Sommarpaket!

Igår fick Tindra ett sommarpaket från Goboken :)
Tänk att paketet damp ner i postlådan 6 månaders dagen till ära :)Alissa och Tindra

Idag var vi en sväng och hälsade på Sandra och Alissa, blev inte så länge tyvärr, men Tindra sov så dåligt och blev lite knärrig så vi packade oss ganska fort hemåt, men en liten stund hann vi iaf och det blir flera gånger :)
Tindra somnade nästan genast i bilen och sover ännu hon har några dagars sömn att ta igen tösen :)

Alissa är 11 dagar äldre än Tindra så det skiljer inte så mycket på dom, men Tindra har en hel del att lära, hihi :) Alissa ålade sig fram och Tindras fötter var intressanta och leksakerna hennes fick man inte röra :) Hon var en söt liten busunge :)

Fysioterapin igår!

Igår var vi med Tindra till fysioterapeuten, det var ju nu 3 veckor sen vi var sist om jag inte minns helt galet!
Hon har ju nu börjat rulla från rygg till mage och hittat sina fötter och det var det som Anki ville att hon skulle ha gjort till denna gång så det var riktigt bra :)

Så nu försöker vi få henne att flyga mindre på mage och försöka få henne att svänga tillbaka till rygg, så vi ska se nu då hur det blir :)

Men hon tyckte att det nog utvecklas åt rätt håll och att hon bara behöver lite hjälp på traven :)
Vi testade att ha henne lite högre med nedre delen av kroppen alltså från navel neråt och sen raka armar från den höjden och när hon blev trött i armarna förstod hon inte att ta emot sig med händerna/armarna och det är då från att hon hade spända axlar/armar och svängde dem fel väg som en onaturlig ställning så länge, så det kommer ta lite längre för henne att förstå att hon kan använda armarna till att ta emot sig och stödja på dom som när man kryper t.ex... Men man märker redan att hon inte svänger armarna fel längre lika mycket, så det är på G här :)

Tur att det finnns fysioterapi :)

Tisdag!

Jag har varit urdålig på att läsa bloggar de senaste dagarna, så jag har många bloggar som jag inte har läst sen typ torsdag/fredag :( Men kanske hinner jag ta igen mig sen ikväll!

Nu väntar jag på att Tindra ska vakna från sin powernapp, hennes mat är just klar, sen ska vi klä på oss ytterkläder och hoppa in i bilen och styra kosan mot Sandra och Alissa :) Ska bli skoj :)

Har att skriva om gårdagens fysio och sen Tindra bokpaket som hon fick igår riktigt på hennes 6 månaders dag :)

Men mer om det sen ikväll!

Ha en skön tisdag ni där ute :)

Tindra 6 månader

Idag är det ingen vanlig dag, varför?
Jo vår Tindra blir 6 månader idag, fatta 6 månader?
Vad hände liksom?
Hon är så underbar vår älskling :)
Mamma och pappa älskar dig så mycket <3

* Hon har hittat sina fötter nu och det är det bästa hon vet på skötbordet att ta tag i sina fötter och pilla på dom, ännu har de inte åkt i munnen, men det är nära nära :) Så det har blivit lite värre att byta blöjor nu :)

* Hon gör pruttljud med munnen och blåser en himla massa bubblor när hon är på det humöret!

* Magläge är det bästa nu, hon svänger sig hela, hela tiden :)

* Hon är inte lika rädd för människor och okända längre, lite reserverad är hon men inte så att hon börjar gråta

* Kläderna varierar lite i storleken, vissa 62 går ännu att ha, 68 är nog huvudnumret skulle jag vilja påstå, byxorna skulle få börja vara i 74...

* Blöjorna nummer 3 börjar vara för litet, så när vi har slut på de vi har hemma är det nummer 4 som börjar gälla!

* Kött har hon fått pröva på här för en vecka sedan och det går bra vissa dagar :)

* Så nu har vi försökt börja ha så hon äter 2 varma måltider om dagen så att säga!

* Hon står stadigt när man håller i henne.

* Hon älskar att busa med pappa och skiner upp alltid när hon ser att han kommer hem från jobbet :)

* Alltid när hon vaknar om morgonen och vi går in i hennes rum är hon alltid glad som en sol :)

* Hon har börjat hålla om en när hon är i famnen ibland och det är så härligt så härligt <3

* Hon har börjat sätta sig upp i babysittern

* Hon är helt galen i alla lappar som finns på leksakerna, kan sitta och studera dem länge länge (synd att jag klippt bort så många)


Nedan följer tre bilder på vad hon gillar nu:
1. Hon gillar bitringen och att ligga med fötterna i kors och chilla lite :)
2. Hon gillar att flyga på magen :P
3. Hon gillar att bläddra och undersöka boken :)Kalas!

Igår var det som sagt kalas och vi har en hel del foton, men jag har gjort ett kollage med bara en bråkdel och mera visar jag inte här!

Tindra trivdes och var inte alls rädd folk sen när det blev så dags, till en början lite reserverad, men sen gick det bra, men hon ville ju inte sova sin powernapp där på eftermiddagen, så det var en liten gnällig tjej när vi skulle åka hem, men hon somnade genast bilen började rulla :) Sov gjorde hon tills vi kom till stan och hämtade hem mat! Sen somnade hon för natten runt halv åtta och sov till strax före sju imorse :)Trötta!

Har varit en lång dag idag, full fart ändå från morgonen när vi steg upp vid sju!
Det har nämligen kalasats, min mamma har firat sin 60 års dag idag :)

Återkommer imorgon när hjärnan är lite piggare, nu är vi alla trötta, Tindra sover sen 30 minuter tillbaka, Tom och jag ska faktiskt krypa till kojs här snart, ja, vi vet att klockan inte knappt blir nio :)


Just så!

Läste nyss på ÖT att Bike trim ska stänga i stan, beror på att för lite kunder har handlat där menar ägaren...

Jag är inte direkt förvånad när jag läser att det ska stänga, jag menar vad stänger inte i denhär stan? Snart är väl allt öde här och man får leta sig till grannstäderna i norr och söder... Det är ju inget vidare att allt stänger här, allt som planeras att byggas så skjuts upp eller så blir det inte av eller så blir det mindre än tänkt osv...

Som Maria Malm, shoppingscentret som det till en början skulle vara, dröjer många år före något händer och nu så är det inte längre ett shoppingscenter som ska byggas om det nu överhuvudtaget kommer bli byggt något där! Så där går det till i vår stad, jippiii eller något!

Just så!

Läste nyss på ÖT att Bike trim ska stänga i stan, beror på att för lite kunder har handlat där menar ägaren...

Jag är inte direkt förvånad när jag läser att det ska stänga, jag menar vad stänger inte i denhär stan? Snart är väl allt öde här och man får leta sig till grannstäderna i norr och söder... Det är ju inget vidare att allt stänger här, allt som planeras att byggas så skjuts upp eller så blir det inte av eller så blir det mindre än tänkt osv...

Som Maria Malm, shoppingscentret som det till en början skulle vara, dröjer många år före något händer och nu så är det inte längre ett shoppingscenter som ska byggas om det nu överhuvudtaget kommer bli byggt något där! Så där går det till i vår stad, jippiii eller något!

Helg!

Igen är det ett par dagar sen jag skrev sist, blir allt oftare så, jag har att skriva, men inte vill jag skriva vad som helst när jag inte vet vem som läser...
Så jag har funderat allt mera på att lösenordsskydda bloggen, men det är ju så himla tråkigt till lika, men ändå skulle det vara bra... hmm, tåls att fundera på lite till...


Annars händer det nog inte så mycket just nu, terassbygget står lite i still, Tom har jobbat många kvällar denna vecka så det har inte varit tal om något byggas, nu regnar det så vi ska se hur det blir med bygget ihelgen nu då...

Men men, återkommer när jag vet mera :)

Fötter :)

Äntligen (ja-a jag säger äntligen) har Tindra hittat sina fötter på riktigt :)
Hon har bara sett på dom tills igår, då snajade hon att aha kan man ta i dom också, ännu har hon inte smakat på dom men det är inte länge tills det inte...

När vi har varit till fysion så har hon varje gång frågat om Tindra har hittat sina fötter och vi har försökt och försökt, men nu får jag säga nästa vecka att hon hittat dom :) hihi!

Tycker det är så himla sött när de håller i sina fötter :)Nams!

Igår när vi var och hälsade på Lena och Vincent så hade Lena handlat hem något riktigt smaskigt :)
Jag kunde ju inte låte bli att köpa hem 2 paket när jag var till affären ikväll :)

De är lite, bara lite lite för goda!

Har ni inte testat så testa :)


Gäller att njuta!

Vi har velat fram och tillbaka och hit och dit, men igår tog vi det slutgiltiga beslutet om när jag ska återgå till jobbet! Det känns skönt att ha tagit det beslutet och nu får jag njuta till max av denna tid som är kvar!

Önskar jag skulle kunna vara hemma 3 år, men det går nog tyvärr inte :( Så det är nog bara att återgå till jobbet! Funderade länge på om jag ska jobba hemifrån till en början, men vi skippar det.

Så jag börjar jobba i november, men börjar lugnt med 50 % den månaden, december jobbar jag 75-80 % och sen från januari 100 %...
Tom kommer att ta sin pappamånad från början av november och 6 veckor framåt, så Tindra ska i dagvård någongång i december blir det då...

Så nu skulle vi få fylla i ansökningarna då också...

Nu ska jag njuta av sommaren och hösten till fullo, det är endast 5 månader kvar av hemmamamma livet, åh vad det kommer vara jobbigt att lämna Tindra i dagvård, det kommer inte bli lätt, menmen så är livet, vi får mysa på helgerna och kvällarna och ta igen vad vi missat :)


100 år!

Jag är en Buzzador och har nu fått möjlighet att vara med i Niveas 100 års jubileums grej.

100 år jubilet till ära så har de nu en mosaik tävling www.nivea.fi/mosaiikki på deras hemsida www.nivea.fi där man får delta och dela med sig av sitt Nivea minne och vinna en resa.

Så där ska ni gå och kika :)

Mitt Nivea minne är från när jag var liten och hade bränt mig, då fanns alltid niveas aftersun produkt till hands :)

Filuren!

Vår filur till dotter Tindra kom ju på igår att man kan ju nog sitta i babysittern också :)
Haha, har ju sett tidigare att hon har försökt, men inte lyckats, men igår när jag hade henne där en stund en sväng så sjönk hon till först så lågt ner så jag gick och lyfte upp henne och genast jag hade gjort det så är hon vips i sittande ställning där den busen :)

Måste ju självklart hämta kameran då också :)
Mamma-barn träff!

Idag åkte Tindra och jag iväg och träffade min vän och arbetskompis Lena och hennes son Vincent :)
Vincent är 2 månader yngre än Tindra och han är så go så go :)
Man skulle nog inte alls tro att det skiljer dem åt 2 månader när man tittar på dom, Vincent är ju en aningens större än Tindra :)
Men han är ju för söt dendär gossen :)

Andra puckar!

Den senaste veckan har det varit helt andra puckar att natta vår tös, det är nästan som natt och dag kan man säga!
Det tar evigheters evighet att få henne att sova, hon är hur trött som helst klockan 7 och det hjälper inte vad vi gör så får vi inte henne att vara uppe längre än så, när vi ger henne välling är hon så trött att hon nästan somnar i famnen, men när vi sen lägger ner henne i sängen är hon pigg och på världens bushumör!

Tidigare har hon varit trött när vi lagt ner henne i sängen och det har tagit ca 15 minuter sen så har hon sovit, några gånger har vi fått vara och sätta nappen i munnen under de 15 minuterna, men nu håller vi på över 1 timme nästan 1,5 timme att natta henne och inget verkar hjälpa, inte fast vi står vid sängen och pajar och smeker och så, den där jädrans nappen skulle ju också kunna flyga ut genom fönstret för det är ett irritationsmoment på vår tös hon drar ut den hela hela tiden!

Nu har hon börjat bråka och leka med babyvakten/nattlampan, hon drar ut kontakten på den och försöker få ner den :) Lilla busungen! Några nätter har hon nu svängt sig till mage i sömnen och då blir det liv för hon kommer sig inte tillbaka till ryggläge och hon förstår inte att hon kan sova på mage, för nej på mage ska man ju ha huvudet så högt upp det bara går :P

Fysioterapeuten Anki så sa åt oss att när barnen börjar svänga sig, då kan nätterna blir jobbigare och de vill inte riktigt sova för de tror de missar mycket av träningstiden! Så har det blivit här, sen hon lärde sig svänga är det inte längre nätter där hon sover utan att vakna, men men, vi hoppas det är på övergående :)

Hon är bara för rolig vår lilla busunge, man kan ju inte annat än skratta åt henne ändå :)Massage!

Till morsdagen fick jag av Tom ett presentkort på hot stone massage för hela kroppen och idag passade jag på att använda det :)

Jag säger som så, alla mammor och andra också för den delen, iväg med er och testa, det var så underbart och så himla skönt för kroppen och knoppen :)

Det var heta stenar som sattes på olika ställen och sen var det massage med varm olja och det var otroligt skönt!

Var som en ny människa efteråt i kroppen!

Blir definitivt flera gånger, till hösten eller till vintern tänker jag pröva igen!


Bild google

Storkok!

Har nyss varit och handlat och en massa mat blev det, ska nämligen börja introducera kött/kyckling/fisk åt Tindra, hon har inte fått det ännu så det ska jag börja med nu :)

Har hittills gjort all mat själv förutom frukpuréer och sånt, så jag tänkte fortsätta med den biten, har dock haft ångest flera veckor nu när jag ska ta det till nästa steg med kött och sånt, men men, jag måste börja någonstans :)Så nu vill jag ha lite hjälp om ni har tips på barnmat när man börjar med kött och sånt, hur gör ni och vad gör ni?

Tack :)

Mamma-barn!

Idag har vi varit iväg på mamma-barn, det var sista gången som de ordnar från rådgivningen, så om det ska bli flera gånger så måste någon av oss som är i gruppen ta tag i det, så vi ska se... Vi har bara varit 4 mammor i gruppen så vi är en liten grupp :)

Vi hade besök av tandhyginisten där och hon berättade nu om tänder och skötsel och sådant, inget nytt egentligen, det som hon berättade visste man redan och var ganska självklara!

Det som var mest skoj var att få se de andras barn och hur mycket de har ändrat sen förra gången, det var inte lite det inte, tänk att äldsta redan är 8 månader och så har vi Tindra som är yngst och är 5,5 månad, nyss var vi ju på återträffen när vi kom hem från BB känns det som!

Det om det!

Träff!

När jag vaknade i morse så kände jag att jag vill iväg och träffa någon annan mamma och barn idag :) Sagt och gjort, skrev och frågade av Mari om de har planer för dagen och till vår glädje så var de lediga :)

Så skoj så skoj att träffas :)

Så idag fick vi hälsa på Mari och Adrian och sen förra veckan har de båda börjat svänga sig hela tiden, så roligt att se och det skiljer ju endast 5 dagar på dom :)
Full aktivitet!

Det var igår det hände på riktigt och det blev lite väl mycket, men oj så skoj :)

Tindra har ju i några veckor kunnat svänga sig från rygg till mage, men det är sällan hon har gjort det, det har kunnat ta några dagar före hon har svängt sig igen och så...

Men igår, ja-a igår var det full aktivitet från morgon till kväll hon hade inte ro att sova på dagen heller, bara 30-40 minuter igången, för hon tyckte att hon skulle träna och träna och träna den gullungen :)

Jag ljuger inte och jag är inte långt ifrån sanningen om jag säger att hon svängde sig 100 gånger under gårdagen, varje gång jag la ner henne på rygg så nästa sekund var hon på mage, rullade jag henne tillbaka efter ett tag blev hon missnöjd och rullade över igen till mage...
Så höll vi på hela dagen igår och det har fortsatt idag :)

Inatt när hon var vaken en sväng hade hon rullat över till mage också när Tom var upp och kollade till henne...

Så det är full rulle här och man märker hur irriterad hon blir när hon inte slipper framåt, hon ropar och gnäller och är frustrerad, ibland åker baken upp och hon har viljan, men förstår inte riktigt nästa steg :)


Här är ett litet klipp i urdålig kvalite, men alltid något :)Busungen!

När Tindra skulle ta sitt förmiddags powernapp här nyss så tyckte hon att hon lika bra kan busa lite med mamma före hon kommer till ro :)

Haha, hon är ju bara för söt vår busunge <3"Mamma titta, jag kan svänga mig till mage i sängen nu"


"Hmm, vad är det där för en grej som lyser och spelar musik, måste undersökas"


"Mamma, trodde du faktiskt att jag skulle sluta busa bara för att du svängde mig på rygg igen?"


5 minuter efter sista bilden så sover tösen, vår lilla lilla älskling som mamma och pappa älskar dig <3

Hej då!

Idag har vi bytt till en ny bil, så det var hej då åt Volvo och hej åt Volkswagen :)

Känns lite tudelat, har trivts bra med Volvo och automat men den var på tok för liten för oss när vi blivit flera i familjen...
Nu fick vi mycket större bil, men då är den manuell så det gäller att lära sig allt det igen nu då, men vad ska det inte gå det också :)

Bild kanske kommer senare på nya bilen :)

Helg!

Det har varit lite tyst här nu igen, men det har varit så fint väder så jag har inte suttit vid datorn på länge länge! Men vi lever och mår :)

Igår var vi och hälsade på Nina och Adriana :) Roligt att se hur de små ändrar, Adriana är 4 månader äldre än Tindra och jag kan som inte tro att Tindra ska bli sådär livlig och utvecklas på 4 månader, det ska jag sist vi träffades också, och nu är Tindra som Adriana var när hon var hit och hälsade på sist!

Idag har vi inte gjort mycket, Tom var ledig men han har varit i skogen hela dagen och sen till grannstaden och handla material till vår kommande terass :) Det tar sig :)

Full rulle helt enkelt :)

Imorgon händer det kanske, vem vet :) Mer om det imorgon :)

Vi hörs!

9. I min väska

Jag ska inte visa hur min väska ser ut eller innehållet, ni skulle fly fältet, det är rådd och en massa kvitton blandat med en massa annat!

Nu är det lite bättre, för nu har jag ofta en liten marimekkobörs in i skötväskan, så det är bättre nu :)

Men när jag jobbade innan mammaledigheten var det bedrövligt och jag vill inte veta hur det blir nu efteråt när jag börjar jobba igen :P


Blir led!

Börjar bli smått irriterad över blogg.se som aldrig fungerar och bara krånglar...

Funderar på att byta till något annat!

Tips någon och motivera varför isåfall :)

8. Bloggar

Jag tolkar detta som så att vilka bloggar jag läser och sånt.

Jag följer en massa bloggar via Bloglovin skulle inte klara mig utan den uppfinningen :)

Här tänkte jag lista tolv av de som jag läser, har inte räknat hur många jag läser, men detta är bara en bråkdel och såklart så har de alla småbarn och de flesta i Tindras ålder :)

De flesta av dem kom jag över när jag var gravid och det är så himla synd att så många bor i Norge och Sverige, skulle vara så skoj att träffas på riktigt när vi är så många som följs åt!


Eva - Hon är en supermamma som jag beundrar miljoner gånger, hon är 3 barnsmamma och barnen har kommit tätt, Marius fyller 3 år nu i maj månad och han är äldst, hennes blogg måste man bara läsa :)

Sara - Liam är hennes son och han kom till världen lite före Tindra så skoj att följas åt!

Madeleine - Lova föddes några veckor efter Tindra och vi har följt varandra genom hela graviditeten nästan, hon skriver en massa skoj och roliga saker om livet i Norge :)

Sandra - Hennes blogg kom jag över för inte så länge sedan, hon har en dotter som heter Alissa och är nästan lika gammal som Tindra, hon hänger även med på babymassagen vi brukar gå på, en rolig tjej :)

Anna - Kevin är hennes son och Anna hon skriver så mycket skoj, en härlig tjej helt enkelt :)

Michaela -  Walter är 1 månad äldre än Tindra och vi träffades på riktigt på babymassagen och vi hoppas på fortsatt kontatkt :)

Nina -  Adriana är hennes dotter och vi har träffats via friidrotten och fortsatt ha kontakt emellan varven :)

Malin - Vi hittade varandras bloggar när vi var gravida och har följts åt sen dess, Jolie är hennes tjej som kom till världen i början av januari detta år :) Supergo tjej :)

Linda - Också henne hittade man när man var gravid, hon har en son som heter Samuel :)

Jessica - Hon är bara för go och hon har en son som heter Melwin :)

Teddy - En härlig och supertrevlig tjej som jag har följt genom hennes graviditet och efteråt, Anelia kom till världen några dagar efter Tindra :)

Malin - Alma är född samma dag som Tindra och vi har följt varandras bloggar genom graviditeten och efteråt, härlig tjej :)


Sen följer jag ett par bloggar som har lösenordsskyddat bloggen sin, ni vet vem ni är :)

+ En massa massa andra, dessa var bara några av dom jag läser :)

Lekdejt!

Idag har vi haft besök av Mari och Adrian, hur skoj som helst :)

Tindra sov när de kom, men när jag sen tog in Tindra blev ju Adrian helt till sig och pratade och ville hälsa ordentligt på Tindra, Tindra såg lite skeptiskt på Adrian till en början, men sen gick det bra och de låg och pratade och lekte på lekmattan :)

Sen gick vi ut på en promenad och jisses vad det var hett, 20 grader i skuggan visade det när vi gick iväg... Tindra sov en halv timme och sen var det stopp och så svettig som hon var när jag tog in henne sen!
Borde börja få in vatten som rutin nu...

Hur gör ni med vatten och era små?
Onsdag!

Då var det mitt i veckan och det är redan onsdag, alltså jag fattar inte vart dagarna flyger iväg?!?
Igår var jag en sväng via jobbet och arbetade några timmar, det var konstigt och jag låg och grubblade och funderade ett par timmar i sängen kvällen före, så jag kunde inte somna på en bra stund...

Konstigt att man ska behöva ligga och fundera en massa på jobbet när man ska dit och jobba några timmar, jag låg och funderade om jag kommer ihåg hur jag ska göra och alla lösenord och allt annat!

När jag väl kom dit så var det som om jag inte alls skulle ha varit borta i 9 månader, det gick som på räls och allt löpte bra och jag skulle då inte ha behövt ligga sömnlös flera timmar för det... Lätt att tänka så efteråt, gissar att när jag sen börjar jobba på riktigt så kommer jag vara sömnlös hela natten :P


Idag så får Tindra och jag besök av Mari och Adrian ska bli roligt och skojigt, blir intressant att se vad Adrian har lärt sig sedan sist, när vi var där sist så hade han börjat med att dra upp knäna och svänga sig till sidan och några dagar efteråt när vi varit där så började Tindra med samma sak :) De är ju nästan lika gamla så det är roligt att följas åt :)

Hoppas ni får en underbar dag :)

Gårdagens fysio!

Igår var vi igen en gång med Tindra till fysion på fysioterapi med Anki, denna gång var det lite gnäll, men det var för att Tindra var lite för trött. Det gick iaf lite ändå och det som vi hann med var bra :)

Man märker stor skillnad från gång till gång och nu börjar höger och vänster handen bli jämlika och greppar saker samtidigt, den ena är inte efter som det tidigare har varit, nu är högern mycket mera med och det är bra!

Nu ska vi se om hon aktivt börjar rulla runt från rygg till mage, hon har ju gjort det ett par gånger, men inte sådär aktivt, så vi ska igen om 3 veckor för en koll och om hon inte då börjat rulla aktivit, ska vi ta fysioterapi igen lite oftare!

Vridningarna i axlarna har blivit mycket bättre, de finns kvar, men inte lite ofta och genast man sätter ner henne på rygg, så det har vi också fått tränat bort ganska mycket här hemma, det gäller att vara med när hon ligger på golvet så hon inte hinner svänga dem fel!

7. Tanken bakom mitt bloggnamn

Hmm, ja-a tanken bakom mitt bloggnamn...

I början bloggade jag anonymt under detta namn, jag satte ej ut bilder och sånt så folk skulle veta vem jag var när jag var så i början på graviditeten som jag var, men allt eftersom veckor och månader gick så blev jag mindre anonym!

Bloggnamnet kom ganska självklart sen när jag blev gravid och ville börja blogga om graviditeten så jag skulle minnas hur allting kändes och var.

Det var ju pyret som hade flyttat in i min mage och därav bloggnamnet...

Nu borde jag ju förstås byta eller ändra bloggnamnet, men det har liksom inte blivit av helt enkelt...

Tindra busar!

Tindra har börjat med en ny grej här i slutet på förra veckan när hon sov inne...
Vet inte om det är bra eller dåligt, men lite små skoj är det!
Ibland får hon panik när hon inte får täcket bort, men ibland får hon bort täcket och det är så skoj så hon måste göra igen och igen och igen...

I fredags höll jag på att bli tokig när jag var tvungen att ha henne att sova inne när hon hade feber för då var hon så trött så trött, men hon ville ändå inte sova så när jag lade henne i sängen så höll hon på som på fotona om och om igen, varje gång jag kom in så hade hon lite småpanik när hon hade täcket helt över huvudet och armarna viftade bara vid sidorna, så jag tog ned täcket och stoppade om henne igen, 1 minut efter var det samma sak igen, höll på ett bra tag kan jag säga före hon kom till ro och slog igen ögonen sina :)

Busungen :)Sista gången!

Idag på förmiddagen var vi iväg sista gången på babymassagen, det var väldigt synd att det var sista gången, för det har varit så skoj :)

Träffa andra mammor och bebisar har varit toppen både för Tindra och mig och att ha det varje måndag förmiddag har varit roligt och man har alltid vetat att det blir roligt att åka iväg fastän man har varit lite trött!

Får hoppas man träffar dom igen och tar en träff nu som då ändå, det skulle vara roligt det :)

Tindra är sig själv igen, hon har ju varit helt en annan i helgen, men idag verkar det som om vår gamla Tindra är tillbaka och det gillar vi ju enormt :)

Strul!

Det var strul med bloggen hela dagen igår, surt!

Men men, inläggen jag skrev igår borde vara uppe nu...


6. Djur

Vi har inget husdjur för tillfället, eller ända sedan jag flyttade hemifrån för snart exakt 8 år sedan så har jag inte haft något husdjur.

Har växt upp med katter som husdjur och jag minns när jag flyttade hemifrån så saknade jag en katt som sällskapsdjur, men det gick ganska snabbt om och har nu blivit en vana att vara utan!

Tom skulle jag aldrig få att ta en katt som husdjur, så jag har inte ens försökt övertala honom om den saken :P

En hund kan vi tänka oss, men inte än på länge, först familj och sen när barnet/barnen är äldre kanske vi skaffar en hund och inte ska vi ha någon liten hund, nej vi ska ha en stor hund och vi är redan överrens om vad vi ska ha om vi skaffar en :)

En hundras som denna ska vi ha :)


Bild från google

Skönt!

Har varit underbart väder idag och jag slappade lite i hängmattan vi satte upp :)Min första morsdag!

Idag är det morsdag här i Finland och det är min första morsdag :)
Känns lite underligt, minst sagt!

Min underbara man vet vad jag vill ha, han hade fixat ett presentkort till en kostmetolog i stan och jag ska få en "hot stone massage" för kroppen :)
Kan behövas och jag väntar så på att få åka iväg och testa detta :)5. Kläder

Hmm, undrar om det menas vad jag har på mig idag eller ej, men jag tar det lite som vad jag gillar och har på mig mest!

Nu när man är hemma nästan för jämnan så är det mjukiskläder som gäller största delen och så skönt det är :)
När man är ute i svängarna blir det leggins/jeans och någon topp/tröja till...
Nu skulle jag behöva förnya garderoben lite när jag inte får på mig värst mycket, men men, jag skulle också kunna bli strängare med mat och sånt och springa flera km i veckan så de sista kilon skulle gå bort, men jag kommer ändå inte ifrån att kroppen har ändrats efter en graviditet...

Så jag skulle behöva åka i väg på en shoppa jeans dag :)

Lite nytt!

Det är behändigt att shoppa på Lindex online :)
En del hittade jag där och en del shoppade jag igår när jag hämtade paketet!

Lite nytt i Tindras garderob främst till sommaren :)4. Framtidsplaner

Ojojoj, framtidsplaner, hmm, det funderar man ju på lite nu som då tycker jag :)

Jag hoppas att Tindra kommer att få ett syskon, kanske två syskon, jag drömmer om att få vara hemma mamma några år (men jag får nog bara fantisera om det om vi inte vinner på lotto), en dag skulle jag vilja vara en chef av något slag på ett ställe, renovera hela vårt hus precis som vi vill ha det, dela hela livet med min underbara familj :)
Med mera, med mera :)

Lördag

Tanken var att Tindra och jag skulle åka iväg hem till mina föräldrar och hälsa på idag, men det får vi nog avstå. Hennes stegring/feber är borta men hon är väldigt rosslig i halsen och näsan, så vi avvaktar idag ännu och ser hur läget är med henne.

Så himla synd, för jag skulle så vilja komma iväg, det ser ut att bli en fin dag idag och jag skulle inte bara vilja sitta inne, men det är Tindra som bestämmer :) Så vi hittar på något här hemma i stället, en sväng ska jag nog sätta ut henne och sova tror jag, måste se på eftermiddagen hur hon är i skick!

Mannen jobbar och sen åker han direkt till skogen och skaffar oss ved till nästa vinter, så vi blir ensamma största delen av dagen, eller jag tror nu inte Tom är hemma före Tindra tar natt... Men nog ska det gå bra, men lite trist är det såklart när det är helg och allt, men så är det!

Hoppas ni får en trevlig lördag :)

Stackars liten!

Det är inget kul att se sitt barn sjuk,
Tindra är riktigt hängig, trött och inte alls någon ork :(
Febermätaren gick till 38 här på eftermiddagen så det blev en till supp och ännu känns hon varm...

Hoppas hon är sitt gamla jag imorgon, men jag har svårt att tro att det skulle ske imorgon men kanske på söndag!

Svårt har det varit att få henne att sova inomhus idag också, 30-40 minuter tupplurar har hon tagit, men inte mera än så och jag fick ta henne i vår säng för att få henne alls att sova, så jag har tillbringat ganska stor del av dagen i sängen jag också...

Nu ska vi hoppas hon tillfrisknar snabbt :)

3. Mina nyårslöften

Jag brukar inte avge nyårslöften,
tidigare kunde det vara godisstrejka, börja motionera, gå ner i vikt och så vidare...

Men jag kom fram till att det är ingen vits med nyårslöften, så jag hoppar över dem varje år tills någon ger en bra motivering till varför de behövs!

En innedag!

Det är en lite trött/hängig/gnällig bebis som jag har hemma här idag,
natten var lugn och som den brukar vara.
Tom var upp en sväng och kollade om hon fått någon feber klockan 3, men det hade hon inte.

Halv 7 vaknade vi av att hon gnällde och då hade hon lite stegring 37,5.
En halv timme senare var det 37,7 och vi gav henne en supp och sen fick hon välling och somnade om i vår säng och sov i 1,5 timme till...

Så idag blir det att få henne att sova inne, få se hur det går, håller som bäst på att natta henne här inne i hennes säng och jag hoppas hon kommer till ro där nu en stund så hon får sova, hon är så trött att hon inte orkar hålla någon leksak i handen ens...

Min lilla älskling...

5 månaders koll

Idag har vi varit till rådgivningen för 5 månaders kollen, det gick bra och pappan var med oss denna gång :)

Vaccination stod på schemat och hon fick nu den tredje och sista dosen av rotavaccinet och så fick en spruta också och det var dos nummer två av DTaP-IPV-Hib vaccinet som är mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio och hib-sjukdomar (bl.a. hjärnhinneinflammation, struplocksinflammation och blodförgiftning).

Ännu har hon inte fått någon feber som hon fick sist, men vi var ju på förmiddagen senast och tog och så fick hon feber till natten, nu tog vi den så sent på eftermiddagen så hon har ännu inte någon feber och Tom håller på att natta henne som bäst. Det blir att titta till henne några gånger i natt nu då och se om hon får feber och behöver en supp...

Annars så var det inget att klaga på, hon växer som hon ska och följer sina kurvor riktigt bra :) Tänkt att hon snart har växt 20 cm på längden sen hon föddes? Det är ju inte klokt egentligen!
Lite fakta:

30.11.2010 - 2620 gram 47,5 cm huvudomkrets 32 cm
8.12.2010 - 2745 gram
13.12.2010 - 2730 gram
16.12.2010 - 2750 gram 49,6 cm huvudomkrets 34,5 cm
21.12.2010 (3veckor) - 2920 gram 50 cm
29.12.2010 (4 veckor) - 3210 gram 51 cm huvudomkrets 35,5 cm
11.1.2011 (6 veckor) - 3660 gram 53,5 cm huvudomkrets 36,4 cm
10.2.2011 (10 veckor 2 dagar) - 4560 gram 56,5 cm huvudomkrets 38,5 cm
7.3.2011 (3 månader och en vecka) - 5230 gram 58,4 cm huvudomkrets 40 cm
31.3.2011 (4 månader och 1 dag) - 5985 gram 61,6 cm huvudomkrets 40,8 cm
5.5.2011 (5 månader och 5 dagar) - 6810 gram 64,3 cm huvudomkrets 42,2 cm

2. Favoritfilm

Nu är det så att det är evigheters evighet sen jag senast har sett en film, men för några år sen så var denna film en klar favorit och det är nog en av de bästa än i denna dag!Bild från google

En annorlund natt!

Inatt har det varit en minst sagt annorlunda natt med Tindra, det är en natt som vi inte är van vid och inte ens när hon var nyfödd var vi uppe lika många gånger som inatt!

Om hon sov dåligt under gårdagen så fortsatte samma sak nästan hela natten igenom... Hon verkade snuvig och lite hosta, men ingen feber hade hon, men hon har vaknat minst en gång i timmen från att hon gick och sova vid halv 8 från tills halv fyra inatt när vi beslöt att ta henne i vår säng, då sov hon en längre period och vaknade vid halv 6 och sen somnade hon om strax efter 6 och sover ännu...

Jag kommer inte väcka henne, fastän det skulle vara frukostdags för henne nu, hon behöver få sova och vi får ta rutinerna som de kommer sen idag! Men jag gissar att hon inte sover så länge till...

Idag skulle det stå 5 månaderskontroll på schemat och även vaccination, jag är osäker om vi ger vaccinationen åt henne idag eller ej, måste se hur läget är med henne på eftermiddagen...


1. 10 fakta om mig

* Jag är väldigt envis, ibland för envis

* Har väldigt svårt att lita på människor

* Friidrotten var en del av min uppväxt

* Är väldigt rädd för magsjuka - springer med svansen mellan benen om jag hör någon har det (nästan)

* Är en boklus ut i fingerspetsarna

* Jag älskar att vara mamma

* Är inte den ordningssammaste personen precis

* Gillar godis lite för mycket

* Säger vad jag tycker och tänker, det uppskattas inte av alla, men jag tycker man ska vara rakt på sak!

* Har blivit beroende av en kopp kaffe varje morgon efter frukosten

25 dagar!

Har sett att några har kört en grej i sin blogg som heter 25 dagar, jag så listan i bl.a. Jessicas blogg
Ska se om jag håller ut alla dagar, senast jag gjorde något som liknade detta gjorde jag det några dagar, men jag hamnade sen in på BB också...

Men jag ska försöka :) Skriv gärna en kommentar om ni också sätter den på er blogg så får jag ta del av den :)

1. 10 fakta om mig
2. Favoritfilm
3. Mina nyårslöften
4. Framtidsplaner
5. Kläder
6. Djur
7. Tanken bakom mitt bloggnamn
8. Bloggar
9. I min väska
10. Kärlek
11. Min favoritserie
12. Planer för sommaren
13. Det här får mig att gråta
14. Musik
15. Den här veckan
16. Det första jag gör när jag kommer hem
17. Detta hade jag på mig idag
18. Mina rädslor
19. Min familj
20. Min favoritglass
21. En bild på mig som reflekterar min personlighet
22. Smycken
23. Min skrivbordsbakgrund
24. Om jag vann en miljon
25. Träning/sportAlltså vilken dag!

Vet inte om jag ska skratta eller gråta, men denna dag har nu inte alls varit som jag tänkt mig, hoho!

Som om det inte var nog med att jag mådde pyton och hade sjuk hals idag, Tom behövde jobba övertid så han kom hem klockan sju ikväll, Tindra har inte sovit mycket idag, det har varit en gnällig dag, man kan säga att hon steg upp sex i morse och när hon skulle läggas klockan sju ikväll hade hon på 13 timmar sovit 3 x 30-40 minuter, hon skulle absolut inte sova längre än så i gången...

Och inte har hon haft någon aptit heller att tala om, nej hoho, denna födelsedag så har inte varit värt mycket!

Det som har gjort dagen bra är att hon skrattade helt av sig själv med ljud två gånger åt mig här mot kvällskvisten, man behövde inte lura ur henne skratten och skratta utan hon skrattade helt frivilligt, då blev det lite lättare att orka igen!

När Tom kom från jobbet hoppade jag i bilen för jag kände att jag ville ut, så jag åkte till makuuni och blandade godis och köpte en liten ben & jerrys, det tyckte jag att jag minst var värd, få se hur jag börjar må efteråt, men det struntar jag blankt i för tillfället!

Hoppas på en bättre dag imorgon helt enkelt!

24 år!

Idag är det min födelsedag, 24 år blir jag...
Jag har slutat tänka vad man fyller efter att man blev 18 år, men ibland så slår det en att jisses vad åren går, på nått konstigt sätt har man blivit lite vuxen och med denna fart är det ju inte länge före det är 30 man fyller...
Så mycket som man vill ska hända före det och så mycket planer man har, undrar vad det blir av allt!
Lika bra att inte veta och ta en sak i taget :)

Dagen till ära så har jag sjuk hals och mår så pyton :(
Tanken var att Mari och Adrian skulle komma hit, men vi får ta det nästa vecka i stället, så himla synd för jag hade så sett fram emot deras besök!


Bjuder på en bild av mig från vår bröllopsdag, här är jag ännu i frissastolen och håller på att bli klar :)Det kom ett...

...paket på posten idag, jag blev väldans glad och jag hoppas Tindra blir lika glad :)

Denna gång innehöll go'bokens månadspaket välkända vaggvisor bok + cd skiva, En lille Wille bok, snuttefilt och en bok åt föräldrarna om goda sömnvanor och tips :)Fysioterapin idag!

Åh vilken skillnad det var idag på fysioterapin mot förra gången, det är som natt och dag, Tindra var sitt gamla jag och skrattade och tyckte det var skoj att få busa med Anki!

Var så härligt att se att hon var som hon brukar vara!

Duktig har hon blivit också, orkade så länge, blicken var bra, bara vi får bort de där armarna som svänger sig för mycket, då blir det bra :) men vi är på god väg :)

Så nästa tisdag ska vi igen, då direkt från morgonen klockan 8 :) Och då kan pappa också vara med :)

Tisdagen

Idag står fysioterapi på schemat för oss, jag hoppas innerligt att Tindra inte är som senast vi var där, då blev det till nada, hon skrek och skrek och skrek, men hon var ju inte sig själv på hela den veckan heller så...

Tidigare har hon gillat fysion, så jag hoppas att nu när hon har blivit sitt gamla vanliga jag igen att hon är det idag också :) Annars måste vi se hur det blir, men det är tråkigt när man har en tid och det inte blir till något, men så är det med de små som hon senast sa :)

Annars ska vi nog inte dona på med så mycket, Tindra brukar bli trött efter fysio så det är lugna puckar sen!

Vi har en lite besvärlig tid idag, nämligen klockan 13, så vi får göra det bästa av situationen helt enkelt!

Hoppas ni får en bra dag :)

Babymassagen!

Igår var vi iväg på babymassage, det var näst sista gången och det är synd det, för det är så kul och kul att träffa andra bebisar och deras mammor :)

Vi masserade ryggen och ansiktet till först för det var nytt och sen tog vi igenom allt det andra som vi haft, ben, mage, bröst och armar :)

Det har inte riktigt funnits tid till massagen här hemma de senaste två veckorna och det är synd, för Tindra är så lugn efteråt och somnar genast i sin säng när vi har gjort massagen före kvällsvällingen...

Men kanske vi hinner nu igen när det blir litelite lugnare!

Nästa gång skulle hon ta en bild på oss alla som vi sen får som minne, det är bra det :)

Helgen i lite bilder

Bloggen har stått lite still några dagar, vet ej varför, men det har bara blivit så!

Tänkte sätte upp lite bilder här från helgen som varit, har varit en helg med mycket program och roliga sådana, men man var nog lite trött när söndagkväll kom, och på lördag kväll blev det inte sängen före 1 halv 2 någongång och då skulle jag upp sju och börja göra tårtan också... men roligt var det :)

Som vanligt så glömmer man ju ta bilder, men några fick vi iaf!

Lördag hade vi grillkväll här med vännerna, jätteroligt var det och Tindra sov så lugnt och fint hon fastän det var mycket mera ljud än vanligt :)


Anna hann stiga upp, men här är Tindra i Jonas famn :)


Ingen ville titta i kameran, hockey på tv ni vet :P


På söndag var det dags för lite kalas för mig, fyller imorgon, men vi kalasade i helgen istället och bra var det :)


RSS 2.0