Socker!

Åh jag blir så less, varför sätter de socker i barnmat???
De lär ju nog få i sig den varan senare i livet, så inte behöver ju de sätta socker i barnmaten nu inte!

Jag blev ganska snabbt informerad av Nina att det finns socker i vissa tillverkares frukpuréer, detta var före jag började ge Tindra riktig mat, så jag var förberedd på att Pilttis fruktpuréer innehåller socker (fruktsocker och det är nog socker det också), så jag har kört på muksus frukpuréer och sempers för de har inte socker i sig, men då var jag en sväng vid Halpa-Halli igår och såg att de hade blåbär av sempers och det har jag inte sett någon annanstans så jag tänkte vi kan ju pröva detta nu då...

Tänkte inte mera på det utan när jag ger Tindra det nu som efterrätt på lunchen så läser jag att det innehåller fruktsocker, åååååååååååh, irriterande!

Nåja det fick gå denna gången nu, men jag köper det inte flera gånger!

Kommentarer
Postat av: Jessica

2011-06-17 @ 15:52:32
Postat av: Jessica

Åh blev lite fel där... Skicakde innan jag hunnit skriva.Är det inte fruktsocker i all frukt? Och därmed också i fruktpuréer. Har också en liten dotter som blir 7 månader imorgon. Jag vill absolut inte att hon ska äta någon sötsak än på länge. Men puréer har jag gett henne. Precis som hon har fått tugga på päron- och äppleklyftor. Fruktsocker går nog inte att unvika. Eller är jag helt ute och snurrar...?

2011-06-17 @ 15:55:36
Postat av: Elinor- Matildas mamma

Men du! Innehåller inte all barnmat fruktsocker? Det är ju svårt å hitta en frukt som inte har det. Dock tillsätter dom inget socker utöver det som redan finns naturligt i frukten (eller bären). Så det tror jag inte att u behöver oroa dig för. För det är ju "nyttigt socker" i alla fall vad dom har sagt till mig! :)Nu ska vi ha helg. Jag är sjuk å orkar inte så mycket. Men snart är jah väl på benen igen! Ha en ubderbar helg!!

2011-06-17 @ 19:48:57
URL: http://redishfox.blogg.se.
Postat av: malin

Ja det är fan inte klokt!!Nu har jag beställt hem videon jihooo hoppas den kommer på måndag så jag kan sätta i gång. Har du märkt nån skillnad?

2011-06-17 @ 21:30:00
URL: http://malinfaltz.blogspot.com
Postat av: Kicki

Fruktsocker finns naturligt i frukt och bär, det går inte komma ifrån. Hoppas innerligt inte att barnmats-företagen tillsätter extra socker oavsett sort.

2011-06-18 @ 21:42:42
Postat av: jen

fint namn din dotter har :)

2011-06-20 @ 03:29:15
URL: http://lifeofjen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0