Vecka 21 (20+0)

Igen är det fredag och ny vecka :) Nu har man varit gravid 140 dagar alltså hälften :)

Detta skriver babycenter om vecka 21:

Du kan förmodligen känna hur din bebis rör sig inne i din mage: Dessa kittlande rörelser har de flesta blivande föräldrar sett fram emot. Din bebis tränar nu sitt nya lilla matsmältningssystem genom att svälja fostervatten. I fostervattnet finns näringsämnen och vatten, som bebisen absorberar. Det som blir kvar fortsätter ned i tarmen och bildar barnbeck (mekonium) — den grönsvarta eller ljusbruna substans som är din bebis första bajs och som kommer ut de första dagarna efter födseln.

Nu är bebisen ungefär
16,5 cm lång i sitthöjd och lägger stadigt på sig i vikt. Det vaxliknande fettlager som kallas fosterfett (vernix caseosa) bildas för att skydda huden under den långa tiden i fostervattnet. Det underlättar också förlossningen. Bebisen sväljer mer denna vecka, vilket är bra träning för matsmältningssystemet. Det fostervatten som tas in av din bebis spjälkas till vatten (som absorberas) och restprodukter som hamnar i tjocktarmen, där det så småningom bildar barnbeck.



Kommentarer
Postat av: Anna - Gravid ♥

Va roligt! Då får jag säga grattis till lilltjejen då! :-)



kram

2010-07-16 @ 23:14:44
URL: http://annacondas.blogg.se/
Postat av: teddy

Hej och tack för kommentaren kring " veta könet inlägget". Vad skoj att vi hittade till varandra nu när vi har bf ganska så nära :)

Nu längtar man mer mer och efter det lilla pyret där inne när man nästintill är halvvägs och börja känna av de små buffarna där inne.

nskar dig en fin lördag.

kram kram

2010-07-17 @ 07:12:28
URL: http://caitlin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0