Vecka 18 (17+2)

Detta skriver babycenter om vecka 18 :

Nu ökar du eventuellt snabbt i vikt, även om du inte äter så mycket. Enligt experter styrs din viktökning under graviditeten i huvudsak av dina gener, så var inte hård mot dig själv om du tycker att du går upp för mycket i vikt. Ät hälsosamt, med mycket frukt och grönt och kom ihåg att det är meningen att du ska bli större nu. Din bebis första rörelser brukar mest kännas som små kittlingar, men de blir större och tydligare med tiden. En del bebisar sparkar mycket och ofta, andra är lite mer stillsamma. Och vissa är riktiga nattugglor.

Nu är bebisen ungefär 11 centimeter lång i sitthöjd och väger cirka 140 gram. Skelettet består mest av ännu mjukt och böjligt brosk, men det kommer att hårdna gradvis. En skyddande substans som kallas myelin börjar nu omsluta ryggmärgen. Svettkörtlar utvecklas över hela kroppen.I takt med att bebisen blir större och starkare, så blir navelsträngen - livlinan till moderkakan - också kraftigare.

Din växande livmoder påverkar din balans och det kan kännas lite ostadigt. Var lite försiktig och känn efter om det verkligen är skönt med höga klackar nu. En liten klack kan vara skönt, men lyssna på din kropp. Är det svårt att komma till ro i sängen? Läs våra sömntips för andra trimestern.

Egna anteckningar:

Vikten har nu inte ändrat något mycket ännu, +1,6 från startvikten så det är ju inte så himla mycket, tycker inte jag har lagt märke till att något har ändrat, det är bara magen och brösten...:P
Jag har även kännt av bebisen flera gånger så det vara nog den jag kände av för två veckor sedan också :)

Undrar hur det går med högklackarna på vårt bröllop på lördag? Det återstår att se....
Från babycenter

Kommentarer
Postat av: Vi2blir3.se - Malin

Haha jag menar de.. de är inte ofta man längtar till vintern ;) men nu så! Nu längtar jag faktiskt just efter slutet av juli och augusti.. kanske de kommer lite sommar värme till oss då? Njuter av min mage som är lagom stor än så länge, befarar att den snart kommer vara i vägen för de mesta :P

2010-06-27 @ 11:22:59
URL: http://vi2blir3.se
Postat av: EvaLena

Hej!

Hoppas ni hade en riktigt trevlig midsommar. Går det bra med magen? Full fart där inne? :)

2010-06-27 @ 15:39:18
URL: http://mammainovember.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0