Vecka 32 (31+0)

Det som är bra att det är fredag idag så är ju att det är en ny vecka, ett steg närmare förlossningen :)

Babycenter säger följande om denna vecka:

Bebisen väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis och är ungefär 41 cm lång. Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och de ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek.

På grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Men så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds – ungefär 900 gram.

Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och nu kissar den, vilket är bra träning inför livet utanför. Benmärgen har tagit över produktionen av röda blodkroppar från levern.

Du har förmodligen gått upp 1,3-1,8 kg denna månad. Det är helt normalt att gå upp kring 450 g per vecka under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.

Har dina sömnvanor ändrats? Läs varför.

Egna anteckningar:

Jag har märkt av en förändring i röreslen hos bebisen, man vet att rumpan är uppåt för där sparkar den, man vet att en hand är nere på högra sidan och den andra viftar på på vänster sida och huvudet vänder sig ibland där nere och trycker på urinblåsan...
När bebisen nu rör sig, kan man inte missa det och när man tittar på magen missar man det inte heller, hela magen är som en mask :) upp på ena sidan och ner på andra <3
Du börjar säkert få det lite trångt där inne och det kan jag bra förstå, kan inte begripa hur ni får plats där inne...
En sak som jag ännu inte lyckats fånga är bebisens rörelser på film, det är som om hon skulle veta att hon filmas för då slutar hon och genast börjar hon igen när man slutar filma, men det är några veckor kvar så nog ska vi hinna ännu :)



Kommentarer
Postat av: sofie

Åh vad mysigt att du har kommit "över"/är förbi v.30.. då är börjar det verkligen närma sig!! Vi har bf på självaste värnlösa barns dag, 28 dec. haha! Bra planering på den.. mitt i all jul och nyårskaos.. ;)



Har mått riktigt bra tills för en dryg månad sen, då jag drabbades av kraftig foglossning och går hemma på 50% :/



Du själv då??



Kramar!

2010-10-01 @ 12:07:59
URL: http://litendelavmig.se
Postat av: Anna-Gravid

Ja det är ju det största och finaste man kan vara med om! Inte så konstigt heller att det känns aningens overkliget. :-)



Kramen

2010-10-01 @ 12:28:59
URL: http://annacondas.blogg.se/
Postat av: I väntan på Liten - Gravid i vecka 26

Ja eller hur! Det blir verkligen som vänner, trots att man aldrig träffats :)

2010-10-01 @ 13:39:19
URL: http://madeleiene.blogg.se/
Postat av: Madde

Kikar runt på lite fler föräldrabloggar på bloglovin. Så kollar förbi här med.



Mysigt :)

2010-10-01 @ 16:19:37
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Jessica

grattis till ny vecka!! :D

2010-10-01 @ 17:29:01
URL: http://whataboutjessica.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0