är ju inte långa stunder hon sitter men det kan nog bli typ 10 sekunder när det riktigt vill sig och flera gånger på raken, så det är nog bara att öva, öva och öva nu då :)

Vi fick fångat på bild när hon sitter här omdagen, så det tänkte jag visa er nu :)


mage till rygg

När Tindra var typ 3 månader så hade vi ju ett klipp här på bloggen när hon svängde sig från mage till rygg, men efter att vi började vara till fysion så fick vi veta att det var en reflex som gjorde så att hon svängde sig från mage till rygg. Till först ska de svänga sig från rygg till mage, för det är lättare än att svänga sig från mage till rygg, det kommer efteråt...

Så efter senaste gång vi var till fysion så skulle vi försöka öva detta med Tindra och det har ju inte gått något vidare, hon tycker inte alls om när man kommer och tar i hennes ben och ska hjälpa henne, så jag har avvaktat lite med den träningen, vi har dock sett att det inte är långt borta att hon ska svänga sig från mage till rygg i vår stora säng, men det har liksom inte hänt ännu...

Igår när vi vilade i stora sängen på eftermiddagen så höll jag på och grejade med min telefon och Tindra ligger där på mage och leker och busar, när jag tittar nästa gång på henne så är hon helt plötsligt på rygg och jag hade inte ens märkt att hon svängde sig för hon sade inte ett pip, jag bara "Tindra, hur kom du dit?!?"

När vi sen busar på köksgolvet så svänger hon sig igen och två gånger, ett åt varje håll, så nu behöver vi inte fundera på att träna med henne att försöka få henne att svänga sig, för nu kom hon själv på hur hon skulle göra :) Då går allting mycket enklare :) Få se om hon kommer ihåg idag hur hon gjorde nu då...

Veckans resultat!

Jag visste för jag steg på vågen att mycket har inte hänt denna vecka om det nu ens hänt något, för tränat har jag gjort, men maten har det blivit lite si som så med, men det gör inget för jag tar ingen stress och som sagt jag tränar ju och det gjorde jag inte tidigare!

Jag märker att min mage har blivit mycket mindre mot vad den var för typ 3 veckor sedan och det är så skönt så skönt :) Så jag är ändå nöjd över att det händer saker, fastän vågen står still :)


Sen 1.6 har följande hänt (sen förra veckan inom ():

Vikt: - 1 kg (+/-)
Höft: -1 cm (+ 0,5)
Midja: -5 cm (- 1,5)
Navel: -2,5 cm (- 1,0)

Gårdagens träning!

Igår orkade jag inte träna, jag var helt slut som människa, var jätte jobbigt att handla också så jag tänkte jag behöver minsann en vilodag igår! Man orkar ju inte hålla på varje dag i det tempot som jag hållit på hittills sedan start! Kroppen behöver återhämta sig också!

Så det blev några kilometer vagnpromenad och det var det!

Förhoppningsvis är jag fit for fight idag igen :)

Gårdagen!

Igår hade jag noll inspiration till allting, så jag orkade/hade ingen lust att uppdatera här!

Hade besök av Sandra och Alissa igår en sväng och roligt hade vi, Tindra var dock inte på sitt bästa humör och jag tror hon blev lite smårädd för Alissa ett tag, Alissa är lite mera framåt än vad Tindra är, hon ålar sig framåt snabbt som blixten och är mera högljudd än vad Tindra är van vid och hon ville ju såklart komma från och hälsa på Tindra också :) Men Tindra blev lite chockad tror jag :P Men snart ålar nog Tindra sig framåt också så då blir det säkert bättre :)

Annars hände nog inget annat igår, hade sån huvudvärk sen på eftermiddagen att jag mådde allt illa och var trött :( Men det har försvunnit nu som tur är :)

Nu ska jag uppdatera lite om träningen också!

Dagens träning!

Ny vecka då igen och tränat har jag gjort idag minsann, hade noll lust att springa och jag var helt snurrig i huvudet, men jag har tydligen fått lite "fan anamma" som vi säger, för jag gav mig inte och jag sprang de minuter jag hade satt upp som mål... lite stolt är jag allt :P

Dock tror jag inte vågen eller måtten kommer att vara på min sida på onsdag, för denna vecka har jag inte ätit alls som jag hade tänkt, det har varit kalas och vi var ute och åt här och en massa annat, men tränat har jag ju gjort så det har ju förhoppningsvis inte gått bakåt :)

Ja, träningen idag då, barnvagnspromenad, äntligen igen, för nu är det svalt igen :) det blev två rundor och totalt 4,5 km

Jillians program tog jag ikväll före löplänken och det var då 25 minuter :)

Powerwalken och löpningen blev följande idag, 4 minuter powerwalk - 6 minuter löpning x 3 + 3,30 powerwalk + 2 minuter löpning och jag var hemma, sträckan blev idag 4,8 km.


6 år!

Idag har vi varit 6 år förlovade Tom och jag <3
6 år sen vi satt där på klipporna på fäboda <3

Du och jag föralltid <3Bilden är från när vi förlovade oss!

Lite om Tindra

Tindra har börjat kunna sitta små små stunder utan stöd, bäst går det om hon sitter en i famnen, då sitter hon längst utan stöd, det är lite vingligare om jag sätter henne på golvet eller i sängen, men ibland sitter hon nog en stund före hon dimper ner till sidan :)

Sen har hon börjat förstå att hon kanske heter Tindra, ibland verkar det så att hon skulle ha kopplat ihop att det är hon som är Tindra.

Hon snurrar numera runt som en klocka på golvet, man behöver inte lura henne med saker, utan hon kommer av sig själv runt om hon vill, åt båda hållen snurrar hon...

Borde få in en bild på när hon sitter också...

Gårdagens träning!

Igår blev det lite träning igen.

Två rundor korta barnvagnspromenader totalt 3,5 km.

Sen på kvällen blev det Jillians program och jag påbörjade nu nivå 2, 25 minuter var träningen :)

Första gången!

Ikväll hände det för första gången, vi alltså Tom och jag var ut på tumanhand en sväng :) Det var konstigt och lite skrämmande, men det gick bra :)

Det började ju inte så bra när vi skulle iväg för Tindra gallskrek, vete sjutton vad det berodde på, men det hade gått om efter en stund, stackars lilla Tindra, hon visste nog säkert att mamma och pappa skulle ut en sväng och hon skulle nattas av någon annan, men det gick hur bra som helst sen efter en stund :)

Tusen tack underbara Carina som är Tindras faster och fadder och hennes dotter Lotta var också med och hunden Turbo :) Turbo var Tindra rädd för, men det hade gått om sen också :)

Vi var ut och åt god mat och fick sällskap av våra vänner Ali och Anna :)
Och jag blev så mätt så mätt, hoho, rullade nästan hem och några timmar efteråt också!

Dagens träning!

Idag blev det lite träning på förmiddagen, för vi skulle iväg på 70-års kalas :)
Men jag tänkte hoppa över, men så tänkte jag nej sjutton heller och så stängde jag in mig och drog Jillians program i 25 minuter :)

Tror ni jag var nöjd efteråt, jepp :) Men det blev stressigt till kalaset sen :P

Nu är nivå 1 avklarad, imorgon är det dags för nivå 2, har lite kikat på det och det ser skrämmande ut, återkommer imorgon om hur det var...

Dagens träning!

Tränat har jag gjort lite idag också, att jag for iväg på en löplänk ångrade jag efter 10 minuter, det var stek hett, 28 grader i skuggan när jag begav mig iväg, fy sjutton säger jag bara!

Nåja, jag började med Jillians program 25 minuter, börjar kännas bra det nu, börjar sitta :)

Sen som sakt powerwalk och löpning, idag blev det 5 minuter powerwalk - 5 minuter löpning x 3 + 2,30 minuter powerwalk och så var jag hemma, det blev en sträcka på 4,4 km idag!

Nu tänkter jag njuta av min mini godispåse som jag tycker jag har gjort mig förtjänt av, har försökat sluta med godis in i veckorna de senaste två veckorna och det har lyckats :) Förra fredan blev jag äcklad av min godispåse, få se hur det går ikväll :)

Vår älskling!

Igår på eftermiddagen fick jag vår plutt fångad på bild när hon lägger ner sitt huvud när hon är på magen, hon är så underbar vår lilla dotter, tänk att man kan älska någon så mycket <3

Jag kommer inte ens ihåg hur livet var innan vi fick dig, det känns som om du alltid har funnits hos oss <3


Åh så mamma och pappa älskar dig Tindra <3

Liten träff!

Idag var Mari och Adrian hit en sväng :)
Alltid lika skoj och det var minsann varmt idag så vi var mest ute :)
De små ville inte sova något vidare i värmen så det blev inte så lång träff, men det kommer flera gånger :)

Lite bilder av våra söta :)


Dagens träning!

Barnvagnspromenad att tala om idag blev det inte, 30 grader fortfarande så vi skuffade mest här hemma och närmsta vägen där det är lite skugga!

Sen svängde jag på steken lite och körde på kvällen först Jillians program på 25 minuter och sen efter det löpning och det gick riktigt bra det också, då behövde jag inte tänka att jag ska göra ännu något när jag springer utan får koncentrera mig på det...

Löpningen blev att varva powerwalk och löpning, idag blev det 5 minuter powerwalk - 5 minuter löpning x 2 och sen på slutet 5 minuter powerwalk och 6,20 minuter löpning och så var jag hemma, sträckan blev 4,5 km idag!

Pigg är jag nu :)

Lite nya saker!

Den senaste veckan har Tindra börjat med lite nya saker, måste skriva ner dom nu så vi kommer ihåg det sen :)

Hon kan sova på magen nu för tiden, tidigare var det en omöjlighet eftersom hon alltid skulle hålla huvudet uppe, men nu lägger hon ner huvudet och är sådär gulligt söööööt så man bara smälter och så kan hon faktiskt sova en stund på magen :) Men på natten vågar vi inte ha henne på mage, för hon är för ofta med huvudet nere i madrassen för att vi ska våga lämna henne för natten på mage! Borde få en bild av hur sööt hon är när hon tittar på en när hon ligger på mage :)

När hon ligger i sängen, på skötbordet, lekmattan eller babysittern och man säger "Tindra, vill du komma upp" och sträcker ut armarna åt henne så har hon börjat nästan alltid att sträcka ut sina händer och armar och titta på en med en blick som säger ta upp mig :)

När vi brukar busa i stora sängen på dagarna en sväng så har hon börjat åla sig bakåt i sängen, upp med rumpan och skjuta ifrån med armarna så hon kommer sig neråt :) På golvet har hon inte ännu kommit på hur hon ska göra, men där det är mjukt i sängen så har hon kommit på knepet :) På golvet har hon istället kommit på när hon försöker ta sig fram som inte har lyckats, men hon har kommit på att hon tar tag i lekmattan och rullar den under sig för då tror hon att hon har kommit framåt :) haha, ser så lustigt ut! Snurrar lite som en klocka ibland, inte hela varv, men halvvägs kommer hon om man lurar lite med en leksak...

Det om det :)

Nice run och samvetet

Igår var jag iväg på Nice run, det är en grej här i staden för oss damer så att säga :) Man kan vara lag och ensam, är man lag så är man 6 stycken och så får man en picknik korg när man kommer imål så man får njuta :)

Det var 2800 damer som möttes upp igår och fy jisses vad det var hett, det var hett, hett, hett... Lite för hett!
Till först sprang vi en bit så vi skulle komma förbi det värsta stoppet och sen gick vi, men det var hett i alla fall! Och en vattenstation på hela 5 km, i denna värme det var igår så borde de nog ha satt ut flera ställen!

Dåligt samvete fick jag när jag kom hem och var helt konstig av värmen och inte orkade köra Jillians program, usch vad jag hade dåligt samvete ännu när jag låg i sängen och skulle börja sova, nästan så jag steg upp där ett slag! Ännu idag har jag dåligt samvete... undrar om jag nu måste köra två pass en dag här så jag kommer igen... hmm... det är inte lätt inte!

Ut en sväng!

30 grader i skuggan är det idag också, på insidan har vi igång luftvärmepumpen så vi ska ha det svalare, men man får se efter hur och var man har Tindra så det inte kommer på henne.

Idag orkade jag bara inte vara inne hela tiden för att inte tala om hur lite sömn Tindra fått nu när det varit så varmt, inne sover hon 30 minuter igången, i vagnen på utsidan har jag inte haft henne idag...

Men för att komma till saken så tog jag ut ett täcke och satte lekmattan på det och lite leksaker och vatten och sen satte vi där en stund Tindra och jag och njöt :)

Hur mysigt som helst :)Veckans resultat!

Det är onsdag och jag har nu hållit på en vecka med att komma igång att träna och gå ner i vikt!
Motivationen har ju inte varit den bästa alla dagar, men vissa dagar har den varit på topp, så det är lite berg och dal bana över det hela!

Vikten ska man ju inte stirra sig blind på det säger ju de som vet, de brukar säga att det är måtten man ska se på, så denna gång har jag både vägt och mätt mig för att se om det blir några resultat.

Jag bävade lite för att väga och mäta mig, jag vet att jag skulle bli besviken och tappa ännu mera motivation om det inte hade ändrat något, som tur var det lite ändring så denna eviga tråkiga löpningen har ju gett resultat och Jillians intensiva program :)

Det som kom mest med min graviditet var ju att höfterna blev rundare och vid naveln samlades ju det mesta och stannade kvar efteråt, så det är det jag vill få bort, plus alla kg som är kvar...

Sen 1.6 har följande hänt:

Vikt: - 1 kg
Höft: -1,5 cm
Midja: -3,5 cm
Navel: -1,5 cm

Så lite nöjd är jag nog när det hänt något :)

Gårdagens träning!

Igår tog jag det lugnt på träningsfronten, hade nog tänkt mig en löplänk, men när det envisades och var 30 grader så hoppade jag över, för det var så väldans kvav luft, huj!

Barnvagnspromenad blev det inte heller, var på tok för hett så jag skuffade barnvagnen i skuggan på förmiddagen så hon somnade...

Men Jillians program på 25 minuter tog jag på kvällen :) Den får man inte hoppa, undrar när jag hinner göra den idag?!?

Snart kommer veckans resultat ut också!

Värmen den kom!

Och med besked, 30 grader i skuggan, hoho!
Det var nog minsann att ta i direkt det, från noll till hundra över en natt!

Tindra sov inte så länge 1,5 timme och tur var det för jag skulle nog ha plockat in henne vilken sekund som helst, men 28 grader var det när hon sov ute och inte alls lika kvav luft som nu, nu somnade hon just i sin säng, så vi ska se hur länge damen sover här på insidan...

Det lutar mer åt att jag lösenordsskyddar bloggen inom en snart framtid, har fått en massa konstiga kommentarer på engelska den senaste tiden... men jag återkommer om saken när det blir aktuellt på riktigt!

Svårt!

En sak som jag tycker är väldigt svårt nu när det blir varmt är vad man ska sätta för kläder på Tindra, ska hon sova inne eller ute?
När man googlar och tittar i forum hur andra har gjort och tycker, så kommer det bara upp miljoner svar om hur kallt det får vara när man sätter ut dom, men det står aldrig hur varmt det får vara och sånt, bara vinter, vinter, vinter...

Nu är det lika varmt inne som ute, så hur gör man då?
Vi har en luftvärmepump som gör det kallare här inne, men vi har inte haft på den så mycket nu när Tindra är mest på golvet och leker och den blåser nu in i hennes rum direkt så vi skulle behöva flytta Tindra och sova i andra rummet nu... Så nu ligger hon ute och sover, i skuggan intill huset i kortärmat och tunn tunna byxor med alla vädringsluckor öppna och endast insektsnät över...
Vi testar detta idag och så ser vi hur det blir imorgon...

Hur gör ni?

Dagens träning!

Det blir inte mycket annat än träningsinlägg nu tycker jag, men men :)

Sommarvärme har vi här nu, när jag begav mig ut på löpningen ikväll lite efter 7 var det 25 grader :) Lite varmt att springa var det kan jag säga, men det gick, men fruktansvärt vad det är tråkigt att springa, har musik men det hjälper inte så mycket... usch vad tråkigt! Men jag måste kämpa, kämpa, kämpa nu :)

På förmiddagen blev det en kort barnvagnspromenad i värmen, 2 km blev det med tösen!

Sen ikväll var jag på powerwalk/löpning och idag blev det 5 minuter powerwalk - 5 minuter löpning x 3 + 5 minuter powerwalk - 4 minuter löpning - 1 minut powerwalk och så var jag hemma, äntligen :) 5,3 km blev det idag.

När jag hade pustat ut en stund så blev det Jillians program 25 minuter :)


Helgens träning!

Har faktiskt tagit det lugnt i helgen med träningen som jag skrev i fredags :)
Igår var det dock värre, skulle ha varit skönt med en liten länk igår kväll, men jag lade det på hyllan för Tom var borta på kvällen och visste inte när han skulle komma hem så jag passade!

Barnvagnspromenader har det inte blivit mycket av, i lördags hann jag inte annat än skuffa runt här på gårdsplanen för det var mycket annat att hinna göra före studentkalaset, sova ville hon inte heller...
Igår var jag en kort sväng på 2 km, så det var inte så mycket, men något iaf...

Jillians program har jag kört både lördag och söndag á 25 minuter... Igår hade jag avklarat hälften av första etappen :)

Nu är det ny vecka och löpning ska det nog bli några kvällar har jag tänkt, måste se när bara... På onsdag är det dags för Nice Run och där ska jag nog gå hade jag tänkt, kanske jogga lite lite, men tror inte det blir det, ifjol gick jag också och det var knappt jag kom runt 5 km, foglossning och graviditetet var det då på schemat :)

Tips på barnmatsböcker till er!

Jag har länge tänkt ta tag i saken men det har inte blivit av, men när Tindra skulle börja äta kött och sånt tänkte jag att nu räcker det med osäkerheten och ovissheten, jag ville få några recept svart på vitt och inte en massa gissningar hit och dit och kan man ge detta och går detta osv...

Så jag satte mig ner äntligen förra helgen och sökte efter lite barnmatsböcker på Adlibris och jag hittade två stycken och en pekbok kom med i det ena paketet! Jag fick hem paketet i fredags och jag måste säga att jag är väldans nöjd och det kliar lite i fingrarna med att få börja göra lite nu :) Men jag ska först använda upp det som finns i frysen redan och sen börjar jag ta från dessa böcker :)

Böckerna är första och andra mosboken, den första är en pekbok för din bebis och den andra är recept och tips när du börjar med göra smakisar och mat åt din bebis fram till 1 års åldern.
Första måltidsboken är lite från 1 år och kan anpassas efter åldern, rikligt med recept och tips för en mamma som jag :) Alltid kör vi på samma, men nu kanske vi får lite variation och jag vill ha variation sen när Tindra blir lite äldre så man inte har samma sak hela hela tiden :)
Så dessa böcker rekommenderar jag varmt :)Dagens träning!

Jag kunde inte låta bli att bege mig ut på en mini powerwalk/länk ikväll, jag tänkte att jag aldrig orkar köra Jillians program om jag inte värmer upp med något :)

När jag var halvvägs blev jag påhoppad av en j*vla hund, ja-a jag säger j*vla hund, om de inte kan ha fast sina hundar eller vara med hunden om den nu ska vara lös så kan de låta bli att ha en! Arg var den och den skulle med all makt hoppa och bita och springa efter!

Nåja det om det!

På förmiddagen var det underbart väder så jag gick iväg på en barnvagnspromenad och det blev lite längre hela tiden när det var så härligt väder, så det slutade med att jag gick 5,8 km.

Sen ikväll var jag som sagt och powerwalka och löpning, idag blev det 4 minuter powerwalk - 4 minuter löpning x 3, det blev en sträcka på 3,2 km.

Sen körde jag Jillians program 25 minuter!

Nu tar jag paus från löpningen under helgen! Har som mål 3 gånger i veckan och det har jag varit nu!

Dagens träning!

Har varit på G idag också, bäst att passa på då :)
Men idag var det lite tyngre, men det ska ju vara det ibland också :)

På eftermiddagen när det äntligen hade slutat regna blev det en vagnpromenad på 5,2 km.

Ett par timmar senare satte jag löpskorna på och satte igång och varva powerwalk och löpning, idag blev det 6 minuter powerwalk - 4 minuter löpning x 3 och sen 6 minuter gång och 2 minuter löpning, det blev en total sträcka på 4,7 km.

När jag kom in igen så sätte jag på Jillian Michaels program och körde det 25 minuter!

Det var dagens program det!

Titta vad jag kan!

Babysittern har vi litelite i bruk ännu, det är ganska sällan hon är där numera och det går inte helt enkelt heller så lätt att ha henne där, bra så :) För när vi har henne där så är det i sittläge som hon genast kommer upp till, man hinner inte ens ta ett steg före hon är uppe :)
Så den får nog snart åka upp på vinden!Dessa lappar!

Alla dessa lappar som finns överallt på leksaker, handdukar, snuttisar osv gillas starkt av tjejen nu!
När hon ligger på lekmattan och får tag i en leksak så kan hon studera lappen nästan i evigheter, hon är tyst som en mus och undersöker och vänder och vrider, ibland gör hon pruttljud med munnen och spottar saliv på lappen mellan varven :)


På G!

Idag har jag varit på G med träningen, rivstartade igång :)

På förmiddagen var jag på en vagnpromenad på 3,7 km blev det, vågade mig inte längre när det var så mörka moln och tur var det, för jag hann inte vara inne lång stund före det hällde ner :)

När Tom nattade Tindra snörde jag på mig löpskorna och satte musik i öronen och körda powerwalk varvat med löpning, det blev 6 min gång-4 min löpning x 3 och sen 5 minuter gång som avslut totalt 35 minuter och det blev väl 4,2 km det.

Då jag kom hem kände jag att jag inte var klar, löpningen hade gått över förväntan och jag tänkte att jag fortsätter då träna så jag gjorde Jillian Michaels program här då ännu på 25 minuter :)

Nu kan jag säga att det kändes skönt, jisses så stolt jag är :)

Och inte visste jag av något i magen heller denna gång, sist jag löpte så gjorde jag det, men denna gång var det fritt fram :)

6 månaders koll

Idag har vi varit iväg på 6 månaders koll till rådgivningen, allting såg bra ut och hon var nöjd! Tindra hade inte gått upp så jätte mycket i vikt denna gång, men det kan jag förstå, för det är inte det lättaste att mata henne och jag frågade råd där nu också vad vi ska börja göra, för hon vill inte äta... Men hon sa så som vi har gjort, hon äter vad hon äter och så är det så, så vi ska börja ge en halv fruktburk efter lunchen och middagen och en hel fruktburk vid mellanmålet! Men jag kommer inte ge frukt vid lunchen och middagen om hon inte ätit det "salta" maten först så att säga! Ska även pröva gröt igen nu när hon börjar bli mera aktiv damen vår!

Men vikten var inget att oroa sig över för hon mår bra och är hur nöjd som helst :) Så det är inte så stor grej :)

Gissa vem som åt som en tok sen när hon fick sin middag, jo Tindra :) Men jag gjorde favoriten också, potatis + broccoli :) Batat rådde hon oss att pröva också så det ska vi göra!

Nu blir rådgivningsbesöken var annan månad och vid 8 månader är det också läkarkoll :)Lite fakta:

30.11.2010 - 2620 gram 47,5 cm huvudomkrets 32 cm
8.12.2010 - 2745 gram
13.12.2010 - 2730 gram
16.12.2010 - 2750 gram 49,6 cm huvudomkrets 34,5 cm
21.12.2010 (3veckor) - 2920 gram 50 cm
29.12.2010 (4 veckor) - 3210 gram 51 cm huvudomkrets 35,5 cm
11.1.2011 (6 veckor) - 3660 gram 53,5 cm huvudomkrets 36,4 cm
10.2.2011 (10 veckor 2 dagar) - 4560 gram 56,5 cm huvudomkrets 38,5 cm
7.3.2011 (3 månader och en vecka) - 5230 gram 58,4 cm huvudomkrets 40 cm
31.3.2011 (4 månader och 1 dag) - 5985 gram 61,6 cm huvudomkrets 40,8 cm
5.5.2011 (5 månader och 5 dagar) - 6810 gram 64,3 cm huvudomkrets 42,2 cm
1.6.2011 (6 månader och 2 dagar) - 7230 gram 66,4 cm huvudomkrets 42,8 cm

Nu jävlar!

Det är ny månad så det passar utmärkt att sätta upp mål tycker jag :)
Nu jävlar ska kg trilla av kroppen säger jag bara! Nu är jag less!
Det sista jag vill är att dessa kg ska sitta kvar inför en eventuell/förhoppningsvis graviditet längre fram, nej säger jag bara, startvikt som denna jag har nu vill jag inte ha!

Så nu ska de bort, 5 kg, helst 7 kg! Imorse vägde och mätte jag olika mått, så tänkte göra det med jämna mellanrum nu och kanske sätter jag hit måtten sen när jag ser att det hänt något, måste klurar på det lite :)

Jag ska springa varvat med gång och så ska jag ta hjälp av Jillian Michaels, plus vagnpromenader som bonus på allt :)

Nu e jag taggad kan jag säga, men jag kommer ta det i min takt, med en bebis i huset och terassbygge på G så är det inte bara att sätta på sig löpskorna och springa iväg, så det gäller att passa på när tillfälle ges.
Jag kommer köra på själv med ipod i öronen och dunka dunka :)

Återkommer med resultat förhoppningsvis bra resultat lite senare :)

Onsdag!

Nåja nu har jag noll blogginlägg att läsa på bloglovin :)
Tog igen mig just!

Det är ny månad nu och sommar, men sommarvärmen infinner sig inte riktigt som det ska, men det kommer kanske lite senare?!?

Idag är det dags för Tindra 6 månaders koll och jag väntar med spänning med att se hur mycket hon växt :) Det är alltid lika roligt :) Just nu försöker jag få henne att powernappa lite hon är så trött men kommer inte till ro, hon svänger sig bara till mage i sängen och förstår inte att man kan också sova på mage...

Nu ska jag fortsätta :)

RSS 2.0