Andra puckar!

Den senaste veckan har det varit helt andra puckar att natta vår tös, det är nästan som natt och dag kan man säga!
Det tar evigheters evighet att få henne att sova, hon är hur trött som helst klockan 7 och det hjälper inte vad vi gör så får vi inte henne att vara uppe längre än så, när vi ger henne välling är hon så trött att hon nästan somnar i famnen, men när vi sen lägger ner henne i sängen är hon pigg och på världens bushumör!

Tidigare har hon varit trött när vi lagt ner henne i sängen och det har tagit ca 15 minuter sen så har hon sovit, några gånger har vi fått vara och sätta nappen i munnen under de 15 minuterna, men nu håller vi på över 1 timme nästan 1,5 timme att natta henne och inget verkar hjälpa, inte fast vi står vid sängen och pajar och smeker och så, den där jädrans nappen skulle ju också kunna flyga ut genom fönstret för det är ett irritationsmoment på vår tös hon drar ut den hela hela tiden!

Nu har hon börjat bråka och leka med babyvakten/nattlampan, hon drar ut kontakten på den och försöker få ner den :) Lilla busungen! Några nätter har hon nu svängt sig till mage i sömnen och då blir det liv för hon kommer sig inte tillbaka till ryggläge och hon förstår inte att hon kan sova på mage, för nej på mage ska man ju ha huvudet så högt upp det bara går :P

Fysioterapeuten Anki så sa åt oss att när barnen börjar svänga sig, då kan nätterna blir jobbigare och de vill inte riktigt sova för de tror de missar mycket av träningstiden! Så har det blivit här, sen hon lärde sig svänga är det inte längre nätter där hon sover utan att vakna, men men, vi hoppas det är på övergående :)

Hon är bara för rolig vår lilla busunge, man kan ju inte annat än skratta åt henne ändå :)



Kommentarer
Postat av: Anna-Mamma till Kevin

Tack! Roligt att höra att du är en av dom som "stannat/stannar". :)



Det är väl egentligen inte så kontigt att det blir mindre aktivitet både här och där..Man vill ju vara UTE när sola skiner. :)



Ja, stora killen nu! :)



Kevin har börjat drömma (?) allt mer tror jag..Han kan nu vakna på kvällen/tidiga natten och vara jätteledsen. :( Så jag antar att det är drömmar..



Känner också igen det där med att vara toktrött för att sen när man ligger i sängen bara bli piggelin och busig! :D



KRAM

2011-05-22 @ 20:24:32
URL: http://annacondas.blogg.se/
Postat av: jessica

om det är någon tröst är casper likadan, han är så vild o snabb för sitt eget bästa i bland att han slår huvudet i spjälorna, så jag börjar funderar på o sätta två spjälsängsskydd för o täcka så mkt som möjligt : )

2011-05-22 @ 20:58:05
URL: http://jeshaf.blogg.se/
Postat av: carro

oj vad jag känner igen de där... Alex somnar visserligen för kvällen utan problem men vaknar flera gånger per natt av att han vänt sig på mage och står på alla fyra med huvudet i vädret och är jättearg... Somnar om igen när man vänder honom men lite jobbigt med störd sömn både för honom och oss... :) Hoppas de lugnar sig snart.

2011-05-22 @ 21:30:06
URL: http://lifeisjust.blogg.se/
Postat av: malin

Jag har hört flera som har barn som ändrar sig runt 6 månader, än så länge sover Alma som vanligt...hoppas det inte ändras bara för att jag skrev så nu hihihi.



Kram

2011-05-23 @ 09:58:47
URL: http://malinfaltz.blogspot.com
Postat av: Elinor- Matildas mamma

Åh! Det var precis så Matilda höll på!!! Det varade i två veckor sen nu är hon som vanligt. Det var precis som du beskriver, att hon skulle svänga över till mage HELA tiden. Å så gjorde hon ALLT för att få mig att skratta (vad som helst bara hon slapp sova typ).



Det är ju den där klassiska 6 månadersgrejen dom tjötar om. Men din fysio-dam hade ju en bra förklaring! Det var faktiskt så jag tänkte när jag märkte att hon ville göra det hela tiden, hur trött hon än va! Å det är klart, har man lärt sig något nytt vill man väl inte göra något så tråkigt som att sova, å riskera att glömma det nya till morgonen efter? Haha dom e roliga de små liven!!



Stor kram till dig och din underbara lilla tös! Hon e ju söt som socker!!

2011-05-23 @ 22:05:56
URL: http://redishfox.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0