Storkok!

Har nyss varit och handlat och en massa mat blev det, ska nämligen börja introducera kött/kyckling/fisk åt Tindra, hon har inte fått det ännu så det ska jag börja med nu :)

Har hittills gjort all mat själv förutom frukpuréer och sånt, så jag tänkte fortsätta med den biten, har dock haft ångest flera veckor nu när jag ska ta det till nästa steg med kött och sånt, men men, jag måste börja någonstans :)



Så nu vill jag ha lite hjälp om ni har tips på barnmat när man börjar med kött och sånt, hur gör ni och vad gör ni?

Tack :)

Kommentarer
Postat av: Malin & Prinsessan

Idag har det varit varmt så länge solen är framme. Men går den i moln blir det kallt med detsamma :)



Får kika in här sen och se om du får några bra tips! Har också funderat på vad som är bra att börja med i köttväg, även om det är ett tag kvar här. Köttfärssås känns ju ganska enkelt att göra i alla fall :)



Kram!

2011-05-19 @ 21:05:28
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/
Postat av: malin

Jag tycker också det är svårt nu när det går att blanda i kött, kyckling sov så jag har köpt nästan allt på burk. Behöver också hitta lite inspiration känner jag.

2011-05-19 @ 21:45:56
URL: http://malinfaltz.blogspot.com
Postat av: i min lilla lilla värld

Högrev är perfekt att koka med massa morötter och potatis. Låt det koka läääänge och sen ner i mixer och mixa allt till ell suggig (hahah) smörja. Wilda älskade det. Fisk i kokosmjölk är en annan favorit. Bara att koka fisken i mjölken några minuter. Klart

Ska du testa köttfärs rekommenderar jag att inte steka den utan koka den i passerade tomater. Stekytan är oftast inte så poppis nämligen

2011-05-19 @ 22:06:56
URL: http://saratilling.se
Postat av: Sandra

När Alissa första gångerna fick kött så fick hon köpt burkmat, eftersom hon var så otroligt petig när det kom till konsistensen.



Nu när hon vant sig vid att allt inte behöver vara den absolut finaste purén så gör jag egen! :p Tex så kokar jag malet kött, potatis och majs och mixar ihop det, enkelt och det tycker A om. :) Kyckling har jag inte vågat mig på att göra ännu, är så rädd att inte få den tillräckligt genomkokt. Så för att variera lite och bara inte äta kött så blir det burkmat nu som då, det är behändigt. Speciellt stressiga dagar.

Postat av: Madeleine - Mamma till Lova - Oslo

Ja jisses, det var så underbart med en riktig helkroppsmassage! Så jag tycker verkligen att du ska använda dig av det där presentkortet och gå iväg du också. Viktigt att unna sig sån som mamma tror jag :D



Kram

2011-05-20 @ 09:30:22
URL: http://madeleines.se
Postat av: Elinor- Matildas mamma

Jisses det är duktigt! Själv kör jag med burkmat än så länge. Jag lagade lite köttfärsås å spaghetti, köttbullar sås å potatis etc, å mixade det i blendern, men uppskattades det av damen??? NÄ! Så vi kör burkmat tills hon hajjar det här med bitarna i maten (att man ska äta dom å inte spotta ut dom). SÅ tyvärr kan ja inte ge dig några tips!



Jaaa, jag önskar också att vi bodde närmare varandra!! Snacka om att vi hade tjötat hål i huvudet på varandra, Tindra å Matilda hade nog gjort ett bra jobb med det också ;) haha. Dom är ju rätt lika de två små liven! Men vem vet, någon gång kanske vi kan åka på semester i Finland (har aldrig vart där) å då kan vi ju ta svängen förbi er kanske! :D hihi



NU ska jag göra mig iordning inför dagen på stan (usch, hatar stan!)!



Kram å trevlig helg!

2011-05-20 @ 09:45:12
URL: http://redishfox.blogg.se/
Postat av: Hanna

Jag har samma funderingar på mat! Köpte hem en burk för att prova vad hon säger, och hon har ätit en fjärdedels stor burk till lunch nu tre dagar i rad. Sista portionen blir idag och sen är det dax för hemlagat :)



Tror att jag börjar med köttfärs, det känns enkelt att koka och sedan blanda med vad man nu ska ha till :) Kolla in hos Sara (http://lillaunderbarn.blogspot.com), hon har skrivit lite tips för ett tag sedan :)



Sv: Okej, ska ta och kolla om jag hittar den någonstans och kolla :)



Trevlig helg! kramkram

2011-05-20 @ 10:58:21
URL: http://hannovsky.blogspot.com
Postat av: Malin & Prinsessan

Tack gumman!!



Hoppas ni har en bra fredagskväll där hemma!

Kram!

2011-05-20 @ 22:20:48
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/
Postat av: Malin & Prinsessan

Åh, ja, hon har alltid med sin röda röda hund. Överallt! Vi har en jättefin snuttekanin som är så mjuk som vi försökte få henne att välja som bästis. Men icke då, den röda hunden ska det vara säger hon, haha :)

2011-05-20 @ 22:39:07
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/
Postat av: Linn Nyberg

http://www.barnmat.net/lasa.pdf

Där finns det mycket bra recept! :)

2011-05-26 @ 23:03:46
URL: http://ettminne.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0